تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۵۴
بازدید: ۲۸۸
کد خبر: ۲۰۵۷۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رئیس سازمان بورس: بازار سرمایه از لحاظ شفافیت و نقدشوندگی وضعیت مطلوبی ندارد

رئیس سازمان بورس: بازار سرمایه از لحاظ شفافیت و نقدشوندگی وضعیت مطلوبی ندارد
‌می‌متالز - رئیس سازمان بورس با اشاره به این که بازار سرمایه باید از همه پارامتر‌ها و زیرساخت‌های لازم برای شفافیت و نقدشوندگی برخوردار باشد، گفت: هیچکس ادعا نمیکند که بازار سرمایه در حال حاضر از لحاظ این زیرساخت‌ها در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

به گزارش می‌متالز، محمدعلی دهقان دهنوی جمعه شب (۲۷ فروردین ماه) طی نشستی در کلاب هاوس گفت: سال گذشته بازار سرمایه به رغم همه فراز و نشیب‌ها جایگاه جدیدی را در اقتصاد کشور به نام خود ثبت کرد و امروز نام بورس به عنوان یک نهاد مهم اقتصادی در کشور مطرح است.

خانواده ۵۷ میلیونی بازار سرمایه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادارادامه داد: به واسطه آزادسازی سهام عدالت، خانواده بازار سرمایه به مرز ۵۷ میلیون نفر رسیده و بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور با این نهاد مهم اقتصادی در ارتباط هستند. با توجه به این فراگیری نقش جدیدی برای جایگاه مهم بازار سرمایه در اقتصاد تعریف شد.

دهقان دهنوی با بیان اینکه بازار سرمایه در معادلات اقتصادی کشور به عنوان یک متغیر مهم در نظر گرفته می‌شود، افزود: در این شرایط، چگونگی توسعه بازار سوال اصلی است. بر این اساس رویکرد جدیدی برای توسعه بازار در دستور کار نهاد ناظر بازار سرمایه قرار دارد و محور آن توسعه مولفه‌های درونی بازار در میان مدت و بلندمدت است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بی نظیری همچون نهاد‌های مالی و ابزار‌های مالی درون بازار سرمایه وجود دارد، ادامه داد: حذف موانع و قوانین دست و پاگیر پیش روی شرکت‌های سرمایه گذاری و هلدینگ ها، اولین گام بود و باید از ظرفیت نهاد‌های مالی بازار برای توسعه استفاده کنیم که نمونه آن را در اسفندماه شاهد بودیم.

بازاربدهی به کمک بازار سرمایه می‌آید

رییس سازمان بورس افزود: توسعه ابزار‌ها و بهره برداری حداکثری از آن‌ها از جمله ریپو نیز در دستور کار قرار دارد. دستور العمل قرارداد ریپو در حال بررسی است و شرکت‌ها می‌توانند با این ابزار از منابع مالی مازاد یکدیگر بهره برداری کنند. این مساله افزایش کارایی شرکت‌ها و افزایش دارایی پورتفوی آن‌ها را به همراه دارد. ضمن این که بازار بدهی نیز به کمک بازار سرمایه می‌آید.

بازار سرمایه در مسیر توسعه

سخنگوی شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه موارد ذکر شده تنها بخشی از برنامه‌های جدید نهاد ناظر بازار است، گفت: تسهیل همه فرایندها، تقویت نظارت، حمایت از حقوق سهامداران خرد، افزایش شفافیت و موارد مهم دیگر برای حرکت در مسیر توسعه بازار سرمایه به زودی اجرایی می‌شود.
انتشار ۲۴ هزار میلیاردتومان اوراق در گام نخست

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حجم انتشار اوراق در سال گذشته و برنامه‌های سال جاری گفت: سال گذشته ۲۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق در بازار سرمایه منتشر شد که از این میزان ۱۸۰ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی بود و مابقی به اوراق شرکت‌ها تعلق داشت. بیش از ۴۰۰ درصد رشد انتشار اوراق خصوصی را در این سال شاهد بودیم و هم اکنون راه برای حضور گسترده شرکت‌ها در بازار سرمایه هموار است. این درحالی است که در اولین گام شرکت‌ها برای انتشار ۲۴ هزار میلیارد تومان اوراق اعلام آمادگی کردند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه موانع انتشار اوراق برای شرکت‌های سرمایه گذاری و هلدینگ‌های بزرگ برداشته شده است، ابراز داشت: البته طبیعی است که شرکت‌ها بر اساس منافع خود عمل کنند و سهام شرکت‌های مدنظر خود را مورد حمایت قرار دهند. اما سازمان بورس و اوراق بهادار به طور جد بر این موضوع نظارت دارد که منابع حاصل از انتشار این اوراق در بازار سرمایه و خرید سهام صرف شود.

دهقان دهنوی ابراز امیدواری کرد که حجم این اوراق از ۲۴ هزار میلیارد تومان فراتر رود و با بیان اینکه دولت حجم بالایی تامین مالی را از طریق بازار سرمایه انجام داده، تصریح کرد: البته باید توجه داشت که انتشار اوراق شرکتی در سال گذشته به ۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده که ۴ برابر سال پیش از آن است.

وی با اشاره به افزایش سرمایه ۲۰۶ هزار میلیارد تومانی شرکت ها، ادامه داد: از برنامه‌های سازمان بورس، انجام عرضه‌های اولیه از طریق صرف سهام است.

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه تعداد شرکت‌های سهامی عام بسیار اندک است و بازار اولیه باید تقویت شود، ابراز داشت: هر برنامه توسعه‌ای در این زمینه، بازگشت به بازار و تقویت اقتصاد را به دنبال دارد. این در حالی است که بازارگردانی در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است که البته باید نواقص آن برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه در مقطعی از بانک‌ها و حقوقی‌ها برای حمایت از بازار درخواست همکاری و کمک شد، گفت: این امر موجب می‌شود تا فضای با ثبات تری را شاهد باشیم. از سوی دیگر، انتشار اوراق فروش تبعی و همچنین سهام خزانه اقدام بسیار مناسبی بود که باید توسعه یابد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: از سوی دیگر باید مولفه‌های تاثیر گذار بر اقتصاد را نیز مدنظر قرار داد. باید به جایی برسیم که بازار سرمایه از ابزار‌های کافی برای ثبات خود چه در دوران رکود و چه دوران صعود برخوردار باشد.

منبع: بورس امروز

عناوین برگزیده