به گزارش میمتالز، طبق آخرین گرازشها بسیاری از سهامداران خُرد که وارد بورس شده اند، حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد از سرمایه خود را از دست دادهاند. این مساله تا حدی برای عدهای بغرنج شده است که برای خروج از وضعیت فعلی دست به دامان قوای مقننه و قضائیه شده اند، تا بتوانند تا حدی جلوی از بین رفتن سرمایه خود را بگیرند، ولی بازار بورس همچنان شاهد اعتراضات و و نشیبهای بسیاری است.
یاسر فلاح، تحلیلگر بورس در خصوص آخرین تحلولات بازرا بوری به میگوید: «موضوعات نوساناتی که در بورس اتفاق میافتد قاعدتا بر فاکتورهای اقتصادی شکل میگیرد که روی عرضه و تقاضا اثر میگذارد. این فاکتورهای اقتصادی میتواند، فاکتورهای بین المللی باشد و میتواند اتفاقاتی باشد که در پیرامون ما میافتد.»
او در همین خصوص ادامه میدهد: «روزگذشته که روز پایانی هفته برای بورس محسوب میشود هول محور گفتگوهای که در برجام اتفاق افتاد، موضوع خرابکاری رژیم صهیونیستی درسایت نطنز، نوسانات دلار در بازار و تغییراتی که در قیمت نفت پیش آمد همهی این مسایل در نوسانات بورس تاثیر گذار بوده است.»
تحلیلگر بورس با اشاره به وضعیت بازار اضافه میکند: «اگر به بازار دقت کنید ابورس در هفتهای که گذشت، افت خیلی ناچیزی رخ داد. در آخرین روز هفته ۱۳۲۰ واحد افت داشتیم این به آن معنی است که بازار در حالت معمولی قرار داشته (نه رشد کرده نه سقوط) افت شاخص خیلی عدد چشمگیری نبوده است».
فلاح در مورد تجمعات اعتراضی در مقابل درب سازمان بورس کشور میگوید: «باید به این افراد حق داد، افت بورس در این ۸ ماه ناراحت کننده بوده است، مخصوصا برای کسانی که سابقه بورسی کوتاه مدتی دارند باید صبور باشند. اگر به این موضوع فکر میکنند که یک شبه در بورس پولدار میشوند کاملا نادرست است. یا در چند ماه تغییرات مالی در آنها رخ میدهد کاملا در اشتباه هستند.»
وی با پیشنهادی ادامه میدهد: «پیشنهاد من این است که یک افق یکساله را از زمانی که وارد بورس شدهاند را در نظر بگیرند و حتما به شاخصهای اقتصادی توجه کنند افق پیشٍرو چه چیزی است بعد در این باره تصمیم بگیرند. اگر ریسک پذیر هستند میتوانند در همین سهام باقی بمانند و سهامهای با ارزش خود را نگهداری کنند و آنها را ارزان نفروشند، ولی اگر دچار استرس و ناراحتی میشوند و تصور میکنند سرمایهشان از بین میرود من پیشنهاد میکنم سرمایه خود را در اوراق با درآمد ثابت یا صندوقهای با درآمد ثابت سرمایهگذاری کنند آنجا دغدغهی کمتری دارند، ولی خوب باز دهی آنها کمتر خواهند بود.»