تاریخ: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۵۱
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۲۰۶۴۵۲
سرویس خبر : انرژی
در واکنش به سوخت‌بران گیر افتاده در پاکستان:

تردد بالای سوخت‌بران باعث مسدود شدن مرز می‌شود/با تقویت بازارچه‌مرزی بحران سوخت‌بری را برطرف کنید

تردد بالای سوخت‌بران باعث مسدود شدن مرز می‌شود/با تقویت بازارچه‌مرزی بحران سوخت‌بری را برطرف کنید
‌می‌متالز - آنچه در فیلم از گرسنگی و تشنگی به نمایش می‌آید مشکلات روزانه شهروندان سیستان‌‎وبلوچستان است

به گزارش می‌متالز، با افزایش بیکاری و فقر در استا‌ن‌های مرزی مانند سیستان و بلوچستان، مرزنشینان و افراد بومی راهی ندارند مگر اینکه از با عبور از مرز بتوانند درآمدی کسب کنند. مرزنشینان سیستان و بلوچستان تلاش می‌کنند با عبور از موانعی که وجود دارد ماشین حامل سوخت خود را به پاکستان برسانند تا از این راه کمبود‌های مالی خود را جبران کنند، ولی در این مسیر گاه جان خود را از دست می‌دهند و گاه با از دست دادن عضوی از بدن باقی عبور را با معلولیت زندگی می‌کنند. فیلمی در روز‌های اخیر در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود مبنی بر اینکه تعدادی از سوخت‌بران در پشت مرز پاکستان بدون نان و غذا گیر کرده‌اند و تعدادی از این نفرات هم برای فرار از تشنگی مشغول حفر چاه هستند.

این فیلم نیازی به تایید ندارد، زیرا مشکلاتی است که مردم بومی سیستان و بلوچستان از نزدیک با آن روبه‌رو هستند و به زندگی‌شان تبدیل شده است. نماینده شهرستان سراوان در مجلس شورای اسلامی معتقد است با تقویت بازارچه‌های مرزی و اجازه خرید و فروش فرآورده‌های نفتی به اهالی بومی این استان می‌توان بسیاری از مشکلات به وجود آمده را برطرف کرد. اسماعیل حسین‌زهی، نماینده شهرستان میرجاوه و خاش معتقد است که دولت می‌تواند با مصوبات جدید از به وجود آمدن آسیب اجتماعی و خطراتی که برای شهروندان بومی به وجود می‌آید جلوگیری کنند. در ادامه این گفتگو را می‌‎خوانید.

اسماعیل حسین‌زهی، نماینده شهرستان خاش و میرجاوه با اشاره به وضعیت کنونی سوخت‌بران به خبرنگار ما می‌گوید: «با افزایش فقر و بیکاری شهروندان دست به هرکاری می‌زنند تا بتوانند درآمدی کسب کنند. دم دست‌ترین و البته خطرناک‌ترین راه برای اهالی بومی استان سیستان و بلوچستان به‌دلیل مجاورت با کشور پاکستان، سوخت‌بری است که در کشور همسایه با استقبال خوبی هم همراه است، ولی متاسفانه به‌دلیل ناهماهنگی مسوولان همواره اتفاقات ناگواری برای این عزیزان رخ می‌دهد.»

او در همین خصوص ادامه می‌دهد: «در جلسات استانی که با حضور مسوولان دولتی و سپاه پاسدارن داشتیم درخواست کردیم تا با تقویت بازارچه‌‎های مرزی انتقال سوخت به پاکستان را قانونی کنیم تا از پیش آمد‌های ناگوار جلوگیری بشود. در استان سیستان و بلوچستان ۵ بازراچه مرزی وجود دارد که نه‌تن‌ها می‌توان فرآورد‌های نفتی را از این راه صادر کرد بلکه سایر محصولات هم می‌توان به آن اضافه کرد تا از این راه بتوان مشکل بیکاری را برطرف کنیم.»

این نماینده مجلس در خصوص فیلمی که از بسته شدن مرز توسط پاکستان و گرسنه و تشنه ماندن سوخت‌بران در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود، می‌گوید: «مسدود شدن مرز‌ها به دلیل تردد زیاد سوخت‌بران است. زندگی روزمره شهروندان این استان بسیار سخت است و آن‌ها با مشکلات زیاد درآمد ناچیزی کسب می‌کنند. در صورتی که دولت و شرکت نفت در مورد رونق دادن به بازارچه‌های مرزی بتوانند به توافقی برسند همه این مشکلات برطرف خواهد شد و دیگر شاهد اتفاقات ناگوار نخواهیم بود.»

حسین‌زهی با انتقاد از مسوولانی که سوخت‌بران را قاچاقچی سوخت می‎نامند و با آن‌ها برخورد‌های خشن می‌کنند می‌گوید: «باید به این نکته توجه داشته باشیم، هنگامی که یک فرد بومی از سر ناچاری مجبور می‌شود خودرو شخصی خود را پر از مخازن ۱۰ لیتری و ۲۰ لیتری سوخت می‌کنند و برای فروش به پاکستان می‌برند قاچاق‌چی محسوب نمی‌شود و نباید با او هیچ برخوردی بشود تا خدای نکرده کُشته یا معلول بشود. مسوولان با افرادی برخورد کنند که میلیون‌ها لیتر سوخت را از مرکز کشور به پاکستان و … می‌رسانند نه افراد بومی که به‌ناچار دست به این فعالیت می‌زنند.»

 

منبع: روزنامه اینترنتی فراز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت