به گزارش میمتالز، صبح دیروز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) پایانه مرزی پیشین سومین گذرگاه رسمی مرزی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و مقامات پاکستانی به بهرهبرداری رسید.
افتتاح این پایانه مرزی ۲.۵ هکتاری ویژگیهای بسیاری برای ایران و پاکستان و حتی برای ایران و چین در راستای افزایش مبادلات تجاری دو و چند جانبه به همراه دارد.
جواد هدایتی – مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای – در این باره گفت: با افتتاح این پایانه مرزی، علاوه بر امکان ارتقاء توسعه تجارت بین دو کشور از سطح بازارچهای به سطح مرز رسمی و بینالمللی، حجم بالایی از مبادلات اتفاق افتاده و سقف و محدودیتی که در وضعیت بازارچهای وجود داشت برداشته میشود. به گونهای که از حدود ۲۰۰ میلیون دلار در سال گذشته میتوان به تجارت ۱.۵ میلیارد دلاری در هر سال رسید که البته حدود دو سال رسیدن به این عدد طول میکشد.
وی با اشاره به سرمایهگذاری ۴۰۰۰ میلیارد ریالی سازمان راهداری برای افتتاح این گذرگاه مرزی، افزود: افتتاح این گذرگاه مرزی نتنها برای مرزنشینان و بومیان منطقه رونق اقتصادی بیشتری به ارمغان خواهد آورد بلکه ازسوی دیگر میتواند در صورت تامین امنیت، از این مرز به کریدور اقتصادی چین و پاکستان به نام «سیپک» از طریق ریل و جاده متصل شد. این مساله میتواند در راستای تحقق سند همکاری جامع ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز موثر باشد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه مرز مشترک بین ایران و پاکستان گفت: یکی دیگر از ویژگیهای این پروژه این است که افتتاح این گذرگاه مرزی میتواند در حوزه مسافری برای ایرانیان و پاکستانیها نقش آفرین باشد چرا که به عنوان مثال هر ساله در ماه محرم و به ویژه ایام اربعین مرز میرجاوه پذیرای زائران بسیاری از شیعیان پاکستان بوده است که با افتتاح این پایانه مرزی مذکور میتوان از پتانسیل مسافری آنها نیز استفاده کرد چرا که امروز از سالن مسافری موقت مرز «پیشین» نیز رونمایی خواهد شد.
در ماهها و سالهای آینده باید دید افتتاح این پایانه مرزی، در ادامه تا چه اندازه در زمینه افزایش حجم مبادلات تجاری بین ایران و پاکستان و حتی ایران و چین اثرگذار خواهد بود.
منبع: بورس امروز