به گزارش می متالز، صنعت زغالسنگ با وجود ذخایر غنی در کشور با بحران واردات روبرو است از اینرو نه تنها آینده شغلی چندین هزار نفر مشغول به کار در این صنعت به خطر میاُفتد، بلکه با توجه به بهرهبرداریهای پیش روی چند واحد فولادی، این صنایع هم با مشکل کمبود زغالسنگ برای تامین سوخت کورههای خود مواجه میشوند .
ایران با تولید حدود یک میلیون و 200 هزار زغالسنگ در سال سهم 4.0 درصدی این محصول در دنیا را داراست و از سویی با توجه به قدیمی بودن تکنولوژی استخراج این محصول، بهای تمام شده در کشور در مقایسه با سایر نقاط جهان مقداری بالاتر است و همین موضوع باعث شنیده شدن زمزههای واردات گسترده زغالسنگ شده است .
صمدی رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد گفت: زغال سنگ یکی از مهترین کانی هاست. کشور ایران حدود یک میلیارد و دویست میلیون تن ذخیره قطعی زغالسنگ دارد و در حال حاضر کل تولید زغالسنگ ما یک و نیم میلیون تن در سال است که نسبت به یک میلیارد تن اصلا عدد قابل توجهی نیست.
رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد افزود : در شرایط فعلی مصرف زغالسنگ در کشور حدود دو میلیون تن در سال است یعنی 500 هزار تن آن را وارد میکنیم و در آینده نزدیک با راهاندازی برخی طرحهای فولادسازی کوره بلند این مصرف به 3 ونیم میلیون تن می رسد و اگر قرار است از بخش معدن ارزش افزوده ایجاد شود باید از همین امروز به سمت ظرفیتهای جدیدتولید زغالسنگ برویم و آن را باتوجه به ذخایری که داریم ایجاد کنیم .
صمدی در ادامه اظهار کرد: باید قیمت محصولات واقعی شود. در حال حاضر هرتن زغال سنگ که وارد کشور میشود حدود دومیلیون تومان قیمت آن بربای فولاد ساز حساب میشود و این در حالی است که قیمت داخلی زغالسنگ تنی 610 هزار تومان است و تازمانی که چنین اختلاف قیمتی باشد کسی دنبال توسعه معدن زغالسنگ و تجهیز و سرمایهگذاری در حوزه زغالسنگ نمیرود، ولی اگر این قیمت را با توجه به قیمتهای جهانی واقعی کنیم علاوه بر این که پاسخگوی صفر تا صد نیازهای زغالسنگ کشور خواهیم بود حتی میتوانیم به یک صادرکننده جدی نیز تبدیل شویم.