تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۹
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۰۷۰۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه مطرح کرد:

لزوم فهرست کردن موانع کلیدی و ریشه‌ای بنگاه‌های کوچک/ اقدام مثبت سه سال اخیر وزارت صمت در مقررات زدایی

لزوم فهرست کردن موانع کلیدی و ریشه‌ای بنگاه‌های کوچک/ اقدام مثبت سه سال اخیر وزارت صمت در مقررات زدایی
‌می‌متالز - معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت بر لزوم فهرست کردن موانع کلیدی و ریشه‌ای بنگاه‌های کوچک تأکید کرد و به تشریح اقدام مثبت سه سال اخیر وزارت صمت در مقررات زدایی پرداخت.

به گزارش می‌متالز، برات قبادیان با حضور در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه شبکه دو سیما با عنوان "رفع موانع تولید بنگاه‌های خرد و کوچک" در پاسخ به این پرسش که ویژگی بنگاه‌های اقتصادی کوچک چیست، گفت: براساس تعریف استاندارد بین الملل بنگاه‌های اقتصادی زیر ۱۰ نفر اشتغال SME یا بنگاه‌های خرد، بنگاه‌های اقتصادی بین ۱۰ تا ۵۰ نفر اشتغال بنگاه‌های کوچک، بنگاه‌های اقتصادی دارای بیش از ۵۰ نفر تا ۱۰۰ نفر اشتغال در دسته بنگاه‌های متوسط بالاتر از این عدد در دسته بنگاه‌های اقتصادی بزرگ قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در بنگاه‌های بزرگ سودآوری و در بنگاه‌های کوچک اشتغال منابع انسانی مطرح است. اکنون در حدود ۱۰۰ هزار مجوز بنگاه‌های اقتصادی خرد و کوچک و متوسط و بزرگ در وزارت صمت صادر شده است که در حدود ۵۰ درصد این بنگاه‌ها در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند.

قبادیان با تاکید بر اینکه نیاز داریم، موانع کلیدی و ریشه‌ای که مانع از تولید می‌شود را فهرست کنیم، تصریح کرد: تاکنون هیچ گونه فهرستی از موانع تولید در کشور تهیه نشده است در حالی که بسیاری از کشور‌هایی که در حوزه تولید موفق عمل کرده اند، موانع تولید کشورمان را ندارند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: سرمایه اصلی کشورمان مردم و منابع هستند و دولت وظیفه سیاست گذاری، راهبری و نظارت را به عهده دارد و به باور بنده اقتصاد باید دست مردم و یا بخش خصوصی باشد. تنها کشور‌های کومونیست هستند که اقتصاد آن‌ها در دست حاکمیت است و در شرایط کنونی اقتصاد کشور‌های توسعه یافته را مردم اداره می‌کنند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت مهمترین مانع تولیدکنندگان را تامین سرمایه دانست و گفت: متاسفانه نخستین مانع تولیدکنندگان تامین سرمایه از بانک‌ها با سود ۱۸ درصد هستند که با این مقدار سود بانکی، رغبتی برای تولید کننده برای ادامه مسیر باقی نخواهد گذاشت و به دلیل وجود این مانع بزرگ است که فرار سرمایه را به کشور‌های همسایه شاهد هستیم. علاوه بر این، دومین مانع برای تولید کننده مالیات است.

قبادیان در ادامه ضمن تقدیر از وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت از توجه و احتمام ویژه‌ای که به رفع موانع تولید دارند، اظهار کرد: شاخص سهولت کسب وکار تعریف بین المللی دارد که دارای ۱۲ رکن و در حدود ۱۴۰ زیر رکن است، باید تمامی این رکن‌ها در دستور کار قرار گیرد تا مشخص شود که در کدام قسمت تولید مانع ایجاد شده است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عملکرد برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها مانند سازمان محیط زیست، از بازه زمانی طولانی که برای تولید کنندگان برای اخذ مجوز در نظر گرفته می‌شود، گفت: متاسفانه بعد از گذشت بازه زمانی طولانی چندین ساله، به تولید کننده پاسخ منفی می‌دهند. این در حالی است که این روند در کشور‌هایی مانند سنگاپور، ترکیه و عربستان به دلیل آمایش سرزمین برنامه ریزی شده در حدود چند روز، تولید کننده پاسخ را دریافت خواهد کرد.

وی افزود: اکنون به صورت پراکنده موضوع آمایش سرزمین در کشور مطالعاتی صورت گرفته، اما آمایش سرزمین متناسب با سند چشم انداز ۱۴۰۴ و برنامه توسعه‌ای کشور تاکنون محقق نشده است و نیاز داریم براساس آمایش سرزمین، آمایش علمی و تولید انجام شود.

قبادیان، با ابراز خرسندی از اینکه در سه سال اخیر با وجود تغییرات مدیریتی که در وزارت صمت صورت گرفته با این وجود، مقررات زادیی خوبی در حوزه تولید صورت گرفته است، تصریح کرد: به عقیده بنده در صورتی که این روند ادامه پیدا کند در یک سال آینده خیلی از موانع در خصوص مقررات رفع خواهد شد.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده