به گزارش میمتالز، محمدرضا خانی، مدیر سرمایه گذاری با درآمد ثابت سبدگرانی کاریزما با اظهار این مطلب گفت: تا نیمه مرداد سال ۹۹ بازار سهام رشدهای بسیار خوبی را تجربه کرد. این روند تا جایی پیش رفت که شاخص کل بورس به بیش از دو میلیون واحد رسید، البته این روند ادامه نیافت و شاهد ریزشهای شدید در بازار بودیم.
وی در ادامه با اشاره به تغییرات اخیر بازار سرمایه در راستای رونق بخشیدن به آن، گفت: در کنار تصویب قوانین مختلف باید تقاضای موثر را نیز تقویت کرد و موجب رشد مجدد بازارسرمایه شد. با توجه به اتفاقاتی که بازارسرمایه در سال گذشته تجربه کرد در حال حاضر میتوان گفت قیمت بسیاری از گروهها به محدوده خوبی رسیده، زیرا قیمت سهام افتهای خود را کرده و اغلب در شرایط مطلوبی قرار گرفتهاند.
خانی در ادامه با اشاره به تاثیر مثبت بندهای توسعهای ۱۰گانهای که تحت عنوان ۷+۳ شناخته میشود، گفت: این بسته نیز میتواند در بازار تاثیرگذار باشد و برخی از این بندها موجب تزریق منابع جدید به بازار سرمایه خواهند شد.
به گفته این فعال بازار سرمایه، تاکنون بر اساس قوانین، شرکت سرمایه گذاری و نهادهای مالی ممنوعیت استفاده از تسهیلات را داشتند و آنها مجاز به استفاده از این تسهیلات نبودند. یکی از بندهای بسته ۷+۳ مربوط به همین امر است و شرایطی را فراهم کرده تا این نهادهای مالی بتوانند از این تسهیلات برای سرمایهگذاری در سهام استفاده کنند؛ بنابراین با اجرایی شدن این بند میتوانند منابع جدید به بازار سرمایه تزریق کنند.
خانی تاکید کرد:، اما باید توجه کرد اغلب این شرکتها زمانی از این تسهیلات استفاده میکنند که چشمانداز مثبتی نسبت به بازار داشته باشند. برای این امر نیز اگر حجم تقاضا در بازار افزایش پیدا کند میتواند عاملی باشد که در بلندمدت به حرکت ادامهدار بازار موجب شود.
خانی تصریح کرد: یکی دیگر از بندهایی که در این بسته حمایتی مطرح شده تزریق ۲۰۰ میلیون دلار یا ۵ هزار میلیارد تومان است که اعلام شده این مبلغ از صندوق توسعه به صندوق تثبیت منتقل خواهد شد. با توجه به اینکه ۵ هزار میلیارد تومان منابع به نسبت خوبی برای شرایط فعلی بازار محسوب میشود، بنابراین اگر این بند اجرایی شود میتواند تقاضای موثری را در بازار رقم بزند.
مدیر صندوق سرمایه گذاری کاریزما در ادامه به سومین بند بسته ۷+۳ اشاره کرد و گفت: همواره درصدد استفاده از سرمایه گذاران خارجی در بازار بودهایم، اما به دلیل مسائل و ریسکهای سیستماتیکی که در ایران وجود داشت، هیچ وقت جذابیت لازم برای سرمایه گذار خارجی ایجاد نشد.
خانی در ادامه افزود: به جز سه موردی که در حال حاضر امکان اجرایی شدن دارد، سایر موارد مربوط به مباحث تشویقی است که عمدتا به حوزههای مالیاتی مربوط است؛ حتی بحث معافیت برای شرکتهایی که افزایش سرمایه از محل سود انباشته میدهند. یا شرکتهایی که خرید سهام زیر مجموعههای خود انجام میدهند میتوانند بخشی از مالیات شرکت را یک ساله به تعویق بیاندازند و مجدداً در بازار سهام خرید و فروش کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین در بند دیگری آماده است بانکها و موسساتی که علاقهمند به سرمایهگذاری در سهامهای زیر مجموعه خود بودند، ولی ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید این اجازه را به آنها نمیداد. این در حالی است که هم اکنون میتوانند این کار را انجام دهند و پول جدیدی به بازار سرمایه تزریق کنند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با وجود اینکه همه موارد موجود در بسته حمایتی جدید خوب و مفید هستند، اما شرایط فعلی بازار بورس ایران به منابع جدید نیاز دارد تا کمک کند میزان تقاضا افزایش یابد. در حال حاضر نیز به جز تزریق منابع جدید سایر بندها و مشوق ها تا به تصویب برسد زمان بر خواهد بود و نمیتواند به سرعت تقاضای موثر در بازار ایجاد کند، اما همه این موارد در بلند مدت تاثیرات مثبتی بر بازار بورس خواهد داشت.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر با ورود این منابع از سمت صندوق تثبیت و توسعه، به علت اینکه بازار در حال حاضر شرایط خوبی به خود گرفته میتواند موجب تداوم بلندمدت بازار شود. زیرا پس از آن افت و خیزها در حال حاضر بازار به قیمتهای نسبتا خوبی دست یافته و خیلی از گروهها قیمتهای ارزندهتری پیدا کردهاند. همچنین در این راستا میتوان از ظرفیتهای هلدینگها و شرکتها نیز استفاده کرد.