تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۳۸
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۲۰۹۸۹۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل شرکت رایا ذوب سپاهان:

اجازه افزایش ظرفیت کارخانه را نمی‌دهند!

اجازه افزایش ظرفیت کارخانه را نمی‌دهند!
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت رایا ذوب سپاهان گفت: در نظر داریم ظرفیت درج شده در پروانه بهره‌برداری مطابق با ظرفیت کوره و خط تولید موجود در کارخانه، به ۲۰ هزار تن در سال افزایش یابد، اما مسوولین امر در این زمینه سنگ‌اندازی می‌کنند.

به گزارش می‌متالز، احسان‌اله رجایی‌زاده اظهار داشت: شرکت رایا ذوب سپاهان در حوزه تولید شمش سرب از ضایعاتی مانند باتری فرسوده، فعالیت دارد. ظرفیت تولید قید شده در پروانه بهره‌برداری، سه هزار تن در سال است که درخواست دادیم تا آن را به ۲۰ هزار تن برسانیم، اما در این راستا حمایتی از سوی دولت صورت نگرفته است.

وی افزود: به دلیل چالش‌های اداری، همکاری‌های لازم با این شرکت در جهت تامین نیاز‌ها تا کنون صورت نگرفته و ظاهرا هم مسوولین امر قصد ندارند کار مثبتی در این زمینه انجام دهند. در حال حاضر، با توجه به ظرفیت کوره ذوب موجود در این شرکت، توانایی تولید ۲۰ هزار تن شمش سرب در سال وجود دارد و می‌توان با همین تعداد نفراتی که در مجموعه مشغول به کار هستند، میزان تولید را بالا برد.

راه افزایش ظرفیت مسدود است

رجایی‌زاده در ادامه عنوان کرد: لازم به ذکر بوده عدم انجام همکاری‌های لازم از سوی مسوولین، دلیل خاصی ندارد؛ هر چند روز یک مرتبه چند کارمند از سوی وزارت صمت برای بازدید می‌آیند و پس از صرف مدت زمان زیاد، نظرات مختلفی ازجمله ارائه طرح توسعه‌ای توسط شرکت می‌دهند و این در حالی است که بدون توجه به توانایی‌های تولیدکننده، تصمیم‌گیری‌های غلطی انجام می‌شود و علاوه‌بر این، برای ما هزینه‌های سنگینی تا چهار میلیارد تومان، تراشیده می‌شود.

این تولیدکننده شمش سرب گفت: سازمان‌های مربوطه، به مسوولیت‌های خود رسیدگی نمی‌کنند و به آن اهمیتی نمی‌دهند. در حال حاضر قصد داریم تا برای شرکت رایا ذوب سپاهان جذب نیرو انجام دهیم و صادرات محصول داشته باشیم، اما چون ظرفیت تولید قید شده در پروانه بهره‌برداری پایین است و علی‌رغم تلاش‌های ما، حاضر به افزایش ظرفیت در پروانه بهره‌برداری نیستند و نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم.

از تکنولوژی ایرانی بهره می‌بریم

مدیرعامل شرکت رایا ذوب سپاهان مبنی بر اینکه از چه تکنولوژی در خطوط تولید این شرکت استفاده می‌کنید، تصریح کرد: تمام ماشین‌آلات و دستگاه‌های مستقر در خطوط تولید ایرانی بوده و تاکنون نیز از تکنولوژی خارجی استفاده نکرده‌ایم. علاوه‌براین، این دستگاه‌ها تمام نکات استاندارد‌های زیست‌محیطی را گذرانده و موفق به دریافت ESO ۹۰۰۱ و مدیریت کیفیت نیز شده‌ایم. از کشور‌های روسیه، چین، ژاپن، هند و داخل کشور، مشتریان فراوانی داریم. در فروش داخل مشکلی نیست، اما برای صادرات، تمام شرایط منوط به بالا بودن ظرفیت تولید در پروانه بهره‌برداری است که آن را نیز افزایش نمی‌دهند.

مشتریان رایا ذوب سپاهان

این تولیدکننده شمش سرب خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مواد اولیه‌ای که برای تولید شمش‌های سرب خود استفاده می‌کنیم، باتری‌های فرسوده هستند. استحصال سرب از باتری فرسوده کاملا به داشتن دانش فنی بستگی دارد. معمولا بین ۶۰ تا ۶۵ درصد سرب در باتری فرسوده استحصال می‌شود. عموم مشتریان شرکت رایا ذوب سپاهان، صنایع دفاعی کشور، خودروسازی‌ها، باطری‌سازی، ساچمه‌زنی، شرکت‎‌هایی که قلاب ماهیگیری تولید می‌کنند، لحیم‌کاران و کابل‌سازی‌ها هستند.

تولید شمش سرب از ضایعات، وابسته به واردات است

رجایی‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا میزان باتری فرسوده موجود در داخل کشور به اندازه‌ای است که نیاز به واردات نباشد، تاکید کرد: خیر؛ در داخل کشور، تعداد محدودی شرکت هستند که بازیافت انجام می‌دهند و حجم باتری فرسوده در داخل کشور آن قدر زیاد نیست که بتوانیم نیاز به مواد اولیه را از این طریق تامین کنیم البته نکته قابل ذکر این است که بخشی از باتری فرسوده مورد نیاز واحد‌های بازیافت از بازار داخلی تامین می‌شود، اما این فقط بخشی کوچک است و باید حتما واردات صورت بگیرد تا بتوانیم نیاز خود را تامین کنیم. صادرات شمش سرب غیرنفتی محسوب شده و باعث رشد نرخ صادرات کشور و استان می‌شود و مشتریان نیز به صورت مطلوبی خواهان خرید از این محصولات هستند.

زیر ذره‌بین سازمان محیط زیست

این تولیدکننده شمش سرب در خصوص حفظ ایمنی محیط زیست در برابر عملیات استحصال سرب و جلوگیری از نشت آن به محیط، متذکر شد: از سوی سازمان محیط زیست، بسیاری از شرکت‌ها علی‌رغم رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و زیست‌محیطی، با منع فعالیت تولیدی مواجه می‌شوند؛ چراکه مدام بابت عدم نصب فیلتراسیون مناسب، موجب پخش شدن دود ناشی از ذوب باتری فرسوده در هوا و نشت سرب در آب و خاک محیط اطراف کارخانه خود می‌شوند.

وی همچنین اضافه کرد: برای حفظ محیط زیست از آلاینده‌های سربی، بگ‌فیلتر‌های تمام اتوماتیک CLC دار ۲۶۰ کیسه ای، مکنده فشار قوی و فیلترپرس‌های بسیار قوی در خط تولید شرکت رایا ذوب سپاهان به کارگرفته شده است و تمام استاندارد‌ها را رعایت کرده‌ایم. از طریق پایش‌های آنلاین نیز گزارش لحظه‌ای به سازمان محیط زیست ارائه می‌شود. بیشترین موضوعاتی که رعایت آن‌ها بسیار مورد تاکید واقع شده، تعیین تکلیف اسید‌های خارج شده از باتری فرسوده، عدم وجود دودزایی و جلوگیری از پخش اکسید سرب در هوا بوده که به صورت کامل در این شرکت رعایت شده است.

شرایط خاص دپوی باتری فرسوده

مدیرعامل شرکت رایا ذوب سپاهان در توضیح برای شرایط دپو کردن باتری‌های فرسوده، بیان کرد: باید برای نگهداری از این مواد اولیه، در ابتدا کف محل نگهداری از بتن پر شده باشد، به هیچ وجه زیر تابش نور افتاب نبوده و در هنگام بارش باران نیز، محل کاملا دور از دسترس بارش باشد تا به باتری‌های فرسوده آسیبی نرسد. در ماه‌های ابتدایی سال دپوسازی بیشتر از ۲۰۰ تن توسط هیچ تولیدکننده‌ای انجام نمی‌شود.

رجایی‌زاده در پاسخ به این سوال که بیشتر چه چالش‌هایی در سال ۱۳۹۹، بر فعالیت شرکت رایا ذوب سپاهان تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: مهم‌ترین چالش، نوسانات نرخ ارز و به تبع آن، نرخ مواد اولیه بود که هم برای ما و هم دیگر تولیدکنندگان صنعت سرب کشور مشکلاتی را ایجاد کرد که البته رفع این مشکلات نیز بسیار زمان‌بر بوده و امیدوار هستیم هرچه زودتر بتوان برای حل آن کاری انجام داد.

منبع: فلزات آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده