به گزارش میمتالز، مهدی شفیعی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به طراحی و ساخت سامانهای بر مبنای "الکترو وینینگ" گفت: وقتی در معادن مواد معدنی استخراج میشود، این مواد استخراج شده به کارخانههای فرآوری مواد معدنی منتقل میشوند و برای فرآیندهای برخی از مواد معدنی مانند روی، آلومینیوم و سرب و مس، آند و کاتد استفاده میشوند.
وی با بیان اینکه کاربرد این آند و کاتد در بخش فرآوری موجب میشود که مواد معدنی فلزی به سمت آند جذب شوند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر از آندهایی از جنس همان فلز استفاده میشود که این آندها بعد از مدتی خورده میشوند و از بین میروند.
شفیعی ادامه داد: این فناوری که درحال توسعه و عرضه به صنایع هستیم، آندهایی با عمر طولانی است. قیمت این محصول نسبت به آندها و کاتدهای معمول بالاتر است، ولی از نظر زیست محیطی و کاهش عملیات مقرون به صرفه است.
به گفته وی این طرح تا چند ماه آینده آماده عرضه به صنعت خواهد شد.
الکترو-وینینگ که به آن استخراج الکتریکی نیز گفته میشود، عبارت از عملیات رسوب الکتریکی فلزات از سنگ معدن در یک حلال است و از این روش پالایش الکتریکی برای بیرون کشیدن ناخالصیها از فلزات استفاده میشود.
این روش از جمله تکنیکهای مهم از نظر اقتصادی و راحتی انجام فرایند برای خالص سازی فلزات غیر آهنی به شمار میرود. در فرآیند الکترو وینینگ، یک جریان از آند خنثی که در محلول لیچ حاوی فلز قرار دارد، عبور میکند و در نتیجه بر اساس فرایند آبکاری الکتریکی فلز روی کاتد رسوب میکند. در پالایش الکتریکی آند از فلز ناخالص تشکیل شده و زمانیکه جریان از مایع الکترولیک اسیدی عبور میکند، آند خورده شده و در الکترولیت حل میشود و بر اساس فرایند آبکاری الکتریکی فلز خالص روی کاتد رسوب میکند.