تاریخ: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۱۵۵
کد خبر: ۲۱۰۲۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در صورت بازگردانده نشدن اصل و سود اعتبارات فنی و اعتباری؛

استاندار خوزستان: سازمان صمت خوزستان از بانک صنعت و معدن شکایت کند

‌می‌متالز - استاندار خوزستان گفت: کم کاری بانک صنعت و معدن در پرداخت بخش قابل توجهی از اعتبارات فنی و اعتباری به متقاضیان سرمایه گذاری در استان قابل پذیرش نیست و سازمان صمت باید طی شکایتی نسبت به بازگشت منابع مالی باقی مانده دولت و اخذ سود سپرده موجود نزد این بانک اقدام کند.

به گزارش می‌متالز، قاسم سلیمانی دشتکی چهارشنبه در نشست کارگاه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان در محل استانداری خوزستان اظهارداشت: اختصاص اعتبارات فنی و اعتباری در استان خوزستان برای توسعه سرمایه‌گذاری طی سال ۱۳۹۶ با مشارکت بانک‌های عامل یعنی ملی و صنعت و معدن بسیار موفقیت آمیز بود.

وی بیان‌داشت: این درحالی است که پرداخت این تسهیلات در سال ۱۳۹۷ رضایت بخش نبوده و بخش مهمی از آن به بی‌توجهی بانک صنعت و معدن در رد طرح‌های سرمایه‌گذاری و تعیین تکلیف نشدن این منابع مالی برمی‌گردد.

سلیمانی دشتکی بیان‌داشت: حدود ۱۸۰ میلیارد ریال یارانه تسهیلات (اعتبارات فنی و اعتباری) که توسط دولت برای انجام سرمایه‌گذاری در استان تامین شده است از سوی بانک صنعت و معدن معطل مانده است.

به گفته استاندار خوزستان مبلع معطل مانده در این بانک تا چند روز گذشته، حدود ۲۴۰ میلیارد ریال بود و بعد از تعیین ضرب الاجل برای پرداخت تسهیلات به یکی از طرح ها، این مبلع به ۱۸۰ میلیارد ریال رسید.

سلیمانی دشتکی با تاکید این مبلغ طی سال‌های اخیر به گردش مالی بسیار خوبی برای بانک صنعت و معدن منجر شد گفت: با این وجود سرمایه‌گذاران در استان از دریافت تسهیلات یارانه‌ای در قالب اعتبارات فنی و اعتباری محروم بودند.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و معاونت اقتصادی استانداری خوزستان مکلف هستند تا طی هفته آینده نسبت به محاسبه سود سپرده این مبلغ در بانک صنعت و معدن اقدام کرده و در صورتی که این اعتبارات با احتساب سود تعیین شده به دولت بازگردانده نشود، سازمان صمت استان مکلف به شکایت از این بانک خواهد بود.

استاندار خوزستان یادآورشد: اینکه یک بانک به دلیل نبود توجیه اقتصادی طرح‌ها، حجم بسیار زیادی از یارانه تسهیلات سرمایه گذاری (اعتبارات دولتی) را در حساب‌های خود معطل کند، خلاف قانون است در صورتی که اختصاص این تسهیلات به دیگر طرح‌های سرمایه گذاری امکانپذیر بود.

افزایش کمک‌های فنی و اعتباری ویژه اختصاص یارانه تسهیلات به سرمایه‌گذاران


قاسم سلیمانی دشتکی همچنین از افزایش میزان کمک‌های فنی و اعتباری ویژه اختصاص یارانه تسهیلات به سرمایه‌گذاران در سال جاری خبر داد و گفت: این اقدام باعث تشویق بخش خصوصی برای توسعه سرمایه‌گذاری در استان خواهد شد.

وی افزود: در این رابطه انتظار می‌رود که بانک‌های بیشتری در استان خوزستان به عنوان بانک عامل اقدام به انعقاد تفاهمنامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کنند.

استاندار خوزستان تصریح‌کرد: سرمایه‌گذاری در بخش ایجاد واحد‌های صنایع تبدیلی ویژه بخش کشاورزی در استان خوزستان اهمیت بسیار زیادی دارد و انتظار می‌رود که بانک کشاورزی نیز در پرداخت تسهیلات فنی و اعتباری مشارکت داشته باشد.

نرخ بیکاری در خوزستان بیشتر از ۱۴.۵ درصد است


استاندار خوزستان در ادامه به اعلام آخرین نرخ بیکاری استان مبنی بر ۱۴.۵ درصد از سوی مرکز آمار ایران اشاره‌کرد و گفت: نحوه محاسبه نرخ بیکاری شرایط از جزییات بیشتری برخوردار است و اشتغال ۲ ساعت در هفته را نمی‌توان ملاک تعیین افراد شاغل یا بیکار دانست.

سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه خوزستان ۶ درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شود اضافه‌کرد: بنابراین نرخ بیکاری اعلام شده را نمی‌توان واقعی دانست؛ لذا برآورد‌های ما در استان بیکاری ۴۰ تا ۴۵ درصدی را نشان می‌دهد.

استاندار خوزستان بیان‌داشت: توسعه سرمایه‌گذاری‌ها در استان خوزستان امری ضروری است و دستگاه‌های اجرایی باید شرایط لازم در این خصوص را فراهم کنند.



فرآیند بیش از یکماه در جواب به استعلامات سرمایه‌گذاری به مثابه پاسخ مثبت


سلیمانی دشتکی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به طولانی شدن رویه‌های اعمال شده دستگاه‌های اجرایی برای پاسخ به استعلام مجوز‌های سرمایه‌گذاری در خوزستان گفت: از این پس هر دستگاه اجرایی که بیش از یکماه نسبت به پاسخ استعلام اقدام نکند، فرآیند طی شده به مثابه پاسخ مثبت محسوب می‌گردد.

وی بیان‌داشت: قوانین و رویه‌های موجود کشور فرصت پاسخ به استعلام طرح‌های سرمایه‌گذاری را یکماه تعیین کرده است؛ لذا در صورتی که پاسخ مربوطه در خصوص استعلامات اخذ شده ارائه نشود، فرآیند طی شده به عنوان پاسخ مثبت تلقی می‌شود.

دستگاه‌های اجرایی نیرو‌های انسانی خود را ساماندهی کنند

استاندار خوزستان در بخش دیگری از این نشست نبود نیروی انسانی کافی در دستگاه‌های اجرایی استان به منظور رسیدگی به امورات و انجام شرح وظایف محوله را بهانه‌ای غیرقابل توجیه عنوان‌کرد و گفت: هر کدام از دستگاه‌های اجرایی که دچار مشکل کمبود نیروی انسانی هستند می‌توانند از نیرو‌های مازاد دیگر دستگاه‌های دولتی استفاده کنند.

وی بیان‌داشت: در حال حاضر در برخی دستگاه‌های اجرایی نیرو‌های مازاد بدون شرح وظایف درحال دریافت حقوق هستند؛ در صورتی که می‌توان از آن‌ها در دیگر ادارات و جایگاه‌های شغلی استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خوزستان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده