به گزارش میمتالز، میزان تولید و مصرف فولاد خام در دنیا در یک بازه حدود ۷۰ ساله، از حدود ۱۸۹ میلیون تن در سال به ۱۸۶۹ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ رسیده است که نشان از رشد تقریبا ۱۰ برابری مصرف و کاربری فولاد در دهههای اخیر دارد.
در بین کشورهای تولید کننده فولاد خام در دنیا، کشور چین با اختلاف معناداری به عنوان بزرگترین تولید و تامین کنندهی انواع فولاد در دنیا شناخته میشود. این کشور به تنهایی نیمی از فولاد مصرفی دنیا را در اختیار قرار میدهد.
پس از آن، کشورهای هند و ژاپن با تامین حدود ۶ و ۳/۵ درصد از فولاد خام، در ردههای بعدی قرار میگیرند.
در این تقسیم بندی، ایالات متحده آمریکا در رتبه چهارم و کشور عزیزمان ایران با تولید حدودی ۲۵.۶ میلیون تن، در جایگاه دهم بزرگترین تولیدکنندگان فولاد خام دنیا قرار گرفته است.
همچنین در قاره اروپا، آلمان و ایتالیا بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص دادهاند. شما در تصویر زیر میتوانید رتبهبندی ۲۰ کشور نخست در زمینه تولید فولاد خام در دنیا را مشاهده کنید.
در ایران، کارخانجات فولاد خوزستان و فولاد هرمزگان به عنوان بزرگترین مراکز تولید شمشهای فولادی نظیر مقاطع آهنی نظیر بیلت و بلوم و اسلب شناخته میشوند. همچنین کارخانجات ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان نیز در رده بیشترین میزان ذوب ریزی روزانه قرار میگیرند که عمدتا از محصولات حاصل از ذوب خود برای ساخت و تولید انواع میلگرد آجدار و ورق استفاده میکنند. پس از آن، مقاطع آهنی دیگر نظیر تیرآهن و تسمه در ردههای بعدی مصرف سالانه قرار میگیرند. جالب است بدانید، میزان مصرف فولاد به ازای هر نفر در ایران، حدود ۲۲۳ کیلوگرم تخمین زده شده است.
منبع: دنیای معدن