به گزارش میمتالز، هفته گذشته دادههای تورمی اقتصاد آمریکا برای ماه آپریل بیش از انتظارات منتشر شد و در حالی که انتظار میرفت نرخ تورم به ۰.۲ درصد برسد، به ۰.۸ درصد رسید. علی رغم افزایش نرخ تورم، شاخص خردهفروشی آمریکا کمتر از انتظارات منتشر شد و به صفر درصد رسید. شاخص تولیدات صنعتی آمریکا نیز کمتر از انتظارات به ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرد. فدرال رزرو همچنان رشد تورم را موقتی میداند و معتقد است افزایش نرخ بهره یا توقف خرید اوراق قرضه به این زودی رخ نخواهد داد. بازارها نیز هفته گذشته به رشد تورم واکنش نشان دادند. به این ترتیب انتشار شاخصهای اقتصاد آمریکا در روز جمعه، جریانات ریسکگریزی در بازارهای جهانی را تقویت کرد و منجر به تضعیف دلار و افزایش قیمت طلا شد.
قیمت نفت در هفتهای که گذشت هر چند تا محدوده ۶۷ کاهش پیدا کرد، اما مجددا با توجه به افت ارزش دلار در نتیجه داده ضعیف اقتصاد آمریکا از بخش صنعت در پایان هفته صعودی شد و به ۶۸.۷ دلار بر هر بشکه رسید که نشان از رشد هفتگی ۰.۶ درصدی داشت. بنا به گزارش آژانس بینالمللی انرژی، رشد تقاضای جهانی نفت از عرضه پیشی خواهد گرفت. در صورت ادامه پیدا کردن سیاستهای اوپک پلاس، عرضه جهانی نفت خام، تقاضای جهانی را پوشش نخواهد داد. اما شیوع ویروس کرونا به ویژه در هند، همچنان یک ریسک در سمت تقاضای نفت است اگرچه براساس ارزیابی این نهاد، حتی با وجود ادامه یافتن بحران کرونا در هند، بازار جهانی نفت با مازاد تقاضا روبرو خواهد بود. ذخایر نفت آمریکا نیز در هفته گذشته کمتر از انتظارات کاهش پیدا کرد که افت قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه را به همراه داشت.
مس که دو هفته قبل از میانه کانال ۱۰ هزار دلاری عبور کرده بود، این هفته افت ۱.۷ درصدی را ثبت کرد. به این ترتیب قیمت فلز سرخ بعد از رشد شارپ تا محدوده ۱۰هزار و ۷۰۰ دلار، در هفته گذشته با اصلاح قیمتی همراه بود. قیمت این فلز در معاملات روز جمعه به ۱۰ هزار و ۲۳۳ دلار رسید. درآمد عملیاتی اروبیس، بزرگترین تولیدکننده مس اروپا، از اکتبر ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۱ تقریبا دوبرابر شده و به ۱۸۵ میلیون یورو رسیده است. این شرکت پیش بینی میکند که تقاضا برای محصولات مس به طور قابل ملاحظه ای، افزایش پیدا خواهد کرد. این شرکت انتظار دارد که درآمدهای عملیاتی اش تا پایان اکتبر ۲۰۲۱، به محدوده ۲۷۰ تا ۳۳۰ میلیون یورو برسد. در چین ۱۵ واحد اصلی ذوب مس توافق کرده اند که خرید کنسانتره مس را ۸.۸ درصد کاهش داده و از مواد خام جایگزین برای تولید مس استفاده کنند. با توجه به کاهش عرضه کنسانتره، نسبت TC/RC به سطوح حداقلی خود رسیده که منجر به کاهش سود این شرکتها شده است. در میان دیگر فلزات سرب با افت ۳.۳ درصدی، روی ۲.۸ درصدی و آلومینیوم با کاهش ۳.۵ درصدی مواجه شدند.