به گزارش میمتالز، سید جلال طیبا عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران اظهار کرد: دولت شعار میدهد که خواستار ورود بخش خصوصی در کارزار تجارت است، ولی با تصمیماتی که اتخاذ و مصوباتی که صادر میکنند خلاف گفتههای خود عمل مینماید.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر سهم شرکتهای دولتی از واردات نهادههای دام و طیور به کشور افزود: در سال ۹۵ تنها ۵ درصد واردات کالاهای اساسی در حوزه نهادهها نظیر جو، ذرت و کنجاله توسط شرکت پشتیبانی دام انجام شد، اما این رقم در طی سالهای اخیر افزایش پیدا کرده و در دو ماهه نخست امسال سهم این شرکت از واردات نهادههای دامی به بالای ۵۰ درصد رسیده است.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران با بیان اینکه افزایش سهم شرکتهای دولتی از واردات کالاهای اساسی زنگ خطری برای بخش خصوصی محسوب میشود، اظهار کرد: تداوم این روند موجب میشود تا در آینده نه چندان دور با پدیده خروج فعالان اقتصادی بخش خصوصی از این حوزه مواجه شویم و بدون تردید برای جایگزین کردن این افراد در حوزه تامین کالاهای اساسی با مشکلات متعددی روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: مقرر شده بود تا شرکت پشتیبانی امور دام صرفاً در ذخایر استراتژیک فعالیت نماید، درصورتیکه امروز شاهد دخالت این شرکت در واردات نهادههای دامی هستیم.
طیبا با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه بخش خصوصی جهت دریافت ارز وجود دارد، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی برای تامین ارز ابتدا باید محصول خود را وارد بازار کند و سپس در صف تخصیص قرار گیرد، اما این روند برای شرکت پشتیبانی امور دام وجود ندارد.
وی با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی برای تامین ارزواردکنندگان بصورت اعتباری است تصریح کرد: این عملکرد صرفاً برای تجار بخش خصوصی بوده و مشمول بخش دولتی نیست بنابراین اتخاذ این رویه باعث خسارت فراوان به فعالان در این بخش میشود.
ابلاغیه دولت برای واگذاری مسوولیتهای پشتیبانی امور دام به بخش خصوصی روی زمین ماند
بنابراین گزارش درحالی که صدای بخش خصوصی از نقش دولت در واردات نهادههای دامی بلند است که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور چندی پیش با ابلاغ تصمیم هیات وزیران اعلام کرد که وظایف شرکت پشتیبانی امور دام به بخش خصوصی وارگذار میشود و مسوولیتهای نظارتی این شرکت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار میشود.
باتوجه به اینکه مدت زمان زیادی از عمر دولت باقی نمانده است به نظر نمیرسد این ابلاغیه به مرحله اجرایی برسد کما آنکه هیچ گونه تحرکی در این ارتباط از سوی شرکت پشتیبانی امور دام صورت نگرفته است و حتی در مناقصات بین المللی برای خرید نهادههای دامی شرکت کرده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم