تاریخ: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۷:۵۱
بازدید: ۶۲۵
کد خبر: ۲۱۰۸۶
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس:

سازوکار فروش بلندمدت محصولات پتروشیمی در بورس کالا وجود دارد

می متالز - مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس گفت: می‌توان از طریق بورس کالا سازوکاری عملیاتی کرد که فروش‌های بلندمدت محصولات پتروشیمی داشته باشیم که البته نمونه آن در گذشته وجود داشت.
سازوکار فروش بلندمدت محصولات پتروشیمی در بورس کالا وجود دارد

 

به گزارش می متالز، جعفر ربیعی در یک نشست خبری که صبح دیروز در این هلدینگ برگزار شد با اشاره به نام‌گذاری شعارهای اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری در طول ۱۰ یا ۱۲ سال گذشته گفت:‌ همانطور که می‌دانیم اقتصاد مسئله اصلی سال‌های اخیر در کشور بوده و هست و مهمترین مسئله اقتصادی نیز برای ایران افزایش اشتغال و تزریق ارز به چرخه اقتصادی در داخل کشور است که پتروشیمی‌ها در این زمینه نقش اصلی را در اقتصاد ایفا می‌کنند.

ربیعی با اشاره به اینکه پتروشیمی هم اقتصادآفرین است و هم تولید ارز می‌کند، تصریح کرد: همانطور که می‌دانید با آمدن دولت جدید در آمریکا کشور وارد یک جنگ تمام عیار اقتصادی شد و بعد از خروج آمریکا از برجام نیز این جنگ شدت پیدا کرد و انتظار ما از مسئولان و صاحب‌نظران این است که همانند جنگ فیزیکی از پتروشیمی‌ها که سربازان و افسران جنگ اقتصادی هستند حمایت کنند.

وی با اشاره به اینکه دشمن ما امروز به طور مشخص دنبال کاهش صادرات و کاهش عرضه ارز در داخل کشور است،‌گفت: این موارد می‌تواند برای اقتصاد ایران التهاب‌آفرین باشد و معیشت مردم را دچار مشکل کند.

وی تصریح کرد: ما مخالف خروج پتروشیمی‌ها از بورس هستیم اما می‌توان سازوکاری عملیاتی کرد که فروش‌های بلند  مدت در بورس داشته باشیم که البته نمونه آن در گذشته وجود داشت.

وی در پایان با اشاره به تولید ۸۵ تا ۸۷ درصد ظرفیت نصب شده هلدینگ خلیج‌فارس در سال ۹۶، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی که ما انجام دادیم در سال ۹۷ تولید ما به ۹۰ درصد ظرفیت نصب شده خواهد رسید؛ از طرفی نیز رقم صادرات ما از نظر ارزش نیز بالاتر از سال گذشته است.

وی همچنین با اشاره به پتروشیمی آلیان یا همان پتروشیمی فیلیپین گفت: متأسفانه این پتروشیمی برای ما سودآوری نبود و اکنون در حال مذاکره هستیم تا سهام خود را از این پتروشیمی به فروش بگذاریم و از آن خارج شویم.

 

قیمت سهام هلدینگ افزایش خوبی داشته است

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس با تأکید بر اینکه همین امروز سرمایه شرکت هلدینگ خلیج‌فارس به ۹ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از طریق سود انباشته رسیده است، گفت: در گذشته سرمایه ما ۵ هزار میلیارد تومان بیشتر نبود که این یعنی سهامداران ما اگر ۱۰۰ سهم داشتند امروز تقریباً‌ ۱۸۳ سهم بدون آورده جدید دارند.

وی گفت: در چند ماهی که من به عنوان مسئول این هلدینگ نقش‌آفرینی کرده‌ام، سعی کردیم تا ارتباط با بازار سرمایه را تا حد زیادی عمق ببخشم.

ربیعی خاطرنشان کرد: در چند ماه گذشته بازارگردانی سهام مربوط به هلدینگ در بورس شکل بهتری پیدا کرد و قیمت سهام ما رشد مناسب و خوبی داشت به طوری که کسانی که سهام هلدینگ را خریده‌اند ظرف یکسال گذشته سود قابل توجهی بردند.

این مقام مسئول با اشاره به عرضه سهام پتروشیمی پارس در بازار سرمایه گفت: این پتروشیمی در ۲۰ تیرماه امسال وارد بورس شد و امروز که من با شما صحبت می‌کنم به سود ۱۰۰ درصدی رسیده که این نشان می‌دهد ما چه پتانسیل خوبی را دارا هستیم.

وی تصریح کرد: حدود ۱۸۰ هزار نفر سهام پتروشیمی پارس را در اختیار دارند و ما به دنبال این هستیم تا در ماه‌های آینده پتروشیمی نوری، بوعلی و بندر امام را نیز که در صف بورسی شدن هستند وارد بورس کنیم که پتروشیمی نوری در اولویت اول ما قرار دارد.

 

۲.۴ میلیارد دلار ارز از ابتدای سال وارد کشور کردیم

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به بحث حضور در بازار ارز و مواردی که اخیراً‌ مطرح می‌شود، گفت: از ابتدای سال یعنی ۲۲ فروردین ماه تا ۱۶ مرداد ماه ارز خود را با قیمت ۴۲۰۰ تومان عرضه می‌کردیم اما از ۱۶ مرداد ماه تا این لحظه ارز ما با قیمت ۷۵۰۰ تومان عرضه می‌شود که حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ابتدای سال تا ۲۵ مهر ماه مجموع ارزی بوده است که در داخل کشور عرضه کرده‌ایم، هر چند بر اساس مجوزی که از وزارت نفت و دولت در اختیار گرفتیم می‌توانیم درصدی از ارز حاصل از صادرات خود را بابت تسویه بدهی‌های ارزی خود و خرید تجهیزات نزد خودمان نگه داریم.

ربیعی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شایعه شده است که هلدینگ انحصاری عمل می‌کند و ارز خود را تنها به چند صرافی عرضه می‌کند، گفت: من این را از اساس تکذیب می‌کنم و بر اساس سامانه سنا ما ارز خود را به ۱۱۱ صراف متفاوت فروخته‌ایم و به طور کاملاً شفاف عمل کرده‌ایم.

 

امیدواریم تجمیع تاپیکو و هلدینگ خلیج‌فارس ظرف یک سال آینده انجام شود

وی با اشاره به اینکه تقریباً همه فعالان بازار پتروشیمی از تعدد شرکت‌های هلدینگ پتروشیمی در کشور ناراحت هستند گفت: البته در این موضوع کسی مقصر نیست و بر این اساس تصمیم گرفته شد تا هلدینگ پتروشیمی تاپیکو با هلدینگ خلیج‌فارس تجمیع شود تا بتوانند کارهای بهتری را انجام دهند. هر چند که باید گفت تجمیع هلدینگ‌ها از سال‌ها پیش مطرح بود و اخیراً نیز بحث‌های زیادی در این باره انجام شد ولی باید گفت به راحتی این کار صورت نخواهد گرفت و فرآیند پیچیده‌ای دارد، اما از حدود ۷، ۸ ماه گذشته بحث تجمیع هلدینگ تاپیکو در خلیج‌فارس به طور جدی مطرح شد و در حال حاضر در حال تدوین نقشه راه هستیم.

وی ادامه داد: قصد داریم با این تجمیع سهامداران دچار زیان و نوسان نشوند و مسائل به بهترین شکل حل شود و ما اکنون که با شما صحبت می‌کنم آماده اجرای این کار هستیم و منتظریم تا وزیر جدید رفاه معرفی شود تا بتوانیم با ایشان تعامل داشته باشیم و امیدوارم ظرف یکسال آینده این تجمیع صورت گیرد.

این مقام مسئول در ادامه این نشست خبری با اشاره به پروژه‌هایی که در اختیار هلدینگ تاپیکو قرار دارد،‌گفت: آنچه که از هلدینگ تاپیکو به خلیج‌فارس منتقل می‌شود فقط پتروشیمی‌ها است و مابقی فعالیت‌ها در تاپیکو باقی خواهد ماند.

عناوین برگزیده