تاریخ: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۵۳
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۲۱۰۹۶۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

سرمایه گذارى در صنعت مس اقتصادى است

سرمایه گذارى در صنعت مس اقتصادى است
‌می‌متالز - اردشیرسعد محمدى مدیرعامل شرکت ملى صنایع مس ایران در اولین کنفرانس آنلاین مس اظهار کرد: نباید در توسعه صنعت مس و میزان سرمایه گذارى در این صنعت از دنیا عقب بمانیم.

به گزارش می‌متالز، سعد محمدى در این برنامه با اشاره به پروژه هاى تعریف شده، تصریح کرد: براساس آمارهاى وزارت صمت از ٢٩٠ هزار تن مس کاتدى تولیدى در کشور را ٢٨٠ هزار تن را شرکت ملى مس تولید کرده است.
وى افزود: عرضه معادن تا سال ٢٠٢٤ رو به کاهش خواهد رفت زیرا چند معدن در دنیا رو به انتهاى حیات هستند و عیار هم کاهشى است. اما کمتر از ١٠ سال آینده با شرایط موجود تولید به ١٧ میلیون تن مى رسد.
سعد محمدى اظهار کرد: قیمت مشوق در حوزه مس مشخص مى کند باید برروى کدام معادن کار کرد.

وى ادامه داد: در حال حاضر ١٩٩ پروژه سرمایه گذارى براى تقاضاى سال ٢٠٣١ تعریف شده است. از این تعداد ٤ پروژه تا پایان سال ٢٠٣١ به پایان عمر خود مى رسد.

مدیرعامل شرکت ملى مس ایران اضافه کرد: بیشتر سرمایه گذارى‌ها در عیار پایین نیم درصد یا کمتر شکل مى گیرد. عیارهاى بالا بیشتر در معادن زیر زمینی است و ما هم باید به این سمت برویم. بیشتر پروژه‌ها در کشور شیلى است.

سعد محمدى افزود: در کشور پرو حدود ٨.٥ میلیارد دلار سرمایه گذارى در حال شکل گیرى است. در کنگو نیز ٩.٧ میلیارد دلار سرمایه گذارى تعریف کرده است.

وى اظهار کرد: در امریکا مجموع سرمایه گذارى ٩.٧ میلیارد دلار است، اما ایران در ٢ افق (١٤٠٣ و ١٤١٠) نزدیک به ٤ میلیارد دلار سرمایه گذارى کرده ایم. ٨ هزار و ٨٠٠ دلار هم میزان سرمایه برى تعریف شده است.
به گفته سعدمحمدى، استرالیا ٧ درصد، امریکا شمالى ٣٩ درصد آسیا ١٤ درصد سرمایه گذارى در مس را به خود اختصاص داده اند. درنتیجه مس اولین عنصر استراتژیک از سوى اروپا معرفى شده است.

وى افزود: رویالیتى در مس ٤ درصد است، اما این رقم در ایران ٩ درصد بوده که رقمى بالا است. ٢٣ درصد هزینه‌ها حقوق و هزینه است که در ایران هم تقریبا نزدیک به این است. مواد اولیه نیز براى تولید ٤٩ درصد قیمت را به خود اختصاص داده است.

به گفته سعد محمدى، محصولات جانبى همچون طلا یکى از منابع درآمدى مهم براى صنعت مس است.

مدیرعامل شرکت ملى مس بیان کرد: امروز نیازمند تغییر نگاه براى تکنولوژى مورد استفاده در استخراج معدنى هستیم.

سعد محمدى افزود: سرمایه گذارى در صنعت مس سرمایه گذارى اقتصادى خواهد بود. نباید از دنیا جا بمانیم. البته بعید است قیمت مس تا سال ٢٠٣١ به کمتر از ٧ هزار دلار برسد.

مدیرعامل شرکت ملى مس اظهار کرد: معادن رو به کاهش عیار و تولید است درنتیجه قیمت‌ها افزایشى شده است. نکته مهم آن است که باید بدانیم کجا کاتد بفروشیم و کجا کنسانتره، نگذاریم اقتصاد فداى تصمیمات احساسى شود.

به گفته وى، در سونگون به سراغ آخرین تکنولوژى ذوب رفته ایم. خوشبختانه ایران جز کشورهایى است که در صنعت مس سرمایه گذارى خوبى دارد.

منبع: صنعت کار

عناوین برگزیده