تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۴۹۸
کد خبر: ۲۱۱۱۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کرونا و مسائل اقتصادی در صدر نگرانی‌های ایرانیان

کرونا و مسائل اقتصادی در صدر نگرانی‌های ایرانیان
‌می‌متالز - نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که ۷/ ۴۰درصد از پاسخگویان، پاندمی کرونا و ۱/ ۳۱درصد مسائل اقتصادی و ۸/ ۱۱درصد مسائل فردی و خانوادگی را مهم‌ترین نگرانی و دغدغه خود عنوان کرده‌اند.

به گزارش می‌متالز، این نظرسنجی در روز‌های ۲۸ فروردین تا اول اردیبهشت ۱۴۰۰ با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور در مقیاس ملی (۳۱ استان و مناطق شهری و روستایی) به شیوه مصاحبه تلفنی با اندازه نمونه ۱۵۷۳ نفر اجرا شد که ۷/ ۵۰درصد پاسخگویان را مردان و ۳/ ۴۹درصد را زنان تشکیل می‌دادند. بالغ بر ۳/ ۶۱درصد از پاسخگویان دارای تحصیلات غیردانشگاهی و ۴/ ۳۸درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند.

در این نظرسنجی درخصوص مهم‌ترین دغدغه و نگرانی مردم، پیش‌بینی زمان پایان کرونا، نگرانی شهروندان از ابتلای خود و خانواده به ویروس کرونا، دیدگاه مردم درخصوص اعمال محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا، توانمندی ایران در تولید واکسن موثر در برابر ویروس کرونا، زمان شروع واکسیناسیون عمومی، ترجیح استفاده از واکسن ایرانی یا خارجی، کمک به کسانی که در اثر شیوع ویروس کرونا دچار مشکل شده‌اند و همچنین برآورد میزان ابتلا به کرونا در کشور پرسش شده است. از شهروندان بالای ۱۸ سال کشور در قالب سوالی باز و بدون گزینه پرسیده شد: «درحال‌حاضر مهم‌ترین دغدغه و نگرانی شما چیست» که ۷/ ۴۰ درصد از پاسخگویان به همه‌گیری ویروس کرونا، ۱/ ۳۱درصد به مسائل اقتصادی و ۸/ ۱۱درصد به مسائل فردی و خانوادگی اشاره کردند. همچنین ۵/ ۱۲درصد اعلام کردند که دغدغه‌ای ندارند و ۳/ ۲درصد به سایر موارد اشاره داشتند. یکی از سوال‌های این نظرسنجی، پیش‌بینی مردم از زمان پایان کرونا و بازگشت زندگی به شرایط عادی بود که ۵/ ۱۳درصد به پایان تابستان، ۶/ ۴درصد به پایان پاییز و ۵/ ۱۰درصد به پایان سال‌جاری اشاره کردند و ۷/ ۴۹درصد معتقد بودند که این مساله «بیش از یک‌سال» به طول می‌انجامد. ۴/ ۳درصد هم معتقد بودند که این موضوع «هیچ‌وقت» تمام نمی‌شود؛ ۸/ ۴درصد به سایر اشاره و ۸/ ۱۱درصد گزینه «نمی‌دانم» را انتخاب کردند و ۸/ ۱ درصد به این سوال پاسخ ندادند. بخش دیگری این نظرسنجی، پرسش در مورد توانایی ایران در زمینه تولید واکسن موثر کرونا بود. نتایج نشان می‌دهد، ۶/ ۴۷درصد از پاسخگویان معتقدند «حتما می‌تواند»، ۹/ ۲۱درصد گزینه «شاید بتواند» و ۹/ ۱۷درصد نیز گزینه «بعید است بتواند» را انتخاب کردند. همچنین ۷/ ۱۲درصد از پاسخگویان گزینه «نمی‌دانم» را انتخاب کردند.

در پاسخ به این سوال که ترجیح می‌دهید از واکسن ایرانی یا واکسن خارجی استفاده کنید، ۱/ ۲۰درصد از پاسخگویان «واکسن خارجی» و ۶/ ۲۹ درصد «واکسن ایرانی» را اعلام کردند. ۷/ ۲۴درصد گزینه «فرقی ندارد» و ۲/ ۲۴درصد گزینه «هیچ‌کدام» را انتخاب کردند و ۳/ ۱ درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده