تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۲۰
بازدید: ۲۶۴
کد خبر: ۲۱۱۵۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
گفتگو با یک کارشناس اقتصادی؛

منابع چگونه به تولید و سهامداران می‌رسد؟

منابع چگونه به تولید و سهامداران می‌رسد؟
‌می‌متالز - حسین محمودی اصل کارشناس ارشد اقتصادی معتقد است که انتخابات ریاست جمهوری، برجام دو، قیمت ارز و قیمت گذاری دستوری از جمله مواردی است بر روند معاملات بازار سرمایه به خصوص سهام تاثیرگذار است. به گفته محمدی، قیمت گذاری دستوری تولید رانت می‌کند و سودآوری شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد که در این زمینه دولت باید تا حد امکان جلوی قیمت گذاری دستوری را بگیرد؛ اگر برای مبادلات کالا‌ها از مکانیزم بورس کالا بهره ببریم، قطعا منابع به جای دلال‌ها و سوداگران به دست تولید و سهام داران خواهد رسید.

به گزارش می‌متالز، حسین محمودی اصل، کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در حال حاضر دو ابهام بزرگ و چند مساله بر بازار سرمایه چیره شده است، اولین ابهام انتخابات ریاست جمهوری است و این که سیاست‌های اقتصادی و برنامه‌های بررسی رئیس جمهور آینده چه خواهد بود. این ابهام موجب شده تا دوره انتظار در استراتژی‌های برخی از سهام داران قرار گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: دومین ابهام بازار سرمایه بحث برجام دوم و رفع تحریم‌ها است.

محمودی اصل بیان داشت: سرمایه‌های کلان زمانی که احساس ثبات را در یک بازاری داشته باشند اقدام به ورود می‌کنند، بنابراین ایجاد ثبات یکی از اهرم‌های مهم در جهت ورود سرمایه گذاران است.

وی افزود: یکی از مسائل مهم در رونق بازار سرمایه ایجاد ثبات در ارکان بازار سرمایه است که با یک برنامه، رویکرد و قانون مشخص و مناسب به ثبات دست پیدا خواهیم کرد تا سرمایه گذاران از طریق آن بتوانند به راحتی سرمایه گذاری کنند.

این تحلیل گر بازار سرمایه ابراز داشت: سومین عامل تاثیر گذار در بازار سرمایه قیمت ارز است که در حال حاضر تحت تاثیر مذاکرات وین قرار دارد.

محمودی اصل با اشاره به اهمیت قیمت گذاری کالا‌ها گفت: قیمت گذاری دستوری تولید رانت می‌کند که این موضوع سودآوری شرکت‌های بورسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و دولت باید تا حد امکان جلوی قیمت گذاری دستوری را بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اگر همه کالا‌ها مکانیزم بورس کالا را داشته باشند قطعا منابع به جای دلال‌ها و سوداگران به دست تولید و سهام داران خواهد رسید.

محمودی اصل در پایان با اشاره به اهمیت رقبای بازار سرمایه گفت: اگر قانون مالیات بر عایدی سرمایه که در دستور کار مجلس است تصویب و اجرایی شود، بخش املاک، خودرو، طلا و ارز مشمول مالیات خواهند شد که موجب می‌شود این رقابت به نفع بازار سرمایه تمام شود.

منبع: بورس کالای ایران

عناوین برگزیده