تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۴۹
بازدید: ۲۸۷
کد خبر: ۲۱۱۹۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یادداشت به مناسبت آزادسازی خرمشهر؛

تعهد صنایع به «مسوولیت اجتماعی»؛ رهاورد سفر رزم حسینی به اصفهان

تعهد صنایع به «مسوولیت اجتماعی»؛ رهاورد سفر رزم حسینی به اصفهان
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر اخیر خود به استان اصفهان بر ضرورت ایفای مسوولیت اجتماعی توسط بنگاه‌های اقتصادی در کشور گفت.

به گزارش می‌متالز، ظهر جمعه، ۳۱ اردیبهشت ماه، وزیر صنایع، معادن و تجارت به استان اصفهان آمد. سفر رزم حسینی از شهرستان اردستان آغاز شد. تیزی آفتاب بر بیابان منعکس شد و بر روی سوله‌های فولادی تابید. شمایل میزبانان با دستاری که شبیه عمامه بر سر گذاشته بودند و کروات زده شده از سرمایه گذران غیرایرانی خبر داد که فارسی را بدون سکته حرف می‌زدند. رزم حسینی در گفتگو با سرمایه گذار هندی، چند سوال کلیدی پرسید. «آب را از کجا تامین می‌کنید؟»؛ «سنگ آهن چه؟» «چرا کویر را انتخاب کردی؟» وزیر آرام که با توصیف جدیت در عمل هم شناخته می‌شود در دل کویر نشست تا سرمایه گذار هندی از مشکلاتش بگوید.

از آنجا به طرف واحدی رفتیم که سال‌ها راکد بوده است؛ از جنس پارچه بافی که سنت به یادگار مانده کارآفرینی بود که با سرمایه گذاری شخصی احیایش کرده و فقط به وزیر گفت: «می‌خواهم این واحد را توسعه دهم و زنان و مردان را به کار گیرم.» وزیر باز هم گوش کرد و در بازدید از این واحد آنجایی که زنی بدون توجه به دوربین‌های عکاسی مشغول پارچه بافی بود، ایستاد و گفت: «این‌ها تولید خودت است؟» و صاحب کارگاه گفت: «همه اش تولید خودم است. همه اش.» غرور در چشمان کارآفرین موج زد و صدای احسنت وزیر از زیر ماسک شنیده می‌شد.

در اتاقی که طول آن دوبرابر عرضش است و حتی میکروفن هم نیست تا صدا به صدا برسد؛ رزم حسینی دستانش را گره کرد و به جلو خم شد و به گلایه‌های صاحبان کسب و کار گوش داد. معاونانش می‌خواهند موانع را از سر راه تولید بردارند؛ اما رزم حسینی راه حل هایش کوتاه و خلاق است.

شب اول سفر، به دارالمومنین و شهر گل و گلاب ختم شد. با وزیر راهی فولاد امیرکبیر کاشان شدیم. ساداتی نژاد، نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس یازدهم فولاد امیرکبیر را در بین کاشی‌ها خوشنام معرفی کرد و قدردان مسوولیت‌های اجتماعی فولاد مبارکه شد.

مدیرعامل فولاد مبارکه هم از مهم بودن مسوولیت اجتماعی در شرکتش دم زد و از کمک‌های نجات بخشی که در ایام کرونا کرد؛ گفت و خرسند بود که وزیرش رزم حسینی است. نوبت به وزیر رسید. رزم حسینی این بار مسوولیت اجتماعی را برای صنایع شکافت؛ حتی مبسوط‌تر از آنچه که در شرکت سیتروئن کاشان گفت. کلامش با گرامیداشت یاد شهدا بود و خاطره حماسه سوم خرداد. این بار رزم حسینی خواست یاد هم رزمانش حاج احمد و حاج قاسم را گرامی بدارد که به بیسیمچی گفتند خدا خرمشهر را خودش آزاد کرد و امروز هم با همان مسوولیت پذیری، از صنایع بخواهد آستین‌ها را بالا بزنند برای ایفای مسوولیت اجتماعی و مدل مرکز-پیرامونی را در شرکت هایشان فعال کنند. مدلی که به ابتکار خودش در جنوب کرمان آغاز شد تا با توانمندسازی جوامع محلی گشایش اقتصادی رخ دهد. حتی مسوولیت اجتماعی را هم در بخش معدن گوشزد کرد. برای رزم حسینی مسوولیت اجتماعی در ماهیگیری تعریف نمی‌شود بلکه او از صنایع می‌خواهد ماهی گیری را به ساکنان ایرانشهر یاد دهند خاصه آن‌ها که در روستا‌ها هستند و هنوز غیرتشان جامه مهاجرت بر تنشان ندوخته است.

او بر این باور است که باید با گام‌های کوچک و سازنده فضای کسب و کار را در پیرامون هر صنعت توسعه داد تا نرخ بیکاری کاهش یابد و اعتیاد نابود شود. وزیر صمت بر نقش نظارتی و تسهیلگری حاکمیت هم در مسوولیت‌های اجتماعی تاکید کرد. به زعم رزم حسینی، امنیت و اقتصاد دو حلقه به هم متصل هستند و مدیر شرکت است که می‌تواند امنیت اقتصادی را با بهبود فضای کسب و کار از روستا‌ها شروع کند.

الگوی مدل سازی شده رزم حسینی بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارد همان محرومیت زدایی که با الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی و احیای مسوولیت‌های اجتماعی شرکتی و نهادی (CSR) در ۲۱ استان کشور که در حال اجراست تا سه ضلع نمایندگان مجلس، کارگزاران حکومتی وسرمایه گذاران و کارآفرینان به توسعه متوازن منطقه‌ای با بهره گیری از ظرفیت حداکثری مردمی دست یابند. مدلی که با کمک معین‌های اقتصادی فرهنگی و محوریت استانداری و با هماهنگی سایر ارکان حاکمیت در بستر توانمندسازی و توان افزایی مردم حرکت می‌کند.

علیرضا رزم حسینی روزی در میدان‌های نبرد و عملیات آزادسازی خرمشهر حاضر شد و این بار در توسعه طرح «قلعه گنج» در استان زادگاهش. رهاورد سفر رزم حسینی به شمال استان اصفهان را می‌توان در الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی یافت؛ مدلی که مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها را هدفمند می‌کند و با همگرایی و وفاق اجتماعی و سیاسی و اتکا به توان بخش داخلی درصدد است تا به شش گام تحقق مسوولیت اجتماعی بپردازد؛ درست مانند همان سال‌هایی که با رفقای شهیدش هم قسم شدند و با هم خاک را آزاد کردند؛ روزی حوالی خردادماه؛ سومین روز!

عاطفه علیان-روزنامه نگار

 

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده