تاریخ: ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۵۰
بازدید: ۸۰۳
کد خبر: ۲۱۲۴۶۱
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

رکود بازار مسکن عمیق‌تر شد/ کاهش ۶۵ درصدی معاملات در اردیبهشت ۱۴۰۰

رکود بازار مسکن عمیق‌تر شد/ کاهش ۶۵ درصدی معاملات در اردیبهشت ۱۴۰۰
‌می‌متالز - بررسی جدیدترین گزارش بانک مرکزی حاکی از کاهش ۶۵ درصدی معاملات مسکن در تهران طی اردیبهشت ۱۴۰۰ است. مساله‌ای که نشان می‌دهد رکود این بخش عمیق‌تر شده است.

به گزارش می‌متالز، طی اردیبهشت ماه امسال ۳۹۰۰ فقره قرارداد مسکن در شهر تهران ثبت شده که این رقم در مقایسه با فروردین امسال ۸۸.۱ درصد و در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته ۶۵.۲ درصد کاهش یافته است.

متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در ماه مورد اشاره ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که در مقایسه با فروردین ۱۴۰۰ بالغ بر ۱.۸ درصد کاهش یافته، اما نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۶۹.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

در ماه گذشته ۳۹۳۸ واحد مسکونی در تهران معامله شده که واحد‌های تا ۵ سال ساخت با ۳۵.۷ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. این سهم در مقایسه با اردیبهشت سال گذشته ۳.۱ درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحد‌های با سن بالا در گروه‌های ۶ تا ۱۰ سال، ۱۱ تا ۱۵ سال و بیش از ۲۰ سال افزوده شده است.

در اردیبهشت ماه سال ۹۹ بالغ بر ۴۳۹۱ فقره معامله مربوط به واحد‌های با عمر تا ۵ سال بود که در اردیبهشت امسال به ۱۴۰۵ فقره کاهش یافته است، یعنی رشد منفی ۶۸ درصدی.

همچنین در معاملات واحد‌های ۶ تا ۱۰ سال کاهش ۶۰.۴ درصد، ۱۱ تا ۱۵ درصد کاهش ۶۲.۴ درصد، در واحد‌های ۱۶ تا ۲۰ اسل رشد منفی ۶۶.۸ درصد و در واحد‌های با بیش از ۲۰ سال رشد منفی ۶۳.۹ درصدی معاملات ثبت شده است.

در اردیبهشت ماه امسال مننطقه ۵ با ۱۵.۳ درصد بیشتری سهم از کل معاملات را به خود اختصاص داده. مناطق ۱۰ و ۴ نیز به ترتیب سهم ۹.۳ و ۸.۳ درصدی را داشته‌اند. در مجموع ۷۱.۵ درصد معاملات انجام شده اردیبهشت ۱۴۰۰ مربوط به ۱۰ منطقه بوده است.

طی ماه‌های اخیر بازار مسکن تحت تاثیر انتظار جامعه در خصوص دو موضوع مذاکرات برجام و انتخابات ریاست‌جمهوری قرار گرفته است. این مساله باعث شده تا افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در سال ۹۸ و ۹۹ متوقف شده و این روند معکوس شود. در زمان حاضر رکورد غیرتورمی بازار مسکن عمیق‌تر شده، اما این نگرانی وجود دارد طی هفته‌های آینده با مشخص شدن مواردی که به آن‌ها اشاره شد، تقاضای مصرفی وارد بازار مسکن شود. نگرانی از این جهت طی ۸ سال اخیر تولید مسکن متناسب با نیاز کشور صورت نگرفته و با ورود تقاضای مصرفی، عرضه چندانی صورت نگرفته و به افزایش قیمت‌ها منجر شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده