به گزارش میمتالز، تعدادی از اعضای کمیسیون انرژی صبح امروز (جمعه ۷ خردادماه) در ادامه انجام سفرهای نظارتی و میدانی خود، وارد بندرعباس شدند و ضمن دیدار با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس در روز نخست این نظارت میدانی از تاسیسات مختلف نفتی، گازی و برقی این شهرستان بازدید کردند؛ بنابراین گزارش، بازدید از نیروگاه برق بندرعباس، تشکیل جلسه با مدیران صنعت برق استان، بازدید از پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، پالایشگاه نفت بندرعباس، تشکیل جلسه با مدیران حوزه نفتی و پالایشگاهی استان، بازدید از نیروگاه برق غدیر ازجمله برنامههای روز نخست سفر اعضای کمیسیون انرژی به استان هرمزگان به شمار میآید.
عبدالعلی رحیمی مظفری عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی در تشریح جزئیات این بازدید میدانی گفت: در ابتدای ورود به شهرستان بندرعباس با تعدادی از مسوولان، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه این شهرستان تشکیل جلسه داده و حجتالاسلام عبادی امام جمعه شهرستان ضمن تشریح نیازها و مشکلات استان بر ضرورت توجه بیشتر مجلس به استان به دلیل محرومیتهای بسیار در آن تاکید کرد.
نماینده مردم سروستان و کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ضرورت توجه به حوزه آب و برق و دیگر انرژیها، ضرورت همکاری مجلس جهت در نظر گرفتن تعرفه مناسبتر برای برق استان با توجه به گرمای شدید هرمزگان، لزوم سیاستگذاری دقیقتر در حوزه برق، تشکر از حضور نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس در استان و پیگیری موضوعات مهمی همچون بحران برق و... از دیگر موضوعات مطروحه در این جلسه به شمار میآید.
وی به بازدید اعضای کمیسیون متبوعش از نیروگاه برق بندرعباس اشاره کرد و توضیح داد: اگرچه ظرفیت اسمی این نیروگاه ۱۳۳۰ مگاوات و ظرفیت کاری آن ۱۰۵۰ تا ۱۰۸۰ مگاوات است، اما اکنون با ظرفیت ۵۶۰ الی ۵۷۰ مگاوات فعال است البته به گفته مسوولان امر درصورت انجام اورهال دستگاهها، تا چند روز آینده، ۲۸۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه میشود و با تکمیل این نیروگاه، میتوان تا ۱۰۵۰ مگاوات برق را به شبکه سراسری وارد کرد.
رحیمی مظفری با بیان اینکه راندمان تقریبی نیروگاه برق بندرعباس میان ۳۲ و نیم تا ۳۴ درصد است، ادامه داد: نوسازی و اورهال کردن، بزرگترین مشکل نیروگاه مذکور است چراکه نزدیک به ۴۰ سال از عمر آن میگذرد.
این نماینده مجلس بیان کرد: همچنین کل مصرف برق استان هرمزگان ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات است که ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات را خودش تولید میکند و ۳۰۰ مگاوات باقی مانده را از شبکه سراسری دریافت میکند.
به گفته وی مسوولان نیروگاه برق بندرعباس تقاضای استفاده و سوزاندن گاز در زمستان به جای سوخت مازوت را داشتند، چراکه مازوت موجب استهلاک بسیار بالای دستگاههای آنها میشود، اما با توجه به کمبود گاز در کشور بعید است این تقاضا به نتیجه برسد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: همچنین مسوولان حوزه نفت و برق استان از حضور اعضای کمیسیون در استان هرمزگان با هدف پیگیری مشکلات با وجود گرمای شدید این استان ابزار خوشحالی و قدردانی کردند.
وی با اشاره به بازدید از پالایشگاه ستاره خلیج فارس که با ۸۰ درصد دانش بومی ایجاد شده است، گفت: اگرچه تحریمها مشکلات بسیاری برای آنها ایجاد کرده، اما این مشکلات توسط کارشناسان داخلی رفع شدهاند، ضمن آنکه متوسط سن نیروهای این پالایشگاه ۳۲ سال است که این جوانگرایی افتخاری برای صنعت پالایشگاهی کشور به شمار میآید.
به گفته رحیمی مظفری این پالایشگاه ۴۱ میلیون لیتر در روز بنزین تولید میکند که معادل حدود ۴۰ درصد بنزین تولیدی در کل کشور است.
به گفته این عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مشکل ناخالصی سوخت و مشکلات ارزی ازجمله مشکلات قابل تامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس است لذا مقرر شد؛ کمیسیون انرژی نسبت به این مهم اهتمام لازم را داشته باشد و در جهت رفع آن تلاش کند.