تاریخ: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۰۳
بازدید: ۷۸۰
کد خبر: ۲۱۳۰۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بانک مسکن اعلام کرد؛

نحوه انتقال و افزایش تسهیلات مسکن برای متقاضیان

نحوه انتقال و افزایش تسهیلات مسکن برای متقاضیان
‌می‌متالز - با توجه به ورود گروهی از تقاضای مصرفی به بازار معاملات مسکن در روز‌های اخیر یک سوال مهم این روز‌ها در میان این دسته از خریداران رایج شده است.

به گزارش می‌متالز، در شرایطی که طی روز‌ها و هفته‌های اخیر، گروهی از متقاضیان مصرفی مسکن به بازار معاملات ملک بازگشت کرده وقصد خرید مسکن دارند، یک سوال مهم از سوی آن‌ها به کرات مطرح می‌شود که کارشناسان بانک مسکن به آن پاسخ می‌دهند.

تحقیقات میدانی به عمل آمده نشان می‌دهد در شرایطی که یک گروه از خریداران مصرفی مسکن یعنی افرادی که در سال‌های قبل با استفاده از تسهیلات خرید مسکن اقدام به خرید کرده اند، بار دیگر تصمیم به ورود به بازار و تبدیل به احسن مسکن خود گرفته اند، در خصوص تعیین تکلیف تسهیلات مسکن فعلی خود با سوالات و ابهاماتی مواجه شده اند.

هم اکنون بخش عمده متقاضیان حاضر در بازار مسکن (هر چند کل متقاضیان و خریداران مسکن در بازار معاملات مسکن این روز‌ها کم است)، افرادی هستند که به قصد تبدیل به احسن کردن واحد مسکونی فعلی خود به بازار ورود کرده اند.

این افراد پیش از این با استفاده از تسهیلات خرید مسکن (عمدتا با استفاده از تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن) اقدام به خرید مسکن کردند و هم اکنون در پروسه بازپرداخت این تسهیلات به صورت پرداخت اقساط ماهانه هستند.

در شرایطی که هنوز دوره بازپرداخت این تسهیلات به اتمام نرسیده است حال این متقاضیان تصمیم گرفته اند تا واحد مسکونی خود را به قصد ارتقای محل سکونت، افزایش مساحت و یا کاهش عمر بنا و ... تبدیل به احسن کنند. اما سوال آن‌ها این است که در این شرایط تکلیف تسهیلات دریافت شده از سوی آن‌ها که هنوز تا اتمام موعد بازپرداخت و تسویه حساب با بانک دست کم چندین سال باقی مانده است، چیست؟

کارشناسان بانک مسکن در پاسخ به این گروه از متقاضیان اعلام می‌کنند این دسته از متقاضیان سه مسیر برای تعیین تکلیف این تسهیلات پیش رو دارند که می‌توانند بنا به شرایط و تمایل خود هر کدام از این سه مسیر را انتخاب کنند. ساده‌ترین مسیر، مراجعه به بانک برای تسویه حساب کل مبلغ باقی مانده از تسهیلات است. افراد می‌توانند همزمان با اقدام برای فروش مسکن خود مبالغ باقی مانده از تسهیلات را با بانک تسویه کنند.

مسیر دوم فروش واحد مسکونی با تسهیلات است که در چنین شرایطی همزمان با فروش، خریدار و فروشنده با مراجعه به بانک مسکن اقدام به انتقال مبلغ باقی مانده از تسهیلات و تعهدات ناشی از آن به فرد خریدار می‌کنند.

مسیر سوم، اما که در شرایط فعلی به نظر می‌رسد مناسب‌ترین و کاربردی‌ترین مسیر باشد، انتقال مبالغ باقی مانده از تسهیلات به پلاک جدید است. یعنی فرد می‌تواند همان تسهیلات را به مسکن جدید خود منتقل کند. در قالب این روش حتی امکان به روز رسانی مبلغ تسهیلات نیز وجود دارد و فرد می‌تواند با خرید اوراق، مابه التفاوت مبلغ تسهیلات با سقف‌های روز تسهیلاتی را نیز از بانک دریافت کند.

کارشناسان این روش را در شرایط فعلی که قدرت خرید متقاضیان مسکن محدود است بیش از سایر روش‌ها توصیه می‌کنند واین اقدام را کمکی از جانب بانک مسکن برای تقویت قدرت خرید متقاضیان و کاستن از دغدغه‌های مالی آن‌ها در زمان خرید ملک می‌دانند.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده