به گزارش میمتالز، وی تصریح کرد: سرمایههای سرگردان و بدون پشتوانهای که در کشور بهوجود آمده هر چند وقت یکبار یکی از بازارها را هدف قرار میدهد و همین مساله موجب افزایش غیرقابل انتظار قیمتها در آن بازار میشود. همین شرایط بهوجود آورنده گرانی کاذب و برهم ریختگی نظم بازار است. رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد همچنین در تاثیر رشد نقدینگی بر بازار فولاد گفت: رشد نقدینگی بدون پشتوانه در طول سالهای گذشته، ضررهای بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرده است. در همین حال، خسارتهای غیرقابل جبرانی به صنایع وارد شده است. رستگار اظهار کرد: فولاد کالایی مصرفی است؛ اما در موقعیت کنونی به محصولی سرمایهای تبدیل شده و در نتیجه چنین تغییر روندی، تقاضایی کاذب برای خرید این محصول شکل گرفته است. وی افزود: همین تقاضا نیز به رشد قیمت این محصول منجر خواهد شد. بازار آهن و فولاد طی ماههای گذشته با التهابات گستردهای روبه رو بوده است. این تنشها از دلایل گوناگونی نشأت میگیرد که بارها از سوی فعالان صنعت فولاد به آن اشاره شده است.
رستگار ادامه داد: با این وجود، بخشی از این چالشها در سایه رشد نقدینگی و موضوعات مورد بحث بوده است. البته این خاصیت اقتصاد تورمی است و شاهد چنین وضعیتی در سایر حوزههای صنعتی نیز هستیم؛ یعنی در همین دوران تقاضا برای خرید سایر محصولات نیز بهشدت افزایش یافته است. رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با اشاره به افزایش قیمت آهن و میلگرد در بازار گفت: آثار تورمی بازار و رشد قیمتهای جهانی فولاد در این افزایش قیمتها بیتاثیر نیستند. رستگار گفت: درحالحاضر قیمت هر کیلوگرم میلگرد از ۱۳ هزار و۸۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: معاملات بورس کالا و افزایش قیمت پایه شمش نیز در افزایش قیمتها در بازار آهن بیتاثیر نبوده است. البته لازم به ذکر است که روند افزایشی قیمتها که در بازار آهن با آن مواجه هستیم با تقاضای موجود در بازار تناسبی ندارد.
منبع: دنیای اقتصاد