تاریخ: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۲۸
بازدید: ۳۰۶
کد خبر: ۲۱۳۷۰۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
در گفتگو با عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران مطرح شد؛

اختلاف ۹۰ دلاری قیمت فولاد در داخل و خارج/ با خروج از پاندمی مصرف فولاد جهان بیشتر می‌شود

اختلاف ۹۰ دلاری قیمت فولاد در داخل و خارج/ با خروج از پاندمی مصرف فولاد جهان بیشتر می‌شود
‌می‌متالز - صنعت فولاد ایران در سال ۹۹ موفق شد بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد تولید کند در حالی که بر اساس گزارش انجمن فولاد ایران، فولاد سازان طی ۱۲ ماهه سال ۹۸ بیش از ۲۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند.

به گزارش می‌متالز، مقایسه تولید فولاد در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ که ۲۴ میلیون و ۶۷۰ هزار تن فولاد بود حدود ۱۰ درصد افزایش یافت و تولید فولاد در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ نیز حدود ۱۰ درصد رشد نشان داد.

ایران با منابع فراوان انرژی و سنگ آهن امکانات مناسبی در زنجیره تولید فولاد دارد و صنعت فولاد یکی از مهم‌ترین مزیت‌های نسبی اقتصاد ایران است.

علاوه بر منابع فراوان انرژی و سنگ آهن، ایران دارای مزیت‌های دیگری نیز برای تولید فولاد است که دسترسی به دریا‌ها در شمال و جنوب کشور و تقاضای بالای بازار‌های داخلی و خارجی برای انواع فولاد از مزیت‌های دیگر ایران برای تولید فولاد در جهان است و تاکنون در این صنعت در ایران سرمایه گذاری زیادی انجام شده است.

در حال حاضر وجود ذخایر عظیم گاز، ذغال و سنگ آهن، کسب درآمد‌های ارزی ناشی از صادرات فولاد، بازار بکر داخلی و کشور‌های همجوار، دسترسی به آب‌های آزاد و نیروی کار جوان تحصیل کرده و جویای کار از دیگر مزیت‌های بزرگ صنعت فولاد ایران محسوب می‌شود.

امسال تولید فولاد ایران به حدود ۳۲ میلیون تن افزایش می‌یابد

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در تحلیل وضعیت صنعت فولاد کشور در پاسخ به سوال خبرنگار بازار گفت: هرچند که ظرفیت مجتمع‌های فولاد سازی در کشور بیش از ۳۶ میلیون تن است، اما پیش بینی ما این است که در سال جاری با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده، حداقل تولید فولاد کشور به ۳۲ میلیون تن افزایش خواهد یافت.

این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه در سال گذشته مجتمع‌های فولاد سازی کشور در مجموع بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد تولید کردند، پیش بینی کرد: اگر سیاست‌های حمایتی ادامه یابد و از صادرات آهن اسفنجی جلوگیری شود، ممکن است که میزان تولید فولاد در کشور در سال جاری به حدود ۳۵ میلیون تن نیز افزایش یابد.

«رضا شهرستانی» افزود: به نظر می‌رسد با صدور مجوز لازم برای صادرات فولاد شاهد رونق معاملات فولاد در داخل کشور و بازر‌های صادراتی باشیم.

این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان کرد: خوشبختانه با صدور مجوز صادرات فولاد تولید کنندگان و تجار و بازرگانان می‌تواند در عرصه صادرات فولاد به بازار‌های جهانی فعال شوند.

قیمت فولاد حداقل تا ۱۸ ماه به همین منوال خواهد بود و پس از این مدت به علت افزایش قیمت انرژی و نفت، قیمت فولاد نیز در بازار‌های جهانی روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد، زیرا صنعت فولاد سازی در مجموع صنعت انرژی بری است

سال گذشته بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد در ایران تولید شد

وی با اشاره به میزان تولید فولاد در سال گذشته در مجتمع‌های فولاد سازی کشور اظهارداشت: در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد که در مقایسه با سال ۹۸ بیش از ۱۰ درصد افزایش داشت.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه با توجه به افزایش تولید فولاد در سال گذشته صادرات این محصول در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۱۵ درصد کاهش یافت، گفت: کاهش صادرات فولاد کشور در سال گذشته برای ما زنگ خطر بزرگی بود که مراتب بار‌ها به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد و خوشبختانه با تغییراتی که در این وزارتخانه شاهد بودیم در نهایت وزارت صمت به این نتیجه رسید که با تجدید نظر در سیاست‌های اشتباه گذشته باید به صادرات فولاد تمرکز بیشتری داشته باشند.

شهرستانی با تحلیل بازار فولاد کشور یادآورشد: خوشبختانه بازار فولاد در کشور رو به رونق است و از طرفی با توجه به اینکه کشور چین تولید ۶۰ میلیون تن فولاد ساختمانی را کاهش داده است تا ۱۵۰ میلیون تن فولاد با کیفیت با ارزش افزوده بیشتری تولید کند، لذا پیش بینی ما این است که تولید و عرضه فولاد در کشور در آینده روند صعودی خواهد داشت.

با آغاز واکسیناسیون در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته برای دستیابی به واکسیناسیون ۷۰ درصدی مردم به نظر می‌رسد که مصرف فولاد در این کشور‌ها افزایش خواهد یافت

روند مصرف فولاد در جهان صعودی است

این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهارداشت: از طرفی با آغاز واکسیناسیون در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته برای دستیابی به واکسیناسیون ۷۰ درصدی مردم به نظر می‌رسد که مصرف فولاد در این کشور‌ها افزایش خواهد یافت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار بازار در خصوص قیمت فولاد در بازار‌های جهانی افزود: به نظر می‌رسد که قیمت فولاد حداقل تا ۱۸ ماه به همین منوال خواهد بود و پس از این مدت به علت افزایش قیمت انرژی و نفت، قیمت فولاد نیز در بازار‌های جهانی روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد، زیرا صنعت فولاد سازی در مجموع صنعت انرژی بری است.

شهرستانی با بیان اینکه ممکن است در این مدت قیمت محصولات فولادی در داخل بین ۵ تا ۱۰ درصد افزایش یابد، گفت: هم اکنون قیمت شمش فولادی صادراتی به ازای هر تن ۶۴۰ دلار است و در داخل قیمت هر کیلوگرم آن ۱۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان معامله می‌شود که قیمت هر تن آن در داخل حدود ۱۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود. یعنی با قیمت هر دلار ۲۴۰۰۰ تومان حدود ۵۵۰ دلار می‌شود.

هم اکنون قیمت صادراتی ورق گرم ۱۱۰۰ دلار

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خصوص قیمت ورق گرم در بازار‌های صادراتی نیز بیان کرد: هم اکنون قیمت صادراتی ورق گرم ۱۱۰۰ دلار در هر تن است، اما در کشورمان قیمت آن به ازای هر کیلوگرم حدود ۲۲ هزار تومان است.

شهرستانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزیابی شما از آینده بازار فولاد کشور چیست؟ گفت: با توجه به برنامه‌های نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که همه آن‌ها بر افزایش ساخت وساز مسکن تاکید دارند، به نظر می‌رسد که بازار فولاد ایران روند رو به رشدی را در آینده خواهد داشت.

عضوهیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خاطرنشان کرد: صادرات ۸۰۰ هزار تنی آهن اسفنجی در سال گذشته اشتباه بزرگی بود که به علت مصرف داخلی نباید تکرار شود، زیرا با توجه به سیاست‌های بالا دستی میزان تولید فولاد در کشور می‌تواند به حدود ۳۵ میلیون تن برسد.

برنامه ریزی برای تولید فولاد تا سال ۱۴۰۴ حدود ۵۵ میلیون تن

هم اکنون برای تولید سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور برنامه ریزی شده است و قرار است تا سال ۱۴۰۴ بیش از ۵۵ میلیون تن فولاد در ایران تولید شود که ۳۵ میلیون تن آن برای مصارف داخلی و ۲۰ میلیون تن آن برای صادرات در نظر گرفته شود.

ایران در تولید فولاد در سال ۹۹ رتبه دهم جهان را از آن خود کرد، در صنعت مس هم اکنون رتبه ۱۵ دنیا را به خود اختصاص داده ایم و به دنبال این هستیم که در پایان سال جاری رتبه دوازدهم دنیا از آن خود بکنیم.

ایران در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد جهان

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد که اوایل سال جاری منتشر شد، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (اسفندماه ۹۹)، در جایگاه دهم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان قرار گرفته است.

در این آمار چین با تولید ۸۳ میلیون تن، هند با ۹.۱ میلیون تن و ژاپن با ۷.۵ میلیون تن در رتبه‌های نخست تا سوم تولید فولاد در جهان قرار دارند.

پس از این کشورها، آمریکا با تولید ۶.۳ میلیون تن، روسیه با ۵.۷ میلیون تن، کره جنوبی با ۵.۵ میلیون تن، ترکیه با ۳ میلیون تن، آلمان با ۳.۱ میلیون تن، برزیل با ۲.۸ میلیون تن و ایران با ۲.۳ میلیون تن، جایگاه‌های چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده اند.

همچنین بر اساس گزارش انجمن بین المللی فولاد در پایان سال ۲۰۲۰ تولید فولاد در جهان به بیش از یک میلیارد و ۷۰ تن رسید که در این مدت، چین با سهم ۵۷.۶ درصد (۹۶۳ میلیون تن) از کل تولید فولاد خام، بزرگترین تولید کننده فولاد خام جهان بود.

بعد از آن هند با ۸۹ میلیون تن در رتبه دوم قرار گرفت و سهم ۵.۳ درصدی را از آن خود کرده است. ژاپن هم با ۷۶ میلیون تن در رتبه سومین کشور تولید کننده بزرگ فولاد در سال ۲۰۲۰ بود و سهم ۴.۵ درصدی از کل تولید فولاد جهان را کسب کرده است.

طبق گزارش انجمن بین المللی فولاد در این رده بندی به ترتیب آمریکا، روسیه، کره جنوبی، آلمان، ترکیه، برزیل، ویتنام رتبه‌های چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده اند و ایران در جایگاه یازدهم بزرگترین تولیدکنندگان فولاد خام جهان قرار گرفت و بعد از ایران کشور‌های تایوان، اوکراین، ایتالیا، مکزیک، فرانسه، اسپانیا و کانادا به ترتیب در رتبه‌های دوازدهم تا هجدهم قرار گرفتند.

با توجه به وجود امکانات و منابع مورد نیاز، هرچه زنجیره تولید فولاد در ایران توسعه یابد توجیه اقتصادی دارد، زیرا کشورمان در این بخش مهم اقتصاد جهانی دارای مواد اولیه و انرژی مورد نیاز صنعت فولاد است و این صنعت دارای مزیت نسبی برای اقتصاد ایران محسوب می‌شود که باید از این مزیت به خوبی استفاده شود.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت