به گزارش میمتالز، پس از آنکه چین نتوانست قیمت سودآورترین کالای صادراتی استرالیا، سنگ آهن را در میان تنشهای تجاری به میزان چشمگیری پایین بیاورد، اکنون معتقد است که میتواند با گسترش سریع صنعت بازیافت فولاد و بازار قراضه، خود را از منابع سنگ آهن استرالیا جدا کند. چین میخواهد با استفاده از آخرین فن آوریها، واردات سنگ آهن استرالیا را در ده سال آینده به نصف کاهش دهد. یک شرکت آلمانی بازیافت قراضه آهن که اخیرا برای کنفرانسی تجاری در چین بوده این مطلب را تایید کرده و اظهار داشت که چین میتواند به زودی واردات سنگ آهن را در حالی کاهش دهد که به تولید بالای فولاد ادامه میدهد. از یک میلیارد تن فولاد خامی که هم اکنون در چین تولید میشود، حدود ۲۲ درصد آن بر پایه قراضه است. طبق برنامه پنج ساله چین این رقم تا سال ۲۰۲۵ به ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. یعنی ۳۳۰ میلیون تن قراضه آهن برای تولید فولاد مصرف خواهد شد که ۵۰ درصد از سطوح فعلی بالاتر خواهد بود. به گزارش فولاد ایران، کارشناسان معتقدند صنعت بازیافت فولاد در چین در خلال ده سال آینده رشد دوبرابری خواهد داشت. برای هر تن فولادی که بر پایه قراضه تولید میشود ۱.۶ تن در مصرف سنگ آهن صرفه جویی میشود.
تا سال ۲۰۲۵، اگر برنامه چین برای تولید فولاد از قراضه طبق برنامه پیش برود، این کشور سالانه ۴۸۰ میلیون تن در واردات سنگ آهن صرفه جویی میکند. تا سال ۲۰۳۰، واردات سالانه ۶۶۰ میلیون تن کاهش مییابد. سال گذشته استرالیا ۶۰۰ میلیون تن سنگ آهن صادر کرده و قیمت فعلی بیش از ۲۱۰ دلار در هر تن است.
در بدترین حالت و بر اساس ارقام فعلی، این بدان معناست که اگر چین موفق شود واردات سنگ آهن خود را به نصف کاهش دهد، به استرالیا حداقل ۸۱ میلیارد دلار ضربه خواهد زد.
همچنین به عنوان بخشی از برنامههای پکن برای کاهش وابستگی به استرالیا، این کشور به دنبال بهره برداری از معادن دست نخورده در آفریقا است. به نظر تحلیلگران اگر این برنامهها همگی اجرا شوند، میتواند قیمت سنگ آهن استرالیا را بیش از ۵۰ درصد کاهش دهد.
منبع: ایفنا