به گزارش می متالز، تولید آلومینیوم اولیه در سال 2017، 8/5 درصد رشد سالانه داشته است. در این میان بیشترین افزایش تولید به میزان 10 درصد در چین مشاهده میشود این درحالی است که تولید در اروپا و شمال آمریکا ثابت مانده است. درکل میتوان گفت که در سال 2017، مجموعاً 2/63 میلیون تن آلومینیوم در سطح جهان تولید شده است، این درحالی است که میزان تولید آلومینیوم در سال 2014، 2015 و 2016 بهترتیب 927/53، 736/57 و 890/59 میلیون تن بوده است. پیشبینی میشود که تا پایان سال 2018 تولید جهانی آلومینیوم به بیش از 64 میلیون تن برسد.
آمار منتشرشده از سازمان آمار جهانی آلومینیوم حاکی از آن است که تولید آلومینیوم اولیه در ماه آگوست سال جاری به 485/5 میلیون تن رسیده است. این سازمان هنوز تولید آلومینیوم خود را در ماه سپتامبر اعلام نکرده است. تولید آلومینیوم اولیه در ماه آگوست 2017، 276/5 میلیون تن، در ماه آگوست 2016، 102/5 میلیون تن و در ماه آگوست 2015، 942/4 میلیون تن بوده است.
در حوزة بازیافت آلومینیوم نیز انتظار میرود که تولید آلومینیوم بازیافتی در سطح جهان در سال 2018 به 12 میلیون تن برسد. تقاضا و قیمت فلز آلومینیوم ارتباط نزدیکی با هم دارند بهطوریکه در ابتدای سال 2017 قیمت آلومینیوم 1700 دلار (تن) بوده و هماکنون در ماههای پایانی سال 2018 به 2200-2100 دلار بهازای هر تن افزایش یافته است.
سازمان آمار جهانی بهازای هر تن آلومینیوم، پیشبینی میکند که تا پایان سال جاری شرایط فلز آلومینیوم در بازار رو به بهبود باشد. این پیشبینی درحالی است که تعرفههای دونالد ترامپ علیه تولیدکنندگان بزرگ فلز آلومینیوم اعمال شده است. البته چین بهعنوان یکی از کشورهای تحریمشده، صادرات صنعت آلومینیوم خود را (اعم از آلومینیوم اولیه و نیمهنهایی) به بازار اروپا گسترش داده است و هنوز از این بازار بهرهمند است.
سالهاست که چین بهعنوان بزرگترین تولیدکنندة فلز آلومینیوم در جهان شناخته میشود. این درحالی است که حتی تقاضا برای فلز آلومینیوم در چین بیش از سایر نقاط جهان رو به افزایش است، لذا چین همواره مهمترین محرک و مهره در صنعت جهانی آلومینیوم محسوب میشود.
رشد تقاضای جهانی برای آلومینیوم اولیه و بازیافتی بیشتر حاصل رشد صنعت خودروسازی است. مصرف آلومینیوم نیز در صنعت هوافضا رو به افزایش است و خود عامل مهمی در مصرف و تقاضا برای این فلز در بازار میباشد. همچنین افزایش ساختوساز در اروپا، تقاضا برای فلز آلومینیوم را افزایش داده است. در کنار صنایع مذکور، تقاضا در بازار مهندسی مکانیک و بستهبندی نیز افزایش یافته است و درکل میتوان گفت فلز آلومینیوم از بازار تقاضای نسبتاً بالایی برخوردار است.
افزایش تقاضا تأثیر بهسزایی برروی موجودی این فلز دارد. تأثیر کاهش موجودی را بیشتر میتوان در بورس فلزات لندن (LME) و بورس شانگهای مشاهده کرد.
بهگزارش متالبولتن، موجودی آلومینیوم در بورسهای مختلف تا پایان ماه سپتامبر 2018، یکچهارم میزان موجودی در سال 2014 بوده است. این مسأله حاکی از آنست که تقاضا برای این فلز در سطح بینالمللی رو به افزایش است و این تقاضا تنها شامل چین نمیشود.
بهگزارش CRU از بازار آلومینیوم، علیرغم تمام چالشهای حاکم بر بازار آلومینیوم نظیر تحریمهای دونالد ترامپ، انتظار نمیرود که تا سال 2025 تقاضا برای فلز آلومینیوم کاهش یابد. CRU معتقد است تقاضا برای فلز آلومینیوم طی سالهای آتی روندی صعودی را طی کند.
گزارشهای آماری حاکی از آنست که 54 درصد از آلومینیوم تولیدی در جهان توسط چین تولید میشود. روسیه و سایر کشورهای اروپایی 7 درصد، اتحادیة اروپا 7 درصد، خاورمیانه 9 درصد، سایر کشورهای آسیایی 7 درصد، آفریقا 3 درصد، آمریکایشمالی 7 درصد و اقیانوسیه 3 درصد از تولید جهانی آلومینیوم را به خود اختصاص دادهاند. آمریکایجنوبی و سایر نقاط جهان نیز مابقی تولید جهانی آلومینیوم را به خود اختصاص میدهند.