تاریخ: ۰۵ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۰۳
بازدید: ۳۶۰
کد خبر: ۲۱۵۷۹۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون خرید ذوب آهن:

به میزان تخصیص، تعهد عرضه محصول در بورس ایجاد شود

به میزان تخصیص، تعهد عرضه محصول در بورس ایجاد شود
‌می‌متالز - معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان خواستار آن شد تا به میزان تخصیص، تعهد عرضه محصول در بورس ایجاد شود.

به گزارش می‌متالز، محمد جعفر صالحی امروز شنبه در همایش تعامل سنگ آهن و فولاد در تالار بورس در محل هتل المپیک افزود: ذوب‌آهن بزرگترین تولید کننده مقاطع تبدیل فولاد در غرب آسیا است و امروز با تولید ریل ملی و محصولات با ارزش افزوده بالاتر در تلاش است تا جایگاه واقعی خودش را بیابد.

وی بیان داشت: ذوب آهن سه ورودی برای تولید چدن دارد، در سال‌های گذشته کمیته پشتیبانی زغال سنگ در ایمیدرو به قیمت‌گذاری می‌پرداخت، اما از سال ۹۷ پذیرفته شد قیمت زغال سنگ به شمش خوزستان متصل شود و ضریب ۲۶.۵ درصد برای آن در نظر گرفته شد.

صالحی خاطرنشان کرد: همین مساله در سال گذشته افزایش هزینه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومانی را برای ذوب آهن به دنبال داشت، سیاستگذاری که امروز همه به نوعی معترض به آن هستند، اما راهی بی بازگشت است.

وی بیان داشت: این مساله سبب شد تا در سال‌های گذشته شرکت‌های معدنی به سمت فولادسازی و فولادسازان به فاز اکتشاف معدن ورود کنند، از جمله ذوب‌آهن به موضوع اکتشاف ورود کرد که کاری هزینه بر و پر ریسک است که در اصل باید اصل حاکمیت و نه توسط بخش خصوصی انجام شود.

صالحی بیان داشت: مطابق اعلام سازمان زمین شناسی ۲ میلیارد و ۷۱۹ میلیون تن ذخیره سنگ آهن داریم که اگر با روش فعلی پیش برویم، پیش بینی می‌شود کمتر از ۱۴ سال دیگر سنگ آهن داشته باشیم، در حالیکه برنامه ۵۵ میلیون تنی تولید فولاد را داریم و باید مشخص شود چگونه قرار است به این منظور خوراک تامین شود؟

وی، اکتشافات کمتر از ۵ تا ۷ متری را در کشورمان یادآور شد که در مقایسه با اکتشافات عمومی بیش از ۲۰۰ متر در جهان بسیار ناچیز است و تصریح کرد: نیازمند اقدامات جدی در این زمینه از سوی دولت هستیم.

معاون خرید شرکت ذوب آهن، برخی از محدودیت‌های این شرکت را در ادامه یادآور شد و گفت: تامین سنگ آهن دانه بندی با عیار ۶۰ درصد آهن، عدم بهره‌مندی از یارانه انرژی مشابه واحد‌های فولادی، فعالیت با ۷۰ درصد ظرفیت اسمی و قرار داشتن نام شرکت ذوب آهن و کالا‌های زغال سنگ و کک در لیست تحریم ها، از جمله مشکلات است.

وی بیان داشت: مطابق مصوبه سال ۹۸ ذوب آهن سالیانه نیازمند یک هزار و ۷۵۰ تن سنگ آهن دانه بندی است، اما امروز کسی جوابگوی ما نیست.

صالحی یادآور شد: معاونت معدنی وزارت صمت بین ۷۵ تا ۸۰ درصد نیاز معدنی مواد اولیه فولادسازان را تامین می‌کند، اما این مساله برای ذوب‌آهن هیچ وقت به ۱۰ درصد هم نرسیده است.

به گفته وی، تاکنون هیچ فکری برای زغال سنگ و تولید فرومنگنز نشده و کارخانجات فرومنگنز کشور تعطیل اند.

این مسوول ذوب آهن تصریح کرد: اگر برای خشکسالی و بی آبی فکری نشود مصیبت به بار خواهد آورد.

وی در خصوص بورس کالا نیز خاطر نشان کرد: ذوب‌آهن نخستین خرید در بورس را از طریق حراج باز انجام داده و اعتقاد کامل به شفاف شدن قیمت‌ها در کل زنجیره فولاد داریم.

صالحی تصریح کرد: دلالی و واسطه گری در کل زنجیره فولاد باید حذف شود، راهکاری باید برای تامین پایدار مواد اولیه پیش بینی شود و کشف قیمت در بورس کالا باید بر اساس عرضه کالا در بورس باشد.

منبع: معدن ۲۴

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین