تاریخ: ۰۶ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۰۶
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۲۱۶۴۹۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
کارشناس صنعت فولاد:

صنعت فولاد؛ موتور محرک توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور/ افزایش اشتغال و رونق ۶۰۰ صنعت کشور در گروی توسعه صنعت فولاد/ مثلث درخشان بومی‌سازی در صنعت فولاد

صنعت فولاد؛ موتور محرک توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور/ افزایش اشتغال و رونق ۶۰۰ صنعت کشور در گروی توسعه صنعت فولاد/ مثلث درخشان بومی‌سازی در صنعت فولاد
‌می‌متالز - کارشناس صنعت فولاد با اشاره به اینکه توسعه و تقویت صنعت فولاد می‌تواند افزایش اشتغال و رونق ۶۰۰ صنعت کشور را به همراه داشته باشد، این صنعت را موتور محرک توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور معرفی کرد.

موتور محرک توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور

به گزارش می‌متالز، با توجه به اینکه دولت دوازدهم روز‌های پایانی خود را با مشکلات اقتصادی زیادی پشت سر می‌گذارد و کاملا مشخص است که مسائل اقتصادی و تولید، اولویت دولت سیزدهم را به خود اختصاص خواهد داد، یک سوال مهم پیش روی کارشناسان و مسوولان کشور به صورت عام و مسوولان و کارشناسان اقتصادی و صنعتی به صورت خاص قرار دارد و این سوال مهم این است که از چه طریقی می‌توان جانی دوباره به اقتصاد و تولید کشور داد یا به بیان دیگر با تمرکز و تقویت کدام حوزه می‌توان علاوه بر به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد و تولید کشور، به توسعه اجتماعی نیز دست یافت.
گفتگویی اختصاصی با یکی از کارشناسان مسائل اقتصادی که فعالیت قابل توجهی نیز در صنعت فولاد داشتیم، که چکیده آن را در ادامه ملاحظه خواهید نمود.

 

رونق ۶۰۰ صنعت کشور در گروی تقویت صنعت فولاد

حسام خوشبین‌فر در پاسخ به این سوال که به نظر شما در شرایط حال حاضر چه عاملی می‌تواند توسعه اقتصادی کشور را به دنبال داشته باشد، اظهار داشت: همه کارشناسان اقتصادی بر این واقعیت اذعان و تاکید دارند که صنعت فولاد صنعتی بسیار مهم است که می‌تواند نقش کم‌نظیری در توسعه اقتصادی کشور به همراه داشت باشد و به همین دلیل این صنعت را یک صنعت استراتژیک می‌دانند که می‌تواند زیربنای توسعه صنایع کشور باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: برای تایید این موضوع باید به این واقعیت مهم توجه کرد که در حال حاضر بیش از ۶۰۰ صنعت پایین‌دستی کشور به صنعت بزرگ و مهم فولاد وابسته هستند و این به معنی آن است که اگر ما بر روی این صنعت متمرکز شویم و برنامه‌ریزی بایسته و شایسته‌ای برای آن داشته باشیم بدون شک در چشم‌انداز آن می‌توانیم شاهد رونق و پیشرفت در بسیاری از صنایع کشور باشیم.

توسعه اشتغال با توسعه صنعت فولاد

نایب رئیس هیات مدیره شرکت فولاد اکسین خوزستان در ادامه، افزایش اشتغال در کشور را یکی دیگر از نتایج مهم توسعه صنعت فولاد کشور دانست و گفت: توجه و تقویت صنعت فولاد در کشور ما که بیش از ۵۰ سال سابقه دارد نه تنها می‌تواند توسعه اقتصادی را به همراه داشته باشد بلکه می‌تواند با افزایش اشتغال، توسعه و رفاه اجتماعی را نیز برای هموطنان ما به همراه داشته باشد.

خوشبین در ادامه با تاکید بر اشتغال‌زایی به عنوان یکی دیگر از ابعاد مهم، اضافه کرد: توسعه این صنعت می‌تواند نقش بسزایی در افزایش اشتغال کشور داشته باشد. اثبات این ادعا، آمار و استاندارد‌های بین‌المللی منتشر شده در این رابطه است. طبق آمار و استاندارد‌های بین‌المللی، اشتغال در صنعت فولاد به گونه‌ای است که هر دو فرصت شغلی مستقیم در این صنعت، به طور میانگین ۱۳ فرصت شغلی را در دیگر بخش‌های زنجیره تأمین، ایجاد می‌کند.

وی در ادامه تصریح و خاطرنشان کرد: اگر این میزان از اشتغال را در کل زنجیره تولید تا کالای نهایی در نظر بگیریم، با میزان قابل توجهی از اشتغال روبرو خواهیم شد که بدون شک نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.
به همین دلیل است که بنده معتقدم، تقویت صنعت فولاد نه تنها توسعه اقتصادی بلکه می‌تواند توسعه و رفاه اجتماعی را به همراه داشته باشد و در این رابطه نقش یک موتور محرک را ایفا کند.

مثلث درخشان بومی‌سازی در صنعت فولاد

نایب رئیس هیات مدیره شرکت فولاد اکسین خوزستان در پایان این گفتگو و در پایخ به این سوال که برای توسعه صنعت فولاد باید چه برنامه‎ای در دستور کار مسوولان و فعالان این حوزه قرار گیرد، بیان داشت: توسعه و ارتقای صنعت فولاد را باید از مسیر تقویت نهضت ساخت داخل پیگیری کرد و این یعنی بومی‌سازی تجهیزات و قطعات وارداتی در این صنعت استراتژیک و مهم.
همه ما می‌دانیم که با توجه به موقعیت اقتصادی حال حاضر و محدودیت‌هایی که به واسطه تحریم‌های غیرقانونی به کشورمان تحمیل شده است، بخش‌های ارزبر پاشنه آشیل بسیاری از صنایع محسوب می‌شود و به همین دلیل است که داخلی‌سازی یا همان بومی‌سازی در صنعت فولاد از اهمیت مضاعف برخوردار است.
داخلی‎سازی در صنعت فولاد سه نتیجه مهم به همراه دارد که من به آن مثلث درخشان بومی‌سازی در صنعت فولاد می‌گویم.
در ضلع اول بومی‌سازی تجهیزات و قطعات وارداتی در صنعت فولاد خنثی شدن محدودیت‎ها و تحریم‌ها وجود دارد، از طرف دیگر و در ضلع دوم، کاهش هزینه‌های تولید و در ضلع سوم توسعه اشتغال را به همراه دارد که این سه ضلع در کنار یکدیگر، مثلث درخشان بومی‌سازی در صنعت فولاد را به ارمغان می‌آورد که امیدوارم مسوولان و فعالان بخش خصوصی صنعت فولاد بیش از پیش به آن اهمیت دهند.

منبع: خبرگزاری صنایع

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت