به گزارش میمتالز، همین حالا، افزایش تقاضا برای سفر به ارمنستان و دریافت واکسن کرونا در این کشور، کسبوکارهای جدیدی حول این موضوع شکل داده است: تاکسیهایِ دربست با قیمتهای بالا مسافران را از شهرهای ایران به مرز ایران-ارمنستان میبرند و خبرهایی در مورد شکلگیریِ بازار سیاه برای خرید واکسنِ مازاد و انتقالِ آن به ایران هم از گوشه و کنار شنیده میشود.
اما آنهایی که میخواهند با هزینه شخصیشان سفری به ارمنستان داشته باشند و در آنجا واکسن کرونا دریافت کنند، چگونه میتوانند این کار را انجام دهند؟
خروج از ایران گرانتر است تا ورود به ارمنستان!
نخستین مانع برای ورود به کشوری دیگر، اخذ ویزایِ آن کشور است. با این همه، بر اساس توافقی که در سال ۱۳۹۵ میان دولتهای ایران و ارمنستان صورت گرفته، ایرانیها نیازی به اخذ ویزا برای ورود به ارمنستان ندارند و تنها با در دست داشتن پاسپورت میتوانند به این کشور سفر کنند و حداکثر ۹۰ روز هم در این کشور اقامت داشته باشند.
از آن سو، برای خروج از کشور، اگر نخستین سفرتان در سال ۱۴۰۰ را انجام میدهید، باید ۴۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور پرداخت کنید. نکته جالب توجه این است که اگر قصدتان از سفر به ارمنستان، تزریق واکسن کرونا است و میخواهید یک بار دیگر هم برای دریافت دوز دوم واکسن به این کشور سفر کنید، برای بار دوم باید ۶۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور پرداخت کنید.
سفر به ارمنستان، به دلیل واکسیناسیون رایگان کرونا در این کشور، در روزهای اخیر اوج گرفته است.
به عبارت ساده، دولت ایران از خروج هر مسافری که برای دریافت واکسن کرونا به ارمنستان میرود، در مجموع یک میلیون تومان درآمد کسب میکند و این در حالی است که دولت ارمنستان، به صورت مستقیم از گردشگرانِ ایرانی که به این کشور میروند، درآمدی کسب نمیکند!
سفر به ارمنستان از راه زمین
از بحث ویزا و عوارض خروج از کشور که بگذریم، مهمترین مساله، نحوه سفر به ارمنستان است. محبوبترین و ارزانترین راه برای سفر به ارمنستان، اتوبوسهایی هستند که به صورت مستقیم از شهرهای ایران راهی ایروان، پایتخت ارمنستان میشوند.
فاصله زمینی تهران تا ایروان، حدود ۱۲۰۰ کیلومتر است که ۶۰۰ کیلومتر از آن در آزادراه تهران-تبریز طی میشود. اتوبوس در ادامه مسیر حدود ۱۳۰ کیلومتر فاصله میان تبریز تا جلفا را طی میکند و از جلفا تا مرز «نوردوز» هم حدود ۹۰ کیلومتر به راه خود ادامه میدهد. بقیه مسیر در خاک ارمنستان خواهد بود.
به طور کلی، طیکردنِ این مسیر دستکم ۱۷ ساعت طول میکشد و به طور طبیعی، خستهکننده خواهد بود. علاوه بر این، ترکیب مسافران اتوبوس و دربستی بودن یا نبودن آن هم در مدت زمان سفر دخیل خواهد بود. مثلا، اگر مسافران مسنتر باشند، احتمال توقفهایِ طولانیتر وجود دارد و این سفر را طولانی میکند.
علاوه بر این، معطلی ۲ تا ۳ ساعته در مرز، به دلیل بررسی پاسپورت مسافران و مواردی از این دست را هم باید به مدت زمان سفر اضافه کنید.
منبع: تجارت نیوز