تاریخ: ۱۵ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۵۵
بازدید: ۳۳۶
کد خبر: ۲۱۷۱۸۷
سرویس خبر : انرژی

صادرات روزانه ۳۵ هزار تن فرآورده نفتی از بندر صادراتی ماهشهر

صادرات روزانه ۳۵ هزار تن فرآورده نفتی از بندر صادراتی ماهشهر
‌می‌متالز - رییس پایانه صادراتی بندر ماهشهر گفت: به طور میانگین روزانه ۳۵ هزار تن فرآورده نفتی از بندر ماهشهر صادر می‌شود.

به گزارش می‌متالز، حسین علیزاده، امروز در حاشیه بازدید از بندر صادراتی ماهشهر در نشست با خبرنگاران با اشاره به ظرفیت صادراتی این بندر گفت: تأسیسات بندر صادراتی ماهشهر با قدمتی ۸۵ ساله، قدیمی‌ترین بندر نفتی کشور است که به منظور ذخیره‌سازی، صادرات و واردات فرآورده‌های نفتی بنیان‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس این بندر، با توجه به فاصله‌ای که از تیررس دشمن داشته، به عنوان یک بندر استراتژیک شناخته می‌شد، افزود: از حدود سال ۱۳۸۵ بحث توسعه این پایانه با توجه به ضرورت زمینه‌سازی برای افزایش تولید فرآورده‌های نفتی پالایشگاه نفت آبادان و مجتمع‌های همجوار در دستور کار قرار گرفت.

صادرات روزانه ۳۵ هزار تن فرآورده نفتی از بندر صادراتی ماهشهر


علیزاده گفت: با ساخت ۱۷ مخزن جدید، علاوه بر افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی از ۱ میلیارد لیتر به ۱.۵ میلیارد لیتر، ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی از طریق کشتی‌های حمل فرآورده از طریق ۸ اسکله بارگیری از ۴۵ هزار تن به ۱۰۵ هزار تن افزایش یافته است، همچنین قدرت انتقال فرآورده در پایانه صادراتی ماهشهر سه برابر و این موضوع سبب شده است قدرت عرضه بیش از تقاضا باشد، در نتیجه خدمات به کشتی‌ها به مقدار قابل توجه‌ای افزایش یابد.

رییس اسکله صادراتی بندر ماهشهر هدف از توسعه این بندر صادراتی را گره‌گشایی و رفع تنگنا‌های صادرات، واردات و ذخیره فرآورده‌های نفتی عنوان کرد و گفت: در فاز دوم توسعه این بندر به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسیده و ۲۰ درصد باقی‌مانده نیز با رفع تنگنا‌های نقدینگی تا ماه‌های اینده به نتیجه می‌رسد.

وی با اشاره به عمده فرآورده‌هایی که در این بندر تبادل می‌شود، گفت: نفت کوره تولیدی پالایشگاه آبادان، نفت کوره تولیدی پالایشگاه اراک و اصفهان و تهران، نفتای سبک و سنگین، بنزین و نفت گاز عمده فرآورده‌هایی هستند که در این بندر تبادل می‌شود.

علیزاده در پاسخ به سوال مبنی بر میانگین صادرات روزانه این پایانه تصریح کرد: روزانه به طور میانگین ۲۷ هزار تن نفت کوره تولیدی پالایشگاه آبادان و ۵ هزار تن نفت کوره تولیدی پالایشگاه شازند و اصفهان دریافت و متعاقباً صادر می‌شود. همچنین روزانه ۳ هزار تن نفتای سبک و سنگین توسط کشتی‌های حمل فرآورده‌های نفتی به مقاصد صادراتی منتقل می‌شود.


استفاده حداکثری از ظرفیت بنادر کشور برای عدم انباشت فرآورده‌های نفتی

همچنین مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در ادامه این نشست گفت: بنادر صادراتی فرآورده‌های نفتی آخرین حلقه خلق ارزش و ثروت در زنجیره صنعت نفت به شمار می‌روند.

محمدرضایی با بیان اینکه اگر ظرفیت صادرات فرآورده‌های نفتی وجود نداشته باشد، به مثابه پول‌های بلوکه شده است، گفت: به همین دلیل افزایش ظرفیت صادراتی یکی از برنامه‌های جدی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به شمار می‌رود تا بتوان از ظرفیت بالقوه این صنعت استفاده کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون از ظرفیت‌های موجود بنادری همچون بندرعباس و بندر ماهشهر استفاده حداکثری شده است؛ گفت: با توجه به استفاده از ظرفیت حداکثری بنادر صادراتی فرآورده‌های نفتی کشور، می‌توان ادعا کرد که ظرفیت تولید روزانه ۲.۳ میلیون بشکه فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌های کشور، ظرفیت بالفعل محسوب می‌شود و مشکل انباشت فرآورده وجود ندارد.


بندر صادراتی ماهشهر؛ حلقه جدانشدنی پالایشگاه نفت آبادان

مدیر عملیات پالایشگاه نفت آبادان نیز در ادامه این نشست با اشاره به ظرفیت تولیدی این پالایشگاه گفت: پالایشگاه نفت آبادان در حال حاضر با دریافت روزانه ۴۳۲ هزار بشکه نفت‌خام از میادین مناطق نفت خیز جنوب، ۱۴ نوع فرآورده نفتی را در برنامه تولید خود دارد.

فردین راشدی با بیان اینکه بندر صادراتی ماهشهر از زمان حضور انگلیسی‌ها در صنعت نفت، ظرفیت محدودی برای بارگیری فرآورده‌های نفتی داشت که در حال حاضر افزایش یافته، گفت: اگر روزی پالایشگاه آبادان در مسیر خصوصی‌سازی قرار بگیرد، بندر صادراتی ماهشهر یکی از حلقه‌های جدانشدنی از این پالایشگاه است.

وی افزود: بندر صادراتی ماهشهر یکی از منابع اصلی خلق ثروت پالایشگاه به شمار می‌رود که ۱۴ نوع فرآورده تولیدی این پالایشگاه را به مقاصد صادراتی منتقل می‌کند.
به گفته راشدی بعد از به انجام رساندن طرح ساماندهی در بندر صادراتی ماهشهر، شرایطی ایجاد شد که بندری که در گذشته ۸۵ مخزن با ظرفیت ذخیره‌سازی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه داشته، در حال حاضر با افزایش ۱۷ مخزن، ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های استراتژیک کشور به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.

مدیر عملیات پالایشگاه نفت آبادان رفع نواقص بندر ماهشهر را نیازمند رفع جریان نقدینگی دانست و گفت: از مجموع ۸ اسکله، به جز اسکله ۶ که تصمیم گرفته شد به عنوان یکی از منابع خلق ثروت در اختیار پالایشگاه بیدبلند قرار بگیرد، باقی اسکله‌های موجود امکان بارگیری فرآورده‌های نفتی را بیش از تقاضا دارد.

راشدی افزود: از بزرگترین‌ آزمایشگاه‌های مرجع کشور در پالایشگاه نفت آبادان فعالیت دارد که در کنار این آزمایشگاه نیز یک آزمایشگاه در بندر صادراتی ماهشهر مستقر است و امیدواریم نواقص و تجهیزات مورد نیاز این آزمایشگاه به زودی با تأمین نقدینگی تکمیل شود.

 

منبع: ایران پترونت

عناوین برگزیده