تاریخ: ۲۱ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۵۷
بازدید: ۳۷۲
کد خبر: ۲۱۸۲۳۴
سرویس خبر : انرژی
یادداشت؛

محدودیت تامین برق صنایع را به ورطه نابودی کشانده است

محدودیت تامین برق صنایع را به ورطه نابودی کشانده است
‌می‌متالز - چند وقتی است که طبق ابلاغیه وزرات نیرو و صمت، برای کاهش جیره بندی برق بخش خانگی، صنایع موظف شدند تا با کاهش مصرف ۱۰ درصد دیماند و تغییر شیفت کاری جبران تولید برق در کشور را انجام دهند که تبعات اقتصادی و تولیدی جبران ناپذیری را به جا گذاشته است.

به گزارش می‌متالز، فعالان بخش خصوصی با وجود همه سختی‌ها و تنش‌هایی که در طول سال‌های اخیر متحمل شده اند و به رغم همه دشواری‌هایی که در افق اقتصاد ملی به چشم می‌خورد؛ هنوز صمیمانه امیدوارند مشی و منش جدید حاکم شده بر قوای حاکمیتی کشور، در راستای منویات مقام معظم رهبری حرکت کرده و شرایط و زمینه‌های لازم برای جهش تولید را از طریق بهبود فضای کسب و کار و ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی فراهم کند.

‏‪ قطعا جهش تولید با بستر مناسب امکان پذیر خواهد بود. در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن نیمی از صنایع کشور یا تعطیل هستند و یا با حداقل تولید فعالیت دارند. با این وجود چندی است بخاطر رفاه عمومی، صنایع را ملزم به خاموشی کرده اند تا جبران کسری تولید در زمینه برق را داشته باشند.

از آثار تورمی این تعطیلی‌ها اگر بگذریم، اما از آثار کمبود نیروی برق نمی‌توان گذشت. جایی که نیاز به برنامه ریزی‌های بلند مدت داشته است. چون پیش بینی رشد مصرف امری متداول در توسعه صنعت برق بوده است، اما تحریم‌ها و کسری بودجه امکان سرمایه گذاری جهت احداث نیروگاه‌ها را با مشکل مواجه گردانیده

در بهترین حالت احداث یک نیروگاه به همراه پست انتقال نیرو و خطوط انتقال نیرو اگر از همین امروز استارت زده شود، پنج سالی به طول خواهد انجامید. این در حالی است که کسری تولید ۱۲ هزار مگاوات اعلام شد، یعنی بیست درصد ظرفیت تولید کنونی؛ بنابراین برای جهش تولید در پنج سال آینده نیاز به سرمایه کلان برای توسعه بیش از صد درصدی صنعت برق می‌باشد تا علاوه بر کسری تولید کنونی، بار مصرفی صنایع تعطیل و نیمه تعطیل و صنایع جهش یافته را تامین نماید. در شرایط کنونی انجام این سرمایه گذاری در صنعت برق بسیار دور از انتظار و غیر واقع بینانه می‌باشد؛ لذا مسیر کشور با این روال نه تنها به سمت جهش تولید پیش نمی‌رود بلکه به سمت تعطیلی بیشتر صنایع و خاموشی تولید پیش می‌رود.

و، اما دریغ از برنامه برای آینده.

سید رضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران

 

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده