به گزارش میمتالز، فرشید پورحاجت با اشاره به تولید غیراستاندارد محصولات فولادی و آهن در کشورافزود: با وجود اینکه خط تولید کارخانههای تولید نورد و فولاد ما خط تولید استاندارد است، اما محصولاتی که لیبل استاندارد خورده اند اغلب بدون استانداردهای لحاظ شده به بازار عرضه شده اند.
وی تصریح کرد: در برخی محصولات موجود در بازار گاه با وجود استاندارد و لیبل مشخص، لیبلها عوض شده اند و حتی هنگام خرید محصولات فولادی و مراجعه به بنکداران متوجه میشوید وزن میلگردها از وزن استاندارد پنج کیلو سبک تر است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن گفت: تولید میلگرد ۱۶ با وزن کمتر هر چند به نفع خریدار است، چون کمتر پول میدهد، اما به کیفیت ساخت ضربه میزند. این نوع میلگرد مشخصات ویژهای دارد و با دانسیته، قطر و وزن مشخص با میزان کربن مشخص است، اما میلگرد غیر استاندارد در بازار به وفور قابل مشاهده است.
پورحاجت ادامه داد: مصرف کننده باید دراین بازار آشفته چه کند وقتی بنکدار به مصرف کننده پیشنهاد میلگرد ۱۶ را میدهد، تصور مصرف کننده از بکارگیری این میلگرد در سازه عمرانی خود، فولادی ایمن و استاندارد است، اما شاید مصرف کننده نهایی متوجه فورمت و چارچوب فولاد استاندارد نشود، اما مهندسان و سازندگان بناها از ایمن نبودن بناهای عمرانی ترس دارند.
وی افزود: در کشور زلزله خیز ما اگر چنین فاجعهای رخ دهد، صرفا جنبه اقتصادی مصالح ساختمانی مطرح نیست بلکه زندگی انسانها به این موضوع وابسته است، استفاده از میلگردهای غیر استاندارد، خسارت جبران ناپذیری به لحاظ ایمنی برجای خواهد گذاشت.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن تاکید کرد: از انجا که این محصولات به راحتی قابل رصد است، نهادها و دستگاههای نظارتی و حاکمیتی باید کنترل بیشتری بر مبادی رانت و فساد داشته باشند درحالیکه هیچگونه کنترلی از سوی دستگاههای نظارتی وجود ندارد.
منبع: فولادبان