به گزارش میمتالز، وجیه الله جعفری در نشست با محمد علی طالبی استاندار یزد و محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حدود ۳۰ محدوده معدنی در این منطقه شناسایی شده که با موانعی همچون زیست محیطی مواجه است.
وی با اشاره به اینکه یزد جزو استانهایی است که ظرفیت بالایی در حوزه معادن دارد، افزود: باید با همکاری نهادها، این موانع رفع شوند و شرکتهای بزرگ، محدودههای مذکور را در اختیار بگیرند و پس از قطعی شدن ذخایر، طرحهای توسعه تعریف شوند. جعفری در عین حال تاکید کرد: از نظر تامین مواد اولیه برای توسعه طرحهای معدنی در این استان، مشکلی نداریم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه از حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب آب مصرفی کشور، کمتر از ۵ میلیارد متر مکعب در بخش صنعت مصرف میشود، گفت: بخش معدن و صنایع معدنی نیز کمتر از ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرف میکند. وی در ادامه اظهار داشت: با خطوط انتقال آب ایجاد شده، صنایع فعلی و طرحهای جدید از جمله استان یزد، مشکلی از نظر آب نخواهند داشت.
وی افزود: از نظر برق نیز به تازگی با وزارت نیرو برای احداث ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات تفاهم نامه امضا شد. از این میزان، برای احداث یک هزار مگاوات با شرکت چادرملو توافق کردیم که مجوز احداث آن صادر شده است. از سوی دیگر پیشنهاد برق رسانی به منطقه مروست، در حال بررسی در ایمیدرو است که در صورت تایید، از این طرح حمایت میکنیم.
محمدعلی طالبی، استاندار یزد در این جلسه به صورت ویدیو کنفرانسی با اشاره به پیگیریهای مطلوب مهندس جعفری و مجموعه ایمیدرو برای برق رسانی به معدن اسمالون مروست، تصریح کرد: در صورت اعمال تخفیفهای حقوق مالکانه در این استان، میتوان خط ۲ انتقال آب به این استان را انجام داد.
وی افزود: از طرحهای توسعهای این استان از جمله طرح بزرگ معدن D۱۹ با محوریت شرکتهای چادرملو و سنگ آهن مرکزی برای اجرای طرحهای توسعهای این شرکتها حمایت کرده ایم و انتظار ما این است که دولت در زمینه مسئولیت اجتماعی در این استان اقدام کند.
محمدصالح جوکار، نماینده یزد در این نشست بیان داشت: استان یزد از ظرفیتهای معدنی بالایی برخوردار است. تلاش میکنیم ظرفیتهای موجود با کمک بخش خصوصی و ایمیدرو، بیش از پیش فعال شود.
وی ادامه داد: این استان مازاد تولید برق و آب دارد و دارای گاز است و درنتیجه، میتواند زمینه احداث صنایع مورد نیاز را فراهم کند.
محمدرضا علمدار، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد با اشاره به اینکه به تازگی ۲ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی از این استان به حساب خزانه واریز شده است، گفت: معدن آنومالی A۲۱ از ذخایر بالایی برخوردار است و میتواند زمینه ایجاد واحدهای مختلف صنایع معدنی را فراهم کند.
ناصر تقی زاده، مدیرعامل شرکت چادرملو، با اشاره به برنامه این شرکت برای احداث کارخانه تولید ورق گفت: طبق پیش بینی، از اول دی امسال، عملیات اجرایی این طرح (در ۲ فاز مجموع ۳ میلیون تن) آغاز میشود. وی افزود: برای انتخاب پیمانکار احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاوات به صورت بی او تی در شهرستان بهاباد، فراخوان داده ایم.
تقی زاده با بیان اینکه در زمینه اقدامات انجام شده در حوزه اکتشاف، اظهار داشت: تاکنون ۳۰۰ کیلومتر مربع اکتشاف هوایی انجام داده ایم. در منطقه معدنی ABC۱۹ نیز اکتشاف کرده ایم. با اکتشافات صورت گرفته در منطقه D۱۹ احتمال افزایش ذخایر وجود دارد. در سایر معادن نیز آماده همکاری برای اکتشاف هستیم.
تقی زاده اذعان کرد: در صورت دستیابی به ذخیره ۵۰-۶۰ میلیون تنی سنگ آهن، طرح احداث واحد ۲ میلیون تنی اسلب در این منطقه عملیاتی خواهد شد.
منبع: ایمیدرو