به گزارش می متالز، محمد کرم محمدی به سابقه نشست هایی که مدیران شهرستان شاهرود با مسوولان شرکت آلومینا داشته اند، اشاره کرد و گفت: در 25 شهریور امسال نشستی برای بررسی وضعیت این معدن با ریاست معاون استاندار و فرماندار شاهرود برگزار شد.
وی ادامه داد: در این نشست که معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ،مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری سمنان ، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران ، نمایندگانی از ادارات کل مربوط شرکت داشتند، شرکت بهره بردار تعهداتی در زمینه حفظ محیط زیست ، بازسازی و احیای منابع طبیعی ، کنترل کیفیت آب ، کمک به اجرای کانال روستای تاش و تعریض راه از سه راهی مجن به توسکستان به طول 9 کیلومتر داد.
محمدی افزود: در نشستی که دیروز برگزارشد، تعهدات داده شده این شرکت مورد بررسی قرار گفت، اما مشخص شد این تعهدات فقط بر روی کاغذ بوده و اجرایی نشده و عزمی هم برای اجرای آن هاوجود ندارد.
وی افزود: از سال 92 تا کنون نشست های زیادی دراین خصوص برگزار شده که تا کنون هیچ کدام از مصوبات آن ها اجرا نشده است.
معاون استاندار سمنان به ماده 14 مصوبات شهریور هم اشاره کرد و گفت: براساس این ماده فرماندار شاهرود اختیار دارد، چنانچه هر یک از مصوبات اجرا نشود، از ادامه فعالیت این معدن جلوگیری نموده ومراتب را به استانداری سمنان اعلام نماید.
محمدی گفت: با توجه به شرایط موجود ، توقف فعالیت شرکت آلومینا در معدن بوکسیت تاش تا حصول کلیه تعهدات که در نشستی با حضور وزیر سابق صمت و نماینده مردم شاهرودو میامی داده شد، مورد نظر فرمانداری ویژه شاهرود است.
بهره برداری از معدن بوکسیت تاش قله شاهوار شاهرود ، موجب نارضایتی بسیاری از علاقمندان به محیط زیست منطقه شده است.
به عقیده آن ها برداشت مواد معدنی از کوه شاهوار آسیب های جدی در پی دارد، آلودگی ذخایر آبی، تغییر شیب زمین، کم شدن منابع آب و حضور ریزگردها در منطقه شمالی شاهرود بخشی از آسیب هایی است که به آن ها اشاره می شود.
کوه شاهوار با ارتفاع بیش از چهار هزار متر، در شمال شهرستان شاهرود و در مرز استان های سمنان و گلستان قرار گرفته است. ارزش این کوه برای مردم شاهرود، همچون دماوند برای ایران است؛ به گونه ای که بسیاری از شرکت ها و واحدهای اقتصادی این شهرستان بخشی از نام خود را از این قله مرتفع وام گرفته اند.