به گزارش می متالز، «راضیه لک» افزود: همه بخشهای دولتی و خصوصی و حتی افراد حقیقی میتوانند از این اطلاعات پایه و کاربردی استفاده کنند.
وی انتشارات اطلاعات بر بستر «وب جی.آی.اس» را گامی برای الکترونیکی کردن اطلاعات و خدمات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور عنوان و اضافه کرد: این موضوع به مکان محور کردن اطلاعات کمک میکند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اطلاعات مربوط به زمینشناسی در 2 بخش مخاطرات زیستمحیطی از جمله آلودگیها، فرونشستهای زمین، سیل و زلزله و نیز اطلاعات معدنی و شناسایی توان معدنی تولید میشود.
وی گفت: این اطلاعات برای سازمان برنامه و بودجه، استانداریها، سازمان حفاظت از محیط زیست، شهرداریها و سازمان فضایی، فعالان بخش معدنی و خصوصی و دیگر افراد و سازمان ها مفید است.
به گفته وی، اطلاعات مربوط به سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بیش از 60 سال قدمت دارد و با انتشار آزاد اطلاعات می توان از این منابع به طور بهینه استفاده کرد.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اعلام کرد: تولیدات اطلاعاتی زمینشناسی به طور «داده های باز» (open data) در اختیار دستگاهها قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اطلاعات مرتبط با زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی برای توسعه عمرانی به کار گرفته میشود و هر سازمان و نهادی پیش از اقدام های عمرانی و ساخت و ساز میتواند این اطلاعات را از سازمان استعلام کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: تاکنون به دلیل ارتباطات کم میان دستگاهها این اطلاعات آنطور که باید منتقل نمیشد اما با جلسات متعدد با سازمان فضایی، سازمان جغرافیایی ارتش و سازمان نقشهبرداری، به فکر تجاریسازی اطلاعات و دسترسی آزاد به اطلاعات برای اشتغالزایی و توسعه کسب و کار در این بخش افتادیم.
این اطلاعات به نشانی http://www.webgis.ngdir.ir در دسترسی مخاطبان و علاقهمندان علومزمین قرار دارد.
افزایش شفافیت و تسهیل دسترسی به اطلاعات، از محورهای منشور حقوق شهروندی است که بیست و نهم آذرماه سال 1395 از آن رونمایی شد.