به گزارش میمتالز، عبدالجلال ایری، در تشریح نشست روز سهشنبه (۵ مرداد ماه) کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: بررسی علل افزایش نرخ مصالح ساختمانی به خصوص سیمان و فولاد در دستور کار ابتدایی امروز کمیسیون قرار داشت و وزیر صمت در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند. وی علل اصلی افزایش قیمت مصالح ساختمانی را قطعی برق و کم شدن تولید ارزیابی کرد در حالی که این موضوع برای اعضای کمیسیون عمران قانع کننده نبود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان در سوالات خود از وزیر صمت تاکید کردند که بر اساس گزارشها و بررسیها صورت گرفته سالانه حدود ۸۰ میلیون تن سیمان در کشور تولید شده که حدود ۶۰ میلیون تن آن نیاز داخل کشور بوده و مصرف میشود و مابقی مازاد مصرف است. از طرفی میانگین مصرف ماهانه سیمان ۶ میلیون تن است لذا در صورت قطعی برق و کاهش تولید هم باید با استفاده از مازاد تولید و ذخایر ماههای قبل بازار را مدیریت میکردند.
نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز، گمیشان در مجلس افزود: اعضای کمیسیون عمران مجلس معتقد بودند، قطعی برق علل اصلی و قانع کنندهای برای افزایش سرسام آور قیمت سیمان نبوده بلکه دلالان و واسطهها در این افزایش قیمت موثر هستند چرا که امروز کمبود سیمان در بازار وجود نداشته و تنها قیمت آن چندین برابر شده است. متاسفانه وزیر صمت هیچ پاسخ قانع کننده برای این موضوع نداشت.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در نشست امروز مقرر شد، وزیر صمت با همکاری مجلس شورای اسلامی تا زمان بهبود وضعیت از صادرات سیمان جلوگیری کرده و با همکاری نهادهای نطارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی بازار داخلی را مدیریت کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: درخواست تحقیق و تفحص از شرکت آب و فاضلاب کشور موضوع دیگری بود که در نشست امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته و با رای نمایندگان به تصویب رسید. از طرفی کمیسیون عمران همواره موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی پیگیری کرده که خوشبختانه امروز در صحن اعلام وصول شده و در جلسه آینده مورد بررسی خواهد گرفت و در صورت تصویب، وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه "راه و ترابری" و "مسکن و شهرسازی" تفکیک میشود.