تاریخ: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۰۴
بازدید: ۳۹۲
کد خبر: ۲۲۱۹۸۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

چالش جدید تولیدکنندگان آلومینیوم با قطعی برق و افزایش قیمت گاز

چالش جدید تولیدکنندگان آلومینیوم با قطعی برق و افزایش قیمت گاز
‌می‌متالز - درست در زمانی که تولیدکنندگان با چالش‌های ناشی از نوسانات نرخ ارز و شیوع ویروس کرونا دست‌وپنجه نرم می‌کنند، قطعی پی‌درپی برق، خسارت‌های زیادی را متوجه کارخانه‌ها و نیروی انسانی آن‌ها کرده است.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت صنایع آلومینیوم حبیبی گفت: به‌طور مشخص در صنایع آلومینیوم حبیبی، پروفیل‌های آلومینیومی، کرکره برقی، پروفیل دروپنجره در هر مقطعی که مدنظر مشتری باشد، تولید می‌شود. ظرفیت تولید اسمی قیدشده در پروانه بهره‌برداری ۱۰هزار و ۲۰۰ تن محصول آلومینیومی است که در حال حاضر به‌صورت کامل فعال نیست، زیرا با چالش‌های گوناگونی از قبیل نوسان نرخ ارز، شیوع کرونا، افزایش قیمت مواد اولیه و... که از ابتدای سال گذشته، برای بیشتر تولیدکنندگان در بخش‌های مختلف کشور به وجود آمده است، مواجه هستیم. ابوالفضل حبیبی افزود: در حال حاضر، مهم‌ترین معضل غیرقابل پیش‌بینی، قطعی برق است؛ به‌طوری‌که طی یک تا دو هفته اخیر، در روز دو نوبت، جریان برق کارخانه قطع می‌شود که این قطعی جز آسیب رساندن به دستگاه‌ها و تجهیزات تاثیر دیگری ندارد. علاوه بر صدمه زدن به دستگاه، گرمازدگی و آسیب‌های جسمانی نیرو‌های انسانی نیز مطرح است؛ چراکه دمای هوا در خطوط تولید بسیار بالا بوده و خنک‌کننده‌هایی تعبیه شده که به‌صورت دائمی در حال فعالیت هستند و زمان قطع جریان برق، نیرو‌های مستقر در سالن‌های کارخانه، تحت‌فشار گرمای بسیار بالا قرار می‌گیرند و سلامتی آن‌ها درخطر خواهد بود.

این تولیدکننده محصولات آلومینیومی در ادامه گفت: در کنار این موضوعات، افزایش حدود هفت برابری قیمت گاز مصرفی در قبوض گاز قابل‌مشاهده است. برای کار کردن خطوط تولید به برق و گاز نیازمند هستیم و با این مبالغ و هزینه‌های هنگفتی که برای این نهاده‌های انرژی اعمال کرده‌اند، از نظر مالی کمی دچار چالش شده‌ایم. حتی گرانی گاز نیز بدون اطلاع قبلی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت صنایع آلومینیوم حبیبی در تکمیل سخن خود تاکید کرد: در حال حاضر با کمتر از ظرفیت اسمی در حال فعالیت هستیم و تولید ما بستگی به میزان سفارش‌هایی دارد که از سوی مشتری دریافت می‌کنیم. با قطع بی‌برنامه برق این واحد تولیدی، زمان تحویل سفارش‌های مشتریان به تعویق می‌افتد و این امر باعث کاهش تولید و فروش خواهد شد.

این تولیدکننده محصولات آلومینیومی با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای در سال ۱۴۰۰ که برای شرکت در نظر گرفته است، اذعان کرد: طی چند سال آینده با ورود یک دستگاه جدید، خط تولید انبوه و فروش بیلت آلومینیومی را راه‌اندازی می‌کنیم. البته در حال حاضر، در حوزه بیلت تولید داریم، اما تاکنون از این محصول فروشی نداشته‌ایم. به‌اندازه‌ای بر سر راه تولیدکننده موانع مختلفی گذاشته شده است که در خلال فعالیت روزانه، در بازه‌های زمانی مختلف به فکر تعطیل کردن کلیه خطوط تولید و کارخانه می‌افتیم!

مدیرعامل کارخانه تولیدی حبیبی افزود: متاسفانه دولت در اجرای قوانین برای صنایع مختلف کشور ضعیف عمل کرده است؛ قوانین یکی پس از دیگری، همدیگر را نقض می‌کنند که این اتفاق حاصل فقدان منطق در پس تصمیم‌های اتخاذی توسط مدیران ارشد دولتی است. بیشترین انرژی تولیدکننده صرف رفت‌وآمد به اداره دارایی، مالیات، بیمه و سایر نهاد‌های مربوط می‌شود که اگر این رفت‌وآمد کمتر بود، تولیدکننده وقت خود را صرف افزایش نیروی انسانی و همچنین توسعه کارخانه، خطوط تولید و ایجاد اشتغال‌زایی می‌کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده