به گزارش میمتالز، در حالی که برخی معاملهگران افزایش قیمت درهم را عامل اصلی افزایش دلار دانسته بودند، دسته دیگری باور داشتند نزول معنادار اونس طلا نقش اساسی در افزایش خریدهای ارزی داشت. دیروز اونس طلا در اواسط روز زیر محدوده هزار و ۷۵۰ دلار معامله شد و ریزش به زیر محدوده یاد شده موجب شد قیمت سکه تحت فشار بیشتری قرار بگیرد. از نگاه برخی فعالان، سکهبازان برای اینکه فشار را بر بازار خود کاهش دهند، وارد بازار ارز شدند و از طریق خرید دلار، ارزش ذاتی فلز گرانبهای داخلی را بالا آوردند.
افزایش قیمت دلار موجب شد سکه امامی۱۰ هزار تومان رشد را تجربه کند و به بهای ۱۱ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان برسد. رشد قیمت سکه نسبت به دلار چندان قابل قیاس نبود، ولی نشان داد که فلز گرانبهای داخلی بیشتر از نوسانات اونس طلا، جابهجاییهای قیمت دلار را جدی میگیرد. کاهش اونس طلا دیروز برای بازار سکه تنها نقش ضربهگیری در مسیر افزایش را ایفا کرد و اجازه نداد که فلز گرانبهای داخلی با همان سرعتی رشد کند که دلار افزایش یافته بود. در واقع رشد ۸ دهم درصدی دلار در بازار سکه زمینهساز افزایشی بیشتر از یک دهم درصد نشد.
برخی از معاملهگران اعتقاد داشتند که شرایط بازار اونس طلا، معاملهگران بازار داخلی را گیج کرده بود. اونس طلا دیروز به یکباره در شروع بازار به زیر مرز هزار و ۷۰۰ دلار ریخت. هر چند در ادامه روز طلا تا حدی خود را احیا کرد، ولی باز هم بازیگران بازار داخلی احتیاط را کنار نگذاشتند. بخشی از بازیگران سکه عنوان میکردند تا زمانی که طلا زیر مرز هزار و ۷۵۰ دلار قرار دارد، احتمال نزول بیشتر بازار زیاد خواهد بود.
یکی از عواملی که میتواند سکهبازان را نسبت به رشد بیشتر قیمت امیدوار کند، عبور دلار از مرز ۲۶ هزار تومانی است. به گفته فعالان، دیروز برخی معاملهگران سعی کردند چنین مسالهای را در بازار برجسته کنند که مذاکراتی قرار نیست به زودی بین ایران و آمریکا رخ دهد و این موضوع به معنای پایداری فشار تحریمهاست. برخی از افراد حاضر در بازار نیز اشاره میکردند که دولت بایدن در حال بررسی رویکرد سختگیرانهتری در قبال ایران است. این خبری است که دیروز معاملهگران به نقل از الجزیره پخش میکردند و در روزهای قبل، توسط برخی روزنامههای آمریکایی نیز مطرح شده بود.
با این حال، برخی دیگر از فعالان باور دارند در فاصله انتقال قدرت در ایران، سیاستهای دولت جدید در شرایط ابهامآلودی قرار دارد و در چنین شرایطی، برخی از سفتهبازان سعی میکنند با ایجاد جو نوسانی در بازار کسب سود کنند. در روزهای اخیر صحبتهایی مبنی بر تغییر ریاست بانک مرکزی مطرح شده است و معاملهگران باور دارند در این شرایط میتوان خریدها را افزایش داد. از نگاه آنها بازارساز زمانی که وضعیت باثباتی ندارد، برای مداخله در بازار رفتار جسورانه را در پیش نخواهد گرفت. این دسته از معاملهگران باور دارند که پس از ایجاد تغییراتی در بانک مرکزی، ممکن است عرضه ارز به شکل معناداری افزایش پیدا کند.
با این حال، به نظر میرسد دیدگاههای افزایشی تا بعدازظهر روز قبل در بازار قوی باقی ماند، چرا که در حوالی ساعت ۱۷، سکه به مرز ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نزدیک شده بود و دلار نیز تا آستانه مرز ۲۶ هزار تومانی بالا رفته بود.
منبع: دنیای اقتصاد