به گزارش میمتالز، شیلی بزرگترین معادن مس را در دنیا دارد و بیشترین مس جهان را تولید میکند. به همین دلیل تحولات مرتبط با صنعت مس در این کشور، میتواند تأثیر زیادی روی قیمت جهانی مس داشته باشد. در روزهای اخیر، اعتصاب کارگران صنعت مس در شیلی در اعتراض به قوانین کار و دستمزدشان، بستر مناسبی را برای رشد قیمت مس فراهم کرده است.
وبسایت «ماینینگ» دراینباره نوشت: «قیمت هر تن مس در بازار جهانی به ۹ هزار و ۷۴۸ دلار رسیده که بالاترین نرخ از ابتدای جولای تاکنون است. بررسی روند تغییرات قیمت مس نشان میدهد، این بازار از ابتدای ماه اوت، تاکنون، همواره روند افزایشی داشته و احتمالاً این روند به این زودیها متوقف نمیشود».
طبق تحلیل این سایت تخصصی، دلیل رشد قیمت در بازار مس نگرانی در مورد کمبود عرضه این محصول مهم صنعتی است.
بر پایه گزارشهای موجود، قیمت هر تن مس برای تحویل در ماه سپتامبر ۲ درصد رشد کرده که این نکته نشان میدهد، فعالان این صنعت انتظار ندارند، بازار به سمت تعادل حرکت کند.
اما تحول مهمتر، بیانیهای است که اتحادیه صنعت مس شیلی منتشر کرده است. در این بیانیه رسمی، پیشبینیشده، قیمت مس حداقل تا سه سال آینده در سطح کنونی باقی خواهد ماند. این اتحادیه شرایط کرونایی و احتمال تعطیلیهای پیدرپی فعالیتهای تولیدی را عامل این وضعیت نابسامان خوانده و تأکید کرده است: «انتظار نمیرود تا سه سال آینده، عرضه مس به وضعیت عادی بازگردد. ما پیشبینی میکنیم طی سالهای آتی هم برای مقابله با همهگیری کرونا، بارها اقدام به تعطیل کردن کار در معادن کنیم و این سیاست، میتواند به استمرار عرضه، آسیب زند.»
از طرف دیگر، پیشبینیها نشان میدهد، علاوه براین وضعیت نابسامان در عرضه، تقاضای مس هم در بازار روند افزایشی خواهد داشت. رشد تقاضای مس به دلیل افزایش عرضه خودروهای الکتریکی در دنیا و توسعه نیروگاهها اتفاق خواهد افتاد. مس یکی از فلزاتی است که در ساخت باتری خودروهای الکتریکی کاربرد زیادی دارد و افزایش عرضه این نوع از خودروها، رشد تقاضا برای مس را نیز به همراه میآورد.
ددر این شرایط، بازار مس میتواند انتظار روزهایی را داشته باشد که قیمت به دلیل برهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا روند افزایشی طی کند. پیشبینیها، از عبور قیمت هر تن مس از مرز ۱۰ هزار دلار تا انتهای سپتامبر سال جاری، حکایت دارد.
منبع: صدای بورس