تاریخ: ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۴۲
بازدید: ۳۶۱
کد خبر: ۲۲۳۷۵۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل شرکت سیمان صوفیان اعلام کرد:

رشد کیفیت سیمان کشور با عرضه‌های گسترده در بورس کالا

رشد کیفیت سیمان کشور با عرضه‌های گسترده در بورس کالا
‌می‌متالز - ولی اله اخلاقی فرد مدیرعامل شرکت سیمان صوفیان می‌گوید که همزمان با عرضه سیمان در بورس کالا به جهت مشخص بودن خریداران و فروشندگان، فرآیند‌ها به مراتب بهتر از گذشته شده و کیفیت محصولات نیز بهبود یافته است؛ چراکه سیمانی‌ها در معاملات بورس، متعهد هستند کالای فروخته شده به مشتری را به موقع و با کیفیت مطلوب درج شده در اطلاعیه عرضه که مورد تایید و نظارت استاندارد است، تحویل دهند.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت سیمان صوفیان در واکنش به نامه‌ای سازمان استاندارد به وزارت صمت مبنی بر ارتباط کاهش کیفیت سیمان و فرآورده‌های بتنی با عرضه این محصول در بورس کالا اظهار داشت: موضوع مطرح شده پیرامون کاهش کیفیت سیمان کذب محض بوده و نوعی شانتاژ خبری است. اتفاقا همزمان با عرضه سیمان در بورس کالا به جهت مشخص بودن خریداران و فروشندگان، کیفیت محصولات بهبود بیشتری یافته است چراکه سیمانی‌ها در قبال بورس متعهد هستند که کالای فروخته شده به مشتری را به موقع و با کیفیت مطلوب که مورد تایید و نظارت استاندارد است، تحویل دهند.

وی افزود: دلیل این ادعا‌ها و اظهارنظر‌ها از ناآگاهی عده‌ای از سازوکار‌های بورس کالا نشات می‌گیرد. از سوی دیگر شاهد هستیم با عرضه سیمان در بورس کالا منافع عده‌ای دلال به خطر افتاده و ازاین رو طبیعی است به هر طریقی مخالفت خود را با این اقدام مطرح کنند.

عدم توزیع محصول نامرغوب در کشور

اخلاقی فرد ادامه داد: با عرضه سیمان در بورس کالا، تولیدکنندگان موظف به تحویل محصولی هستند که در اطلاعیه عرضه بورس معرفی کرده اند و لذا یکی از مزایای بورس کالا، رشد کیفیت و عدم توزیع محصول نامرغوب است و چنانچه مشتری در موقع تحویل کالا درب کارخانه متوجه و معترض مرغوبیت محصول شود، قطعا کارخانه تولیدی مسئول بوده و باید براساس ضوابط بورس، پاسخگو باشد.

مدیرعامل سیمان صوفیان عرضه سیمان در بورس را اتفاق خوش یمنی برای نجات این صنعت خواند و گفت: صنعت سیمان در چند سال گذشته مظلوم واقع شده بود. فاصله قیمت سیمان و فولاد در بازار‌های جهانی یک به هفت است در حالی که این عدد در ایران یک به ۴۷ بود به همین دلیل صنعت سیمان در شرایط سختی قرار داشت.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۴۰ درصد قطعات کارخانجات سیمانی تولید داخل نبوده و باید از خارج تامین شود و به واسطه تحریم هزینه‌های زیادی را به شرکت‌ها تحمیل می‌کند اظهار داشت: قیمت گذاری دستوری بلای جان صنعت سیمان بود و با توجه به افزایش هزینه‌های حقوق و دستمزد و نهاده‌های تولید و نیز هزینه‌های انرژی و حمل و نقل، تداوم فعالیت کارخانه‌ها با نرخ‌های دستوری این صنعت را به ورطه نابودی می‌کشاند.

او افزود: به عقیده من عرضه و تقاضا باید تعیین کننده قیمت‌ها باشد و بهتر از بازار شفاف بورس کالا نمی‌توان مکانیزمی را پیشنهاد داد؛ زیرا در این بازار شفاف قیمت واقعی کالا‌ها به واسطه تقاضای واقعی تعیین می‌شود و رانتی برای رسیدن به دلالان باقی نمی‌ماند.

به گفته مدیرعامل سیمان صوفیان، صنایع سیمان عمدتا به صورت دولتی اداره می‌شوند و لذا انتفاع شخصی در میان نیست.

رشد سرمایه گذاری‌ها با پایان قیمت گذاری

وی با اشاره به ارزش جایگزینی کارخانه‌های سیمان موجود در کشور گفت: ارزش جایگزینی کارخانه سیمان صوفیان حداقل ۵ هزار میلیارد تومان است درحالی که سود شرکت به صورت سالانه ۲ تا ۳ درصد است و بنابراین نمی‌توان انتظار داشت سرمایه گذاران سرمایه‌های خود را به این صنعت وارد کنند.

اخلاقی فرد در پایان تصریح کرد: با بورسی شدن سیمان می‌توان به حفظ سرمایه‌های موجود و افزایش سرمایه گذاری در این حوزه امیدوار بود. کارخانه‌های سیمان کشور تا ۹۰ میلیون تن ظرفیت بالقوه دارند درحالی که ظرفیت بالفعل آن‌ها به ۷۰ میلیون تن نیز نمی‌رسد و دلیل این اختلاف، از بین رفتن ماشین آلات و عدم بروزرسانی تجهیزات آن‌ها و در نهایت کاهش راندمان کاراست.

وی در خاتمه گفت: باید با یک تصمیم درست که صنعت سیمان را به عنوان یک سرمایه ملی نجات می‌دهد، تمام قد در مقابل منافع عده‌ای دلال ایستاد چراکه دلالان و واسطه‌ها به فکر بهره کشی از صنعت سیمان به نفع خودشان هستند. منافع صنعت سیمان باید به این صنعت و سهامداران آن‌ها باز گردد تا توسعه یافته و بروزرسانی شوند.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده