تاریخ: ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۳۲
بازدید: ۳۴۴
کد خبر: ۲۲۴۶۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
توسط شرکت‌های گروه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات صورت می‌گیرد:

سرمایه‌گذاری ده‌ها هزارمیلیارد تومانی بزرگان معدن در سه استان کمتر توسعه‌یافته کشور

سرمایه‌گذاری ده‌ها هزارمیلیارد تومانی بزرگان معدن در سه استان کمتر توسعه‌یافته کشور
‌می‌متالز - جلسه هم اندیشی مدیران شرکت‌های صنعتی- معدنی گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات شامل گل گهر، چادرملو، گهرزمین و تجلی در محل سالن همایش‌های «ومعادن» برگزار شد و در مورد سرمایه گذاری گسترده این مجموعه بزرگ صنعتی و معدنی در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بحث و تبادل نظر گردید.

به گزارش می‌متالز، در این نشست، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: هر چند در ابتدای فعالیت دولت جدید قرار داریم لیکن کار بزرگی را از مدت‌ها پیش در راستای منافع ملی در هلدینگ آغاز کرده ایم که امید می‌رود با رویکرد‌های این دولت در موضوع محرومیت زدایی و پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها از جریان تولید، شاهد توسعه و شکوفایی این حرکت باشیم.
دکتر امیرحسین نادری در تبیین و توضیح این حرکت گفت: وجود ظرفیت‌های معدنی بالا در مناطق مختلف کشور از یکسو و نیاز موجود در زمینه تأمین مواد اولیه و ارتقای تولید و درآمد‌های ارزی ناشی از صادرات غیرنفتی از سوی دیگر و به ویژه لزوم توجه بیشتر به استان‌های کمتر توسعه یافته ما را برآن داشت تا الگو و مدل عملیاتی ویژه‌ای را در حیطه امکانات و قابلیت‌های خود طراحی و اجرا کنیم که می‌تواند در سایر صنایع و بنگاه‌های تولیدی مورد استفاده قرار گیرد.
به عنوان مثال پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به کویر مرکزی ایران را می‌توان نمونه‌ای موفق از الگوی مذکور دانست. از نظر اقتصادی صرف هزینه‌های هنگفت برای آبرسانی به مردم مناطق کویر مرکزی، با محدودیت‌های مالی دولت، امکانپذیر نبود. لیکن با پیوست طرح‌های بزرگ صنایع معدنی و فلزی، با تبدیل تهدید به فرصت، این طرح توجیه اقتصادی یافته و با تأمین منابع مورد نیاز جامه اجرا پوشید. در واقع یک کار غیرقابل اجرا با یک طراحی عملیاتی و همگرایی شرکت‌های بزرگ، به ویژه همت تحسین برانگیز مجموعه گل گهر در کنار سایر شرکاء به یک دستاورد اجرایی مبدل شد، به گونه‌ای که منشاء برکات و منافع بسیاری برای کشور، مردم منطقه و سهامداران شرکت‌ها گردید.

سرمایه‌گذاری ده‌ها هزارمیلیارد تومانی بزرگان معدن در سه استان کمتر توسعه‌یافته کشور

مدیر عامل «ومعادن» در ادامه این نشست آمار مبسوطی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی سه استان کمتر توسعه یافته سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان ارائه کرد و افزود: متوسط درآمد یک خانوار شهری و روستایی در این سه استان از میانگین درآمد یک خانوار شهری و روستایی در کل کشور کمتر است و اختلاف بالایی با درآمد شهری همانند تهران دارد.

این سه استان ده درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده و نرخ بیکاری در این سه استان از میانگین نرخ بیکاری کل کشور بیشتر است. در استان سیستان و بلوچستان شاهد کمترین برخورداری از تاسیسات آب شهری و روستایی نسبت به سایر استان‌های کشور هستیم و در دو استان دیگر هم با مشکلات جدی در زمینه تأمین آب مورد نیاز مردم مواجهیم.

دکتر نادری با اشاره به ظرفیت‌های بالای معدنی این سه استان تاکید کرد: استفاده درست از ظرفیت‌های معدنی موجود در این استان‌ها می‌تواند ضمن بازدهی قابل قبول برای شرکتها، موجب تولید اشتغال پایدار در سطح وسیع و انتفاع مردم منطقه از طریق اعطای اولویت واگذاری بخش عمده‌ای از سهام به آنان گردد.

وی افزود: به عنوان بزرگترین هلدینگ تخصصی سرمایه گذاری در حوزه معادن و فلزات فعال در بورس برنامه منسجمی برای سرمایه گذاری کلان در این مناطق داریم که با حضور بزرگترین شرکت‌های معدنی و صنعتی همچون گل گهر، چادرملو، گهرزمین و استفاده از توان تخصصی اولین شرکت سهامی عام پروژه یعنی تجلی توسعه معادن و فلزات ان شاءالله به فضل الهی و حمایت و همراهی مسوولین امر آن را اجرایی خواهیم نمود.

این برنامه شامل تاسیس و تکمیل زنجیره تولید صنایع معدنی و فلزی به ویژه پلی متال‌ها در استان‌های فوق الذکر، ثروت آفرینی برای مردم منطقه، توسعه اشتغال و اجرای طرح‌های زیربنایی همچون انتقال آب و تأمین برق مورد نیاز آنان خواهد بود.

دکتر نادری یادآوری کرد در ماه‌های اخیر در منطقه غرب کشور هم برنامه‌های بزرگی را شروع کرده ایم و برآورد امروز ما از ذخایری که در قالب شرکت فولاد کردستان برای بهره برداری از آن سرمایه گذاری کرده ایم بالغ بر ۱۵۰ میلیون تن است و این امر منجر به برخورداری مردم شریف کردستان از سهام پروژه و توسعه قابل توجه اشتغال در منطقه خواهد شد.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات همچنین تاکید کرد: خیلی مهم است که مسوولین امر در واگذاری پهنه‌های معدنی به ویژه در مناطق کم برخوردار صرفا به اجرای تشریفات اداری معمول بسنده نکنند چرا که در این امور اهلیت داشتن شرکت‌ها از منظر توانمندی تخصصی، پشتوانه مالی و اراده واقعی ایشان در اجرایی کردن طرح‌ها و رساندن به موقع آن‌ها به بهره برداری از شرایط بسیار ضروری برای منتفع شدن کشور و حرکت در راستای محرومیت زدایی است.

منبع: شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

عناوین برگزیده