به گزارش میمتالز، جروم پاول، در این سخنرانی به طرح تزریق ماهانه به اقتصاد آمریکا اشاره کرد و افزود: «این سیاست، به اقتصاد آمریکا کمک کرد تا در سختترین روزهای تاریخ معاصر کمترین آسیب ممکن را متحمل شود، ولی با توجه به رشد آمار اشتغال و افزایش هزینههای مصرفی خانوارها، میتوان گفت که دیگر نیازی به تداوم این سیاست نیست. البته، بدون شک، تزریق به اقتصاد، بهیکباره، متوقف نمیشود و این روندی تدریجی خواهد بود. بااینحال، پیشبینیها حاکی از این است که از اواخر سال جاری میلادی بهتدریج، تزریق به اقتصاد را کاهش دهیم.»
طبق گزارش رویترز، آمارها نشان میدهد به دنبال این اعلام موضع رئیس «فدرال رزرو» آمریکا، شاخص قیمت دلار در بازار جهانی حدود ۱.۱ درصد تنزل یافت و در مقابل قیمت طلا و رمز ارز بهسرعت افزایش یافت. کاهش قیمت دلار در شرایطی اتفاق افتاد که آمارها از افت سهم دلار در سبد ذخایر ارزی کشورها حکایت دارد و این گمانهزنی را تقویت کرده که آیا دوره سلطه دلار در اقتصاد دنیا به پایان رسیده است؟
همزمان و در سوی دیگر دنیا و اعلام قرنطینه سراسری در نیوزیلند، به دلیل شناسایی چند بیمار تازه باعث کاهش ارزش دلار در این کشور شد، ولی در نقطه مقابل، آمارها از رشد ۳ درصدی ارزش دلار کانادا خبر میدهد. دلیل رشد دلار کانادا هم شروع اعلام طرح ورود مسافر به این کشور از اواسط سپتامبر امسال، مشروط به ارائه کارت واکسن کرونا است. رویترز این سیاست را به معنای کنترل این کشور بر اوضاع کرونایی و بازگشت به شرایط نسبتاً عادی اعلام کرد.
بانک «آر بی سی» کانادا بر این باور است علاوه بر شرایط اقتصادی داخلی کانادا، افت ارزش دلار آمریکا هم زمینه را برای افزایش ارزش دلار کانادا فراهم کرده است.
از سوی دیگر، گزارشهای اخیر اقتصادی سوئد که نشان از رشد تورم و بیکاری در این کشور داشت سبب شد تا ارزش پول سوئد هم کاهش یابد.
منبع: کالاخبر