به گزارش میمتالز، طی سالهای اخیر شرکت بیوایدی (BYD) دربخش باتری بهپیشرفت و توسعه بسیار مناسبی دست یافته و این شرکت توانسته خودروهای برقی سبک و سنگین بسیاری را تولید و راهی بازار کند. بیوایدی برای دستیابی بهبازاری گسترده در بخش باتری، سرمایهگذاری مناسبی انجام داده و سال گذشته از باتری جدیدی رونمایی کرد. این مدل باتری ایمنی خودرو را افزایش داده و از این حیث توانسته نظر شرکتهای بزرگی همچون تسلا و تویوتا را بهخود جلب کند.
درواقع این مدل باتری که بر پایه LFP ساخته شده، از لحاظ شیمیایی و گرمایی نسبت بهنمونههای لیتیوم-یونی پایدارتر است و این امر سبب میشود انتخاب مناسبتری برای خودروهای الکتریکی باشد. بهطور کلی باتریهای مورد استفاده در خودروهای برقی درشرایط خاص همچون تصادف میتوانند سبب حریق گستردهای شوند و درنتیجه، ایمنی این دسته از خودروها را تحتتاثیر قرار میدهند. بههمین دلیل شرکت چینی بیوایدی سعی دارد از زاویه دیگری بهطراحی باتری برای خودروهای الکتریکی نگاه کند. این بهآن معناست که خودروهای برقی که از فناوری جدید استفاده میکنند، کمتر در معرض آتشسوزی هستند و ایمنی بالاتری دارند.
تسلا قرار است از این باتریها برای خودروهای برقی خود در چین استفاده کند. هرچند هنوز دراینباره شک و شبهه زیاد است، اما گفته میشود طرح بهپروژه خودروهای برقی ۲۵ هزار دلاری تسلا مربوط میشود که توسط تیمی در چین هدایت میشود.
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا سال گذشته گفته بود درخصوص باتریها براین اساس برنامهریزی دارد و مدلهایی را بهبازار عرضه میکند که بهلحاظ قیمتی مقرونبهصرفه باشد.
بههرحال شرکت چینی بیوایدی قصد دارد درحوزه خودروهای برقی نقش پررنگتری ایفا کند و برای سالهای متمادی این شرکت بیش از هر شرکت دیگری خودرو برقی تولید کرده؛ اما طی سالهای گذشته شرکتهایی مانند تسلا در این بخش توانستهاند از بیوایدی سبقت بگیرند.
بیوایدی درحال حاضر خودروهای سواری بهبازار آمریکا عرضه نمیکند؛ اما در زمینه اتوبوسهای برقی حضور قدرتمندی در بازار آمریکا دارد. طیف وسیعی از خودروسازان و شرکتهای فناوری قصد همکاری با بیوایدی را دارند و تویوتا و بیوایدی با تمرکز روی فناوری باتری درچین قصد دارند در این زمینه سرمایهگذاری مشترک داشته باشند. درهمین راستا تویوتا درحال بررسی باتریهای جدید شرکت بیوایدی برای عرضه یک محصول چینی در بازار این کشور است.
همچنین گفته میشود قرار است بیوایدی در تولید خودرو برقی شرکت اپل نیز همکاری داشته باشد. هرچند مشخص نیست که اپل بهصورت قطعی قصد تولید انبوه خودروهای برقی را دارد یا خیر.