به گزارش میمتالز، معاون طرح و برنامه وزارت صمت که پیش از ظهر امروز در سمینار چالش تامین برق زنجیره فولاد سخن میگفت، تصریح کرد: صادرات بخش فولاد، در دوران تحریمهای سنگین، سهم ویژهای در پشتیبانی از اقتصاد کشورمان ایفا کرده است.
وی تاکید کرد: ۱۲ درصد از سهم ارزش افزوده بخش صنعت در اختیار صنعت فولاد است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت به افزایش ظرفیتهای ایجاد شده در زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید کنسانتره آهن به ۶۲.۸ میلیون، گندله آهن به ۶۶.۷ میلیون، آهن اسفنجی به ۳۶.۴ میلیون و شمش فولادی در سال گذشته به ۴۲ میلیون تن رسید.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۳۰ میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شد، افزود: تا سال ۱۴۰۴ قرار است به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد خام دست پیدا کنیم که با توجه به ظرفیتهای در حال احداث، هدف فوق محقق خواهد شد.
زرندی با یادآوری اینکه از دهه گذشته موضوع تامین برق برای توسعه صنعت فولاد مطرح بوده، تاکید کرد: برای دستیابی به اهداف طرح جامع فولاد، با کمبود ۵ هزار مگاوات ساعتی مواجه هستیم که باید روشهای متعددی را برای عبور از آن به کار گیریم.
وی با بیان اینکه بخش فولاد همواره برنامههایی برای ایجاد ظرفیتهای جدید تولید برق داشته و نیروگاههایی راه اندازی کرده است، گفت: توسعه این برنامهها نیازمند همکاری دوجانبه وزارتخانه صنعت معدن و تجارت و نیرو است.
زرندی گفت: با حضور شرکتهای بزرگ و برتر (فولادی) با برنامه ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق، به کمک تامین برق خواهیم آمد. وی افزود: بدین ترتیب به این سمت حرکت میکنیم که صنعت قدمی برای تامین برق خود بردارد هرچند که مطالباتی هم از وزارت نیرو داریم.
معاون وزیر صمت یادآور شد: طبق گزارش ایمیدرو، هفتهای ۲۳۵ میلیون دلار به سبب قطعی برق عدم النفع (منافع از دست رفته) داشته ایم. هرچند این عدد با احتساب قطعی برق در شرکتهای ۱۰۰ درصد خصوصی، افزایش خواهد یافت.
منبع: ایمیدرو