تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۲۱
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۲۷۶۶۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نماینده مجلس:

۹۰ درصد عوارض معادن بافق صرف طرح‌های عمرانی می‌شود

۹۰ درصد عوارض معادن بافق صرف طرح‌های عمرانی می‌شود
‌می‌متالز - نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنها مدیران سه معدن بافق عوارض ۲ درصد از فروش محصول معدنی را پرداخت می‌کنند، گفت: ۹۰ درصد این درآمد صرف هزینه‌های عمرانی این شهرستان می‌شود.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا صباغیان بافقی افزود: طبق حکم تفیذی رهبر کبیر انقلاب اسلامی همه معادن فعال شهرستان بافق باید از طریق پرداخت عوارض ۲ درصد از فروش محصول معدنی، دِین خود را به این شهرستان ادا کنند.

وی بیان کرد: بافق یکی از غنی‌ترین مناطق به لحاظ بهره‌مندی از معادن به شمار می‌رود و در این میان سنگ آهن دارای بیشترین و غنی‌ترین معادن شهرستان است که از این رو بافق را شهر معدنی ایران و گنجینه معادن ایران می‌نامند.
نماینده شهرستان‌های بافق، بهاباد، ابرکوه، خاتم (بخش مروست هم شهرستان شد) و مهریز در مجلس یازدهم تصریح کرد: بافق دارای معادن گوناگون و ارزشمندی از قبیل سنگ آهن چُغارت، آنومالی شمالی، سنگ آهن سه چاهون، میشدوان، شیطور، تاشکوه، زاغیا، همچنین فسفات آسفوردی، سرب کوشک، سنگ‌های زینتی، اورانیوم و معدن شن و ماسه است.

عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس خاطرنشان کرد که در این میان شرکت سنگ آهن مرکزی، فلات مرکزی (میشدوان، چاه گز و آنومالی شمالی) و به تازگی معدن سرب و روی کوشک، عوارص حاصل از فروش مواد معدنی را پرداخت کردند و بقیه معادن نیز موظف به پرداخت این عوارض هستند.

صباغیان اظهار کرد: بدون‌شک پرداخت عوارض ناشی از فعالیت‌های معدنی که حق قانونی مردم منطقه است، می‌تواند نقش بسزایی در رفع محرومیت، توسعه و عمران این شهرستان داشته باشد.

وی تاکید کرد: معادنی که از پرداخت «دِین» خود به عمران و آبادانی شهرستان طفره می‌روند، دستگاه‌های ذیربط از این بابت شکایت نامه تنظیم کنند و دیوان محاسبات هم آمادگی دارد به شکایت‌های مطرح شده رسیدگی کند تا حق شهروندان تمام و کمال پرداخت شود.

وی بدون ذکر مبلغ عوارض سالانه معادن بافق تصریح کرد: از محل عوارض یادشده ۷۰ درصد متعلق به عمران و آبادانی شهر و بقیه به توسعه روستایی تعلق دارد و پرداخت آن انجام وظایف اجتماعی مدیران و اعضای هیات مدیره شرکت‌های معدنی و صنعتی این شهرستان به شمار می‌آید.

صباغیان با بیان اینکه تنها شرکت سنگ آهن مرکزی ایران - بافق عوارض قانونی ۲ درصد را به موقع می‌پردازد از دیگر مدیران شرکت‌های معدنی شهرستان خواست، علاوه بر پرداخت ۲ درصد عوارض فروش تولیدات معدنی، سهمیه کمک به روستاها، بهداشت و درمان مناطق محروم و جاده سازی را نیز در چارچوب انجام مسئولیت‌های اجتماعی، در نظر داشته باشند.

وی پرداخت عوارض را به عنوان یکی از درآمد‌های پایدار شهرداری و دهیاری‌های منطقه و تاثیرگذار در توسعه زیرساخت‌های شهری و روستایی خواند و افزود: توسعه زیرساخت‌های مناطق شهری و روستا‌ها با پرداخت به موقع عوارض ممکن می‌شود.

این نماینده استان یزد در مجلس، هزینه‌های عمرانی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام را از جمله اولویت برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان دانست و ادامه داد: پرداخت به موقع عوارض فروش محصول معدنی و حق آلایندگی حرکتی به سوی تامین هزینه‌های مرتبط با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی و خدماتی شهرستان است و موجب خدمات‌رسانی هرچه بیشتر به مردم منطقه از سوی شهرداری و دهیاری‌ها می‌شود.

وی بیان کرد: تأمین امکانات رفاهی در توسعه و عمران و آبادانی شهر، بهبود وضعیت ترافیک، تأمین فضای سبز، احداث و تجهیز پارک‌های محله‌ای، بهبود وضعیت معابر درون‌شهری و ارایه خدمات فرهنگی و ورزشی از جمله وظایف شهرداری در شهر و بخشی نیز برعهده دهیاری روستاست که اجرای آن تنها با تعامل شهروندان و پرداخت عوارض معادن و نوسازی و بهای خدمات شهری و روستایی محقق می‌شود.

عضو مجمع نمایندگان استان یزد همچنین افزود: از آنجا که نگاه در اقتصاد مقاومتی و جهش تولید توجه به ظرفیت‌های داخلی است باید از این ظرفیت در بخش معدن به نحو مطلوب بهره برد و از آن در رشد اقتصادی جامعه استفاده کرد، زیرا امروز نقش معدن و صنایع جوار معدنی در توسعه اقتصادی کشور اجتناب ناپذیر است.

وی معدن را تامین کننده ماده اولیه خوراک واحد‌های صنعتی دانست و افزود: معادن در شرایط فعلی در اقتصاد کشور اهمیت دوچندانی دارد و مواد معدنی به عنوان خوراک اولیه و محصول نهایی واحد‌های صنعتی نقش مهمی در صادرات غیرنفتی دارد.
بافق در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد، علاوه بر فعالیت‌های کشاورزی شاهد رونق فعالیت‌های معدنی در این شهرستان است، منطقه از لحاظ اندیس‌های معدنی غنی است، مهمترین آن را می‌توان سنگ آهن، فسفات، سرب و روی، سنگ‌های زینتی و معدن اروانیوم نام برد که در حال حاضر زندگی ۷۰ درصد جمعیت شهرستان از طریق کار در معادن منطقه تامین می‌شود.

یزد بزرگترین تولید کننده سنگ آهن کشور است و سالانه افزون بر ۳۰ میلیون تن سنگ آهن در معادن استان تولید و به استان‌ها وکشور‌های مختلف صادر می‌شود.

افزون بر ۱۰ هزار نفر در معادن شهرستان بافق به کار اشتغال دارند که با احتساب خانواده آن‌ها و بازنشستگان معادن ۷۵ درصد جمعیت منطقه به نوعی وابسته به معادن هستند.

چهار حوزه انتخابیه یزد همین تعداد نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.

مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.

استان یزد حدود ۵۰۰ معدن بزرگ وکوچگ دارد، تاکنون گزراشی از میزان وصول ۲ درصد عوارض به ۱۱ شهرستان رسما در اختیار رسانه‌ها گذاشته نشد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) یزد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت