به گزارش میمتالز، ایران بعد از فراز و فرودهای بسیار به پیمان شانگهای پیوست. اقتصاد دانان، مدیران ارشد دولتی، اهالی بازار سرمایه و بازارهای موازی هر یک از چشم انداز نگاه خود این پیمان و منافع آن را مورد ارزیابی قرار میدهند.
حسن حسینقلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای صنایع و معادن سرب و روی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط کنونی برجام تاثیری بر آینده سهام فلزات دارد، گفت: اگر برجام به نتیجه برسد تاثیر آنچنانی بر روی کامودیتیها ندارد و در میان عواملی که قیمت کامودیتیها را در دنیا افزایش و کاهش میدهد، برجام تاثیر بسیار ناچیزی دارد. هرچند این تاثیر در ارتباط با سایر موضوعات داخلی تاثیر گذار است، اما کامودیتیها از متغیرهای بین المللی تاثیر میگیرند.
وی در ارتباط با عضویت ایران در پیمان شانگهای گفت:با این عضویت ایران میتواند از تعرفه صفر در صادرات به این گروه استفاده کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای صنایع و معادن سرب و روی ایران با اشاره به مشکلات نقل و انتقالات پولی ارزی ایران در صادرات گفت: در مبادلات تجاری با گروه شانگهای، تبادلات پولی و ارزی با کشورهای عضو این پیمان به راحتی انجام میشود. از آنجایی که میزان مبادلات تجاری ایران با چین بالاست و ایران وچین یک قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری دارند، حضور دو طرف ایران و چین در این پیمان میتواند عاملی برای تقویت روابط باشد.
وی گفت: حضور سرمایه گذاران قوی با پیوستن ایران به شانگهای تقویت میشود و در حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی میتواند امتیاز مثبتی برای کشور باشد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای صنایع و معادن سرب و روی ایران تاکید کرد: در ایران تورم و قیمت دلار بر افزایش یا کاهش قیمتها اثر گذار است، این دو عامل در خارج از ایران تاثیر گذار نیست. در ایران کامودیتیها با قیمتهای جهانی و به دلار محاسبه شده، در بازار خرید و فروش میشود، این یعنی قیمت نهایی فلزات تابع بورس لندن است و عوامل داخلی دومین متغیر تاثیر گذار در قیمت فلزات اساسی هستند.
حسینقلی مهمترین شرکتهای بورسی کامودیتی در ایران را شرکتهای سرب، روی، مس، فولادی، آلومینیوم و شرکتهایی که فلزات آهنی و غیر آهنی تولید میکنند، دانست و گفت: در شرکتهای فولادی و مس حجم نقدینگی و فعالیت آنها بسیار بالا است و سرب و روی هم در رده بعدی قرار میگیرند.
حسینقلی در رابطه با عوامل تاثیر گذار بر قیمت نهایی کامودیتیها گفت: فلزات تابع منحنیهایی در سنوات قبل هستند که از عرضه و تقاضا، جو سیاسی، شرایط مالی و مسائل پولی، ارزش دلار و بسیاری از عوامل دیگر تاثیر میپذیرند، لذا کسی نمیتواند تحلیل و پیش بینی مطلق درست انجام دهد، اما به صورت تقریبی و نسبی ۲۰ شرکت در دنیا که در ردیف اول قرار میگیرند که عملکرد آنها توسط بانکهای جهانی مورد ارزیابی قرار میگیرد و برای پیش بینی بازار کامودیتیها باید به نظرات این شرکتها توجه شود.
وی در ارتباط با پیش بینی سود در گروههای فلزات اساسی بازار سرمایه بیان کرد: قیمت روی در حال افزایش است و انتظار میرود قیمت سرب در ۶ ماه آینده کاهش پیدا کند. یک پیش بینی وجود دارد و آن این که ممکن است این دوره کاهش قیمت سرب تنها سه و یا چهار ماه باشد و بعد از آن افزایش پیدا کند. در نهایت باید گفت قیمت سرب و روی در بازار داخلی به نرخ دلار بستگی دارد و این نکته که قیمت دلار تعدیل شود و به اندازه تورم قیمت آن افزایش یابد، نکته بسیار حائز اهمیتی است که باید در تحلیلها مورد توجه قرار گیرد.
منبع: صدای بورس