به گزارش میمتالز، فرید دهقانی در نشست با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اعلام این مطلب افزود: در مدت سه سال، سرمایه صندوق را به بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم تا بتوانیم نقش و کارکرد حمایتی این صندوق را پررنگتر کنیم.
دهقانی تصریح کرد: در سنوات گذشته، تامین منابع مالی این صندوق در بخش اکتشافات توسط سازمان برنامه و بودجه و از محل وجوه اداره شده و کمکهای فنی و اعتباری انجام میشد که با توجه به محدودیت و تغییرات در این خصوص لازم بود تا این وابستگی قطع شود.
وی ادامه داد: برای این منظور از محل افزایش سرمایه صندوق به این بخش کمک کردیم که امیدواریم گشایشی در نیمه دوم امسال برای مکتشفین و اکتشافات تکمیلی اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در بخش اکتشاف، بیمه سرمایه گذاری صادر میشود افزود: با صدور این بیمه، اگر متقاضی مطابق طرح اکتشافی که به صندوق ارائه شده عمل نماید، در هر مرحلهای که اکتشافات منتج به نتیجه نشود صندوق ۸۰ درصد کل هزینههای سرمایه گذاریهای صورت گرفته در معدن را پرداخت خواهد کرد.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: در بخش استخراج نیز برای ماشین آلات معدنی مطابق طرح استخراجی و پروانه بهره برداری برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی و ضمانت نامه از سوی صندوق صادر میگردد.
وی با اشاره به ماشین آلاتی که شامل این تسهیلات میشود گفت: به کلیه ماشین آلات دسته اول و دوم تا ۱۰ سال ساخت با ارائه پیش فاکتور تسهیلات ارائه خواهد شد.
دهقانی تاکید کرد: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار پرداخت این تسهیلات برای افراد حقیقی دارای محدودیت و سقف مشخصی میباشد که حداکثر ۳ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: در این خصوص تنها تضامینی که اخذ خواهد شد؛ ماشین الات خریداری شده و پروانه بهره برداری معدنی خواهد بود.
وی با اشاره به حمایت از خرید ماشینآلات معدنی ساخت داخل کشور گفت: برای سوق دادن معدنکاران به استفاده از ماشینآلات تولید داخل، یارانه سود تسهیلات به میزان چهار درصد در نظر گرفته شده تا هزینه مالی استفاده از ماشینآلات داخلی برای معدنکاران کاهش و تولید و فروش این ماشین الات در کشور رونق یابد.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی دورهی بازپرداخت این تسهیلات را سه تا چهار سال عنوان و اظهار کرد: یک سال تنفس نیز برای این تسهیلات در نظر گرفته شده است که تا ۱۸ ماه قابل تمدید است.
دهقانی به پرداخت تسهیلات برای خرید دستگاه حفاری برای اولین بار از سوی صندوق نیز اشاره کرد و گفت: جهت کمک به حفاری در بخش اکتشافات برای واردات یا خرید ماشین آلات حفاری داخلی نیز به پیمانکاران اکتشاف و حفاری تسهیلات ارائه میگردد.
وی با بیان اینکه کلیه واحدهای فراوری نیز امکان دریافت تسهیلات دارند افزود: واحدهای فرآوری برای دریافت این تسهیلات میبایست یا معدن دار باشند و یا قرارداد تامین خوراک با تائیدیه سازمان صمت استان ارائه نمایند که با توجه به برخی معیارها و شاخص ها، یارانه سود تسهیلات تا سقف ۸ درصد نیز میتواند به آنها تعلق گیرد.
منبع: شاتانیوز