تاریخ: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۳۷
بازدید: ۲۹۵
کد خبر: ۲۲۸۵۷۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

حذف یارانه‌ها جدی شد؟

حذف یارانه‌ها جدی شد؟
می متالز - مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در مورد احتمال حذف یارانه ها، با تاکید بر ضرورت بازمدیریت یارانه‌های پنهان و اولویت‌ بندی حذف تمام یا قسمتی از آنها، گفت: این بازنگری، باید به گونه‌ای باشد که حداقل هزینه‌ها به بخش‌های مختلف تولید و همچنین خانواده‌ها تحمیل شود.

به گزارش می‌ متالز، پنجمین جلسه هم‌ اندیشی دبیرخانه کارگروه برنامه‌ریزی و بودجه هدفمندسازی ستاد بودجه ۱۴۰۱، تشکیل شد.

در این نشست امید حاجتی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌های کشور، احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونین و مدیران کل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها حضور داشتند.

حاجتی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌های کشور در این نشست، با اشاره و مرور موضوعات مختلف و نگرش در نظام پرداخت یارانه‌ها و ذینفعان آن در سطح خانوار و بازمدیریت یارانه‌های پنهان و اولویت‌بندی حذف تمام یا قسمتی از یارانه پنهان، عنوان کرد: در این بازنگری به ویژه در حوزه پرداخت یارانه‌های پنهان نه تنها باید طوری عمل شود که حداقل هزینه‌ها به بخش‌های مختلف تولید کالا و خدمات تحمیل شود و از آثار و تبعات سوء آن جلوگیری شود، بلکه باید این تصمیم، منجر به رفاه خانوار ایرانی و همچنین افزایش و بهبود رفاه اجتماعی در کشور شود.

بررسی پیشنهاد‌های کارشناسی

وی به بررسی پیشنهاد کارشناسی زیر مجموعه‌های کارگروه برنامه و بودجه هدفمندسازی یارانه‌ها اشاره کرد و افزود: اصلاح نظام پرداخت یارانه‌های نقدی به خانوار براساس سقف منابع پیش‌بینی شده در بودجه سال آینده و بازمدیریت و کاهش تمام یا قسمتی از یارانه‌های پنهان اعطایی در حوزه انرژی، کالا‌های اساسی، نهاده‌های کشاورزی، دارو تجهیزات پزشکی مورد نظر است که می‌بایست تمامی این پیشنهادات به بهبود شرایط مردم و جامعه منجر شود.

حاجتی در مورد احتمال حذف یارانه‌ها، ادامه داد: برای بهینه‌ ترین تصمیم به حال مردم و جامعه، نشست‌های متنوعی با دستگاه‌های ذیربط برگزار شد که پس از جمع‌بندی کلیه نظرات کارشناسان این حوزه‌ها، بهترین تصمیم برای ارائه و تصویب در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به ستاد بودجه کشور در قالب بسته پیشنهادی هدفمندی داده می‌شود.

وی اضافه کرد: برنامه حمایتی پیشنهادی علاوه بر فقرزدایی باید به گونه‌ای طراحی شود که فاصله طبقاتی در جامعه به حداقل برسد و وضعیت ضریب جینی در جامعه بهبود پیدا کند؛ بنابراین باید به کلیه سطوح افراد در جامعه و رفع فقر آن‌ها توجه کرد.

توجه به رفع فقر در جامعه

در این نشست، میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز بر توجه به رفع فقر در تمامی بخش‌های جامعه تاکید و عنوان کرد: علاوه بر رفع فقر معیشتی باید به بهبود وضعیت سایر بخش‌ها نیز توجه شود. تا علاوه بر وضعیت بد معیشتی افراد جامعه، وضعیت سایر بخش‌های مختلف نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: جمع‌آوری نظرات کارشناسی همه دستگاه‌های مرتبط و تعامل سازنده این سازمان‌ها و دستگاه‌ها با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، می‌تواند در تهیه یک بسته پیش نهادی در زمینه یارانه‌ها کمک شایانی کند. به همین منظور سعی می‌شود در اسرع وقت این نظرات جمع‌بندی شود و در اختیار دبیرخانه قرار گیرد.

همچنین در این نشست مقرر شد در راستای اجرایی شدن آیین نامه تبصره ماده ۱۴ و اثرگذاری بیشتر در تصمیم‌سازی‌ها در حوزه هدفمندی یارانه‌ها، ارایه برنامه‌های حمایتی و یارانه‌ای کیفی و همچنین پاسخگویی سریع به مردم، دسترسی برخط به پایگاه رفاه ایرانیان، برای سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها فراهم شود.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت