به گزارش میمتالز، از یک میلیون و ۵۰ هزار نفری که برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبتنام کردهاند، تنها ۷ هزار نفر توانستهاند این وام را بگیرند. بخشی از این افراد به بانک عامل معرفی شدهاند و بخشی هنوز بلاتکلیفاند. اما کدام بانکها وام ودیعه مسکن میدهند؟
حدود ۱۸ بانک دولتی، نیمه دولتی و خصوصی مکلف به پرداخت وام ودیعه مسکن شدهاند. اما سقف اعتبار هر کدام از این بانکها متفاوت است.
پیگیریهای نشان میدهد سقف پرداخت وام ودیعه مسکن برخی از این بانکهای عامل پر شده و برخی از مراجعان برای دریافت وام خود به در بسته خوردهاند.
بر اساس پیگیریها کلیه بانکهای دولتی وام ودیعه مسکن میدهند. بانکهای مسکن، ملت، ملی، صادرات، تجارت، کشاورزی، سپه و بانک رفاه.
همچنین تعدادی از بانکهای خصوصی هم وام ودیعه مسکن پرداخت میکنند. مانند بانکهای آینده، پاسارگاد، پارسیان، سامان و کارآفرین.
در مجموع میتوان گفت ۱۸ بانک وام ودیعه مسکن میدهند. جدول زیر شامل اسامی کلیه بانکهایی است که وام ودیعه مسکن ۱۴۰۰ را پرداخت میکنند.
اگرچه ۱۸ بانک موظف به پرداخت وام ودیعه مسکن شدهاند، اما بر اساس آمار معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، کمتر از یک درصد متقاضیان تاکنون توانستهاند وام ودیعه مسکن را بگیرند.
همچنین از میان کل متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن، ۲۲ درصد به بانک معرفی شدهاند تا در نوبت دریافت وام قرار بگیرند.
ثبتنام وام ودیعه مسکن از ۲۶ خرداد آغاز شده و تا آذرماه سال جاری ادامه دارد. اما مراجعه مردم به شعب مختلف بانکهای پرداختکننده وام ودیعه مسکن، نشان میدهد که بسیاری از آنها به در بسته خوردهاند.
برخی از بانکهای پرداختکننده وام ودیعه مسکن در دریافت ضامن سختگیری میکنند، برخی میگویند ظرفیت وامدهی آنها تکمیل شده و برخی میگویند اعتبار لازم برای پرداخت وام را ندارند.
اما در مجموع افراد بعد از ثبتنام در سامانه tem.mrud.ir میتوانند بانک مورد نظر خود برای دریافت وام ودیعه را مشخص کنند و پس از تکمیل اطلاعات و دریافت پیامک تایید، برای دریافت وام ودیعه به بانک معرفی شده مراجعه کنند.