تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۰
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۲۲۹۴۶۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
یادداشت؛

بومی سازی؛ دستاورد مهم ارتباط صنعت و دانشگاه در فولاد مبارکه

بومی سازی؛ دستاورد مهم ارتباط صنعت و دانشگاه در فولاد مبارکه
‌می‌متالز - شرکت فولاد مبارکه با ارتباط مستمر با شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها تحریم‌های ظالمانه را پشت سر گذاشت که تجلی آن در بومی سازی بیش از ۹۰ درصد کالا‌های مورد نیاز خطوط تولید این شرکت در سال جهش تولید است.

به گزارش می‌متالز، بی شک یکی از دلایل پیشرفت صنایع در کشور‌های توسعه یافته ارتباط منسجم و نهادینه شده بین صنعت و دانشگاه است؛ چرا که نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های علمی که توسط نخبگان دانشگاهی انجام می‌شود، درصنعت به کار می‌رود. از مزایای این ارتباط در صنعت می‌توان به خلق ثروت از طریق پژوهش‌های علمی اشاره کرد. همچنین به روز بودن صنایع و همگامی آن‌ها با پیشرفت علوم از دیگر مزیت‌های این ارتباط برد-برد است. از سویی دیگر به ثمر رسیدن ایده صاحبان فکر موجب سرازیرشدن منابع مالی به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و در نتیجه انجام تحقیقات و پژوهش‌های تازه می‌شود. این چرخه تا مادامی که صنعت و دانشگاه با هم ارتباط موثر داشته باشند و اساتید و نخبگان دانشگاهی حاصل فعالیت خود را در صنایع به وضوح مشاهده کنند ادامه خواهد داشت و در سطح کلان موجب رشد تولید ناخالص داخلی هر کشور می‌شود.

درکشور ما ارتباط صنعت و دانشگاه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد. یکی از این دلایل، کاربردی نبودن پژوهش‌های درحال انجام در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی است و این به دلیل همسو نبودن دانشگاه و صنعت و مطلع نبودن دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور از چالش‌ها و معضلات بخش صنعت است. البته اگر بخواهیم به دیده انصاف بنگریم در مراکز صنعتی کشور نیز تمایلی برای ارتباط گیری با مراکز علمی کشور کمتر مشهود است که باید توسط متخصصان امر ریشه یابی و راه‌های برون رفت از این وضعیت واکاوی شود.

اما شرکت فولاد مبارکه مسیری دیگر را در پیش گرفته است و در بخش‌های مختلف ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را توسعه بخشیده است که می‌توان به بخش بومی سازی در این شرکت اشاره کرد. ساختاری که از بدو راه اندازی و بهره برداری از بزرگترین واحد صنعتی کشور به منظور تامین تجهیزات وقطعات یدکی و ماشین آلات نمایان است. در دهه‌های اخیر که کشور تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه امریکا و شرکای اروپایی آن قرار داشته است و به تبع صنعت فولاد کشور و به ویژه شرکت فولاد مبارکه مشمول این تحریم‌ها بوده است، مدیران ارشد و تصمیم گیران این شرکت برآن شدند تا با اتکا به دانش متخصصان داخلی و استفاده از ظرفیت‌های فنی موجود در کشور نیاز‌های خطوط تولید و بهره برداری را از داخل کشور تامین کنند. شاهد این مدعا تامین بیش از ۹۰ درصد کالا‌های موردنیاز خطوط تولید این شرکت در سال ۱۳۹۹ به دست تامین کنندگان در شرکت‌های دانش بنیان است.

شرکت فولاد مبارکه در جهت منویات رهبر معظم انقلاب که نزدیکی صنعت و دانشگاه را سبب رفع نیاز‌ها و کمبود‌ها و اختلال‌های اقتصادی و پیوند علم و صنعت را سبب بی اثر شدن تحریم‌ها دانسته اند، گام برداشته است و با ایجاد اشتغال برای تحصیل کردگان توانسته یکی از الگو‌های ارتباط صنعت و دانشگاه را با همکاری شرکت‌های دانش بنیان فراهم کند که نتیجه آن را می‌توان به پشتیبانی از تولید با بومی سازی هزار و ۵۸۹ قطعه و تجهیز شده که فرایند حاصل از آن موجب صرفه جویی دو هزار و ۶۱۶ میلیارد تومان دانست.


عاطفه علیان؛ خبرنگار ایراسین

منبع: پایگاه خبری – تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده