تاریخ: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۵۰
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۲۳۰۶۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کالا‌های وارداتی یک ماهه سه برابر شد

کالا‌های وارداتی یک ماهه سه برابر شد
‌می‌متالز - در جدیدترین گزارش اتاق بازرگانی تهران اعلام شد که در شهریور ۱۴۰۰ و در قیاس با ماه قبل، کالا‌های وارداتی به کشور از نظر ارزش سه برابر رشد کرده‌اند، همچنین در همین ماه، ارزش صادرات ۱.۲ برابر افزایش یافته است.

به گزارش می‌متالز، اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت خارجی کشور در شش ماهه نخست سال جاری پرداخته که نشان دهنده بالارفتن عملکرد در تمامی حوزه‌ها نسبت به سال گذشته است.

بر اساس برآورد‌های اتاق بازرگانی تهران، در شهریور ماه امسال و در قیاس با ماه قبل، کالا‌های وارداتی به کشور از نظر ارزش سه برابر رشد کرده‌اند، همچنین در همین ماه، ارزش صادرات نیز ۱.۲ برابر افزایش یافته است. ایران در شهریور ماه حدودا ۴.۱ میلیارد دلار صادرات و ۶.۵ میلیارد دلار واردات داشته است.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در نیمه نخست سال جاری همچنان ادامه داشته است و تا پایان شهریور ماه امسال حدودا ۱۲.۴ میلیون تن کالای اساسی به ارزش هفت میلیارد دلار با این ارز به کشور وارد شده است.

حجم ترانزیت کالا‌های خارجی در خاک ایران نیز از مرز ۵.۸۶ میلیون تن عبور کرده که در این حوزه نیز رشدی ۸۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می‌دهد.

آمار‌های ارائه شده نشان می‌دهند که تجارت ایران از نظر وزنی و ارزشی نسبت به سال قبل افزایشی قابل توجه را تجربه می‌کند. میزان صادرات کالا‌های ایران در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ از مرز ۶۰ میلیون تن گذشته که افزایشی ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد و در مقابل ایران حدودا ۱۹ میلیون تن کالا وارد کرده که در این حوزه نیز افزایشی ۱۴ درصدی به ثبت رسیده است.

از نظر ارزش نیز صادرات ایران در این مدت ۲۱.۸ و واردات ۲۳.۱ میلیارد دلار بوده است که ترتیب نشان دهنده رشد ۶۱ و ۳۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

در میان مقاصد و مبادی صادرات و واردات نیز تغییرات عمده‌ای دیده نمی‌شود. چین با خرید ۶.۵ میلیارد دلار کالای ایرانی همچنان اصلی‌ترین مقصد صادراتی کشور به شمار می‌رود و پس از آن عراق با ۳.۸، ترکیه با ۲.۳، امارات متحده عربی با ۲.۲ و افغانستان با یک میلیارد دلار قرار دارند.

در این آمار افزایش قابل توجه فاصله میان چین و عراق جالب توجه است. در مقاطعی از سال گذشته، میزان واردات عراق از ایران حتی از چین نیز بالاتر رفته بود، اما در آمار‌های سال ۱۴۰۰ چین نزدیک به دو برابر عراق از ایران کالا خریده است.

در میان اصلی‌ترین صادرکنندگان کالا به ایران نیز امارات متحده عربی توانسته جایگاه خود را تثبیت کند و با صادرات ۷.۳ میلیارد دلار کالا به ایران از چین با پنج میلیارد دلار فاصله‌ای زیاد بگیرد. ترکیه نیز با ۲.۴ میلیارد دلار در رده بعدی قرار دارد و سوییس با کنار زدن آلمان و صادرات حدود ۹۰۰ میلیون دلار کالا به ایران در رتبه چهارم قرار گرفته است.

در بررسی آمار‌های تجاری نیز تراز تجاری ایران با چین مثبت ۱.۵ میلیارد دلار بوده است و با ترکیه تقریبا صفر شده است. با این وجود تراز تجاری با امارات متحده عربی تقریبا پنج میلیارد دلار منفی است. به این ترتیب همچنان در مجموع صادرات و واردات چین شریک اصلی ایران به شمار می‌آید و امارات متحده عربی در این آمار خود را به شدت به چین نزدیک کرده است.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت